Tutkinto plakkarissa – Media Designer

Tuore Media Designer tässä päivää!

Minulla oli eilen näyttötutkintopäivä ja olin yllättävän rauhallinen sen suhteen jo aamusta alkaen. Hieman jännitti, mutta ei paljoa. Ehkä taustalla oli se, että tiesin tehneeni hyvää työtä näyttömateriaalin kanssa koostaessani siitä monipuolisen ja laajaa osaamistani korostavan. Minulla on tapana olla hyvin pedantti, enkä koskaan huitaise mitään vasurilla. Olin myös käyttänyt todella paljon aikaa vartin presentaatiooni harjoitellen sitä ääneen puhumalla ja kellottamalla, etten ylittäisi annettua aikaa. Jo luokan edessä puhuessani näin arvioijien kasvoilta hymyjä ja nyökyttelyitä ja tiesin heti, että nyt menee hyvin!

Pelkäsin paljon pahempaa roastia arvioijilta käydessäni heidän kanssaan keskustelua presikseni jälkeen, mutta minulla oli vastaus kaikkeen ja uskalsin jopa haastaa heitä hiukan, sillä heidän esittämänsä kysymykset eivät istuneet sellaisenaan alaani, jolla työskentelen. Poistuin arviointikeskustelun jälkeen hyvillä mielin luokasta arvioijien jäädessä tutkimaan täyttääkö aineistoni tutkinnon vaatimat neljä osiota: media-alan toimintaympäristön tuntemisen, painoviestinnän tuotantoprosessit, julkaisugrafiiikan suunnittelun sekä julkaisugrafiikan toteuttamisen. Kun palasin luokkaan, jäi jäljelle enää allekirjoitukset. Olen siis eilen valmistunut virallisesti Media Designeriksi media-alan ammattitutkinnon suorittaneena! Jee!

Olen kuuden vuoden aikana suorittanut kolme tutkintoa putkeen; ensin markkinointiviestinnän ammattitutkinnon, sitten toisena painoviestinnän perustutkinnon ja nyt syventänyt tuosta painoviestinnästä media-alan ammattitutkintoon julkaisugrafiikka osaamisalueenani. Näiden tutkintojen myötä olen myös työpaikallani viimeisen neljän vuoden ajan saanut muokattuani toimenkuvaani haluamaani suuntaan ja tällä hetkellä en voisi olla tyytyväisempi. Teen työkseni juuri sitä mitä haluan! Iso kiitos jälleen työnantajalleni jatkuvista mahdollisuuksista ja vapaudesta toteuttaa itseäni. Onhan tämä nimittäin todella iso voitto myös työnantajalle. Olen yritykseen erittäin sitoutunut työntekijä ja sen lisäksi jokainen voi laskea montako euroa säästetään vuodessa mainostoimistokuluissa, kun talon sisältä löytyy oma ammattilainen. Pystyn nimittäin tuottamaan täysin samaa materiaalia kuin mikä tahansa mainostoimiston työntekijä. Ehkäpä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa itsekin työskentelen vielä mainosalalla. Kuka tietää.

Kollegat kyselivät tänään heti aamulla, että alkaako nyt olemaan opiskelut tässä. Oli pakko hymähtää. Sillä eihän sitä koskaan tiedä…

Nyt kuitenkin heitän onnellisena kaikki moiset ajatukset hetkeksi päästäni ja vaihdan tänään illalla vapaalle työkavereiden kanssa juhlien!

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *