KESÄ PAKETISSA

piha+1.jpg

Viikonloppu meni hujauksessa, mutta paljon tuli tehtyäkin. Oli ihana nähdä hyviä ystäviä mm. kiireettömän brunssin kera. Sunnuntaina laitettiin jo asioita talviteloille; tyttären skootteri lähti talliin ensi kevään ajoja odottelemaan ja pihakalusteetkin niputettiin nättiin pakettiin. Kesä on virallisesti ohitse meidän takapihalla.

piha+2.jpg

Kalusteet talvehtivat terassillamme muutamaan pressuun pakattuna. Meillä on häkkivarasto, mutta se on melko pieni ja emme ole katsoneet tarpeelliseksi lähteä änkemään kalusteita sinne. Ne ovat vuosia jo talvehtineet takapihan terassin nurkassa siistissä nipussa pressujen alla ja hyvässä kunnossa ovat säilyneet. Pointti onkin siinä, että kalusteet pakataan kuivina, jotta ne eivät pääse homehtumaan talven aikana. Ensi kevään operaationa onkin sitten kalusteiden uudelleenmaalaus. Myös terassi saa uuden värin pintaan. 

Aidoillamme kasvava villiviini on alkanut värittymään syksyn tekeleinä. Kun muutimme vasta rakennettuun taloon, ei pihalla luonnollisesti kasvanut mitään kasveja. Istutin villiviinin aidan juurelle ensimmäisenä kesänä ja siinä se on kasvanut hurjaa vauhtia. Nyt se rehottaa kahdella eri seinustalla ja kasvusto on niin tiheää, ettei läpi näe! Se luo hyvää suojaa vastapäiseltä talolta ja pehmentää vitivalkoisten aitojen ilmettä. Tuo kun pudottaa lehtensä, on haravalla tekemistä 🙂

Olen jo selvästi alkanut valmistautumaan kylmempien ilmojen tuloon. Pianon eteen on ilmestynyt lampaantalja, sohvalle ja nojatuoliin on heitetty torkkupeittoja ja kynttilät palaa joka ilta. Kellarista voi kohta jo hakea lyhdyt pihalle ja puihin ripustaa ulkovalot…

Mukavaa viikonalkua kaikille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *