KALUSTEPOHDINTAA – TV-TASO

Koko ajan tässä opiskeluiden ohella ajatuksissa pyörii myös tulevan rempan mukana tuomat kalustehankinnat. Meillähän pyörähtää huusholli uuteen uskoon melkein kertalaakista, vain sohvapöydän ja pianon säilyessä vanhoista kalusteista. Toki koriste-esineet, tekstiiilit ja pari valaisinta jää, mutta isoimmat kalusteet, kuten sohva ja tv-taso menee uusiksi. Lisäksi on tarkoitus tehdä myös pari uutta kalustehankintaa, sillä uusi kalustejärjestys tuo mukanaan mahdollisuuden pieneen lisätilaan.

Yksi isoimmista, joskaan ei kalleimmista sijoituksista, on tv-taso. Tv-taso tulee siirtymään nykyiselle pianoseinälle. Seinä saa myös uuden ulkoasun, mutta siitä myöhemmin:) 

IMG_1179.JPG

Alun perin kaavailin telkkaria seinälle kiinnitettäväksi, mutta se ei kuitenkaan tule onnistumaan juurikin tuon seinän uuden ulkoasun takia. Telkkari siis pysyy tason päällä. Ennen television ympärille rakentunut ”alttarimaisuus” kuitenkin kevenee huomattavasti, sillä uuden kalustejärjestelyn myötä uudelta sohvalta avautuu katselusuunta kahteen eri suuntaan, entisen yhden sijasta. Nykyään sohvalla katsontasuunta on suoraan telkkariin ja tauluhylly sen yläpuolella vielä korostaa palvontaa tuolle hitsin aparaatille. Mur. Jos olisi tilaa, töllötin ei todellakaan olisi olkkarissa ollenkaan! (Ja kuten kuvasta näkyy, meillä on vielä kovin valkoista ja talvista… ei ole ollut aikaa eikä energiaa panostaa ja jotenkaan kevät väreineen ei ihan vielä iske ihmeemmin.)

IMG_1168.JPG

Meillä on nyt maitolasiset ovet tv-kalusteessa. Sieltä näkyy joka ikinen digiboksi/vahvistin/stereolaite sun muut läpi valoineen – ärsyttävää! Lisäksi sieltä paistaa lasit ja koriste-esineet läpi myös, joka lisää ärsytystäni edelleen. 

IMG_1164.JPG
Haluan siis kiinteät, läpinäkymättömät ovet. Kalusteen tulee olla eleetön, suoralinjainen ja matalahko, jossa kuitenkin säilytystila olisi maksimoitu. Kuulostaa paljon vaaditulta? No, katson kuitenkin, että jokakodinikeapelastus, eli Bestå-sarjan kaluste täyttää nämä kriteerit.  
a.PNG
Meille on siis suunnitelmien mukaan tulossa tämä kahdella ovella ja kahdella laatikolla varustettu valkoinen, korkeakiiltoinen kaluste lasikannella. Kaappien taakse jää kammottavat elektroniset laitteet sekä muu sälä ja vetolaatikot taas korvaavat entisessä kalusteessa lisänä olleet toiset kaapit. Bestån vetimettömiin oviin/laatikoihin haluan ponnahdussalvat. Jäin miettimään haluanko jalkoja, mutta ne kyllä tuovat lisää ilmavuutta kalusteesen. Lattialla nököttäessään kalusteesta tulisi paljon raskaamman oloinen.
Mies haaveilee rempan yhteyteen ”pannaan samaan konkurssiin” –mentaliteetilla myös televisiota uusittavaksi. Hmmm…edellinen on kyllä aika iso ja uuden kalustejärjestelyn myötä myös tv:n katseluetäisyys lyhenee. Lisäksi nykytelkkarit, vaikka eihän tuo nykyinenkään kai viittä vuotta vanhempi ole, valmistetaan ilman reunakehyksiä. Ruudun koko kutistuisi edelleen ja muuttuisi silmälle siedettävämmäksi. Tätä nimenomaan sietää miettiä. 🙂
Bestå-sarja on ilmeisen suosittu ja vaikuttaa hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvältä. Kuulisin mielelläni kokemuksia.
Blondi 
(kalusteen kuva lainattu Ikean sivuilta) 

8 kommenttia “KALUSTEPOHDINTAA – TV-TASO

 1. Meillä on ollut Beståt nyt vuoden verran ja olen ollut e r i t t ä i n tyytyväinen. En kyllä hevillä lähtisi vaihtamaan!! Voin siis suositella!!

  1. Kuulostaa hyvältä! 🙂 Onko teillä korkeakiiltoversiot vai matat? Mietin myös noiden kahden välillä, mutta koska sohvapöytä on korkeakiiltoinen ja tv-taso asettuu sen läheisyyteen, päädyin sitten korkeakiiltoiseen. Entä onkos teillä ne lasilevyt myös?

 2. Kaunis blogi sinulla, jostain tänne eksyin 🙂 <br />
  <br />
  Meillä on tv tasona ikean bestå sarjaa ja ollaan oltu siihen kyllä tyytyväisiä 🙂

  1. Kiitos ja kiva kun löysit! :)<br />
   <br />
   Luulen, että beståssä tosiaan kohtaa hinta ja laatu aika hyvin. Omaa silmää miellyttää juurikin tuo eleettömyys.

 3. Bestå on kyllä suosittu ja ei ihmekään! Onhan se edullinen ja kestävä. Suunnitelmissa olis samaa sarjaa ostaa lastenhuoneeseen, yksi Bestå meillä on eteisessä ja hyvänä on pysynyt.

  1. Kiva kuulla! Tuskin ostaisitte lisää, jos ette olis olleet tyytyväisiä. 🙂 Eiköhän mekin bestå-sarjaan päädytä.

 4. Hyvät on suunnitelmat, lopputulos on varmasti kiva 🙂 Tuo lipasto on kyllä todella kiva, sopisi meillekkin. Vähän on ollut suunnitteilla makkarin uusiksi laittaminen ja sieltäkin kun tv löytyy niin juurikin tv-taso olisi ensimmäisenä hankintalistalla.

  1. Tuo on varmasti aika moneen kotiin ja tarkoitukseen sopiva kaluste. Ehkä just tuon simppelin ulkoasun takia. <br />
   <br />
   Meillä oli kans joskus vuosia sitten telkkari makkarissa, mutta sitten mulla oli jatkuvasti vaikeuksia saada unta sen välkkyvän valon takia, kun siippa tykkäsi sitä myöhempään katsoa, niin sitten se sai lähtöpassit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *