VÄRIKÄS KOULUPÄIVÄ

Tiedäthän ferrarinpunaisen? Ja fazerinsinisen? Entä minkävärinen on runo? Entäpä henkäys?

eka.jpg

Harvoin sitä tässä iässä tulee enää maaleilla leikittyä, kun ei taidemaalarikaan ole, mutta eräänä koulupäivänä oli kiva päästä läträämään temperamaaleilla. Meillä oli värioppia ja siinäpä vasta laaja aihe! Enpä olisi uskonut. Taisin tässä postauksessa jo mainitakin, mutta tiesittekö, että Saksassa on koulu, jossa opiskellaan värejä 4,5 vuotta? Melko pitkä aika. Voitte siis uskoa, että se oppi minkä me saimme yhden päivän aikana, oli vain pintaraapaisu itse aiheeseen.

Jokainen tietää perusvärit. Ja väriympyrän. Joku tietää vastavärit. Entä jos valitset 10 satunnaista väriä ja laitat ne järjestykseen vaaleasta tummaan. Kuulostaa helpolta. Toteutus huomattavasti vaikeampaa. Järjestä samat 10 väriä kylläisyysasteen mukaan järjestykseen. Jo todella paljon vaikempaa. Mutta tähän kohtaan lohdutuksen sana. Oikeaa vastausta ei ole. 🙂  Väri elää valon, taustan ja ennen kaikkea mielialan mukana.

Opettaja antoi meille sanoja, jotka piti maalaa sen värisenä, kuin itse sanan koemme. Siitä sitten vaan maaleja sotkemaan ja oikeaa väriä etsimään. Mukana oli jokseenkin tunnistettavia värejä, kuten edellä mainitsemani fazerinsininen tai vaikkapa fiskarsinoranssi. Jokainen tietää minkävärisiä ne ovat, mutta yritäpä sotkea juuri sellainen väri, jonka näet sielusi silmin, ei välttämättä olekaan enää niin yksinkertaista. Lisäätkö lämpimämpää sävyä, vai olisiko kylmempi sittenkin parempi? Äh, miksi tästä ei tule nyt sen väristä kun pitäisi?!

v%C3%A4ri.jpg

Mietipä sanaa kallis. Mikä väri tulee mieleen? Minkäväriseksi miellät sateen? Entä onnittelun? Entäpä Barbien? 🙂 Aihe käy koko ajan mielenkiintoisemmaksi!

Värikästä päivää kaikille!
Blondi

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *