Herkkulakossa onkin kiva jaella tällaisia namireseptejä, mutta laitetaan yksi tulemaan, sillä joulun lähestyessä ainakin itse mietin jo kovin mitä ihania herkkuja sitä valmistaisi lähimmäisille myös lahjaksi.
Lokakuun alusta asti olen itse pysytellyt kaukana herkuista ja sokerista. On tehnyt hyvää olla taas vähän erossa tuosta valkoisesta pirulaisesta – suolisto kiittää, energiatasot ei heittele ja vointi on muutenkin hyvä! Itselleni taitaa kaikista parhaiten sopia kaikki tai ei mitään -linja. Kerta viikkoon herkkupäivän pito ei oikein ole koskaan tahtonut luonnistua, se lipsuu helposti koko viikonlipun mittaiseksi herkkupäiväksi, vaikka arkena pystyisikin helposti olemaan ilman.
Tämä lakko päättyy 1.12. Pitäähän nyt ihmisen euron joulukalenterin pahasta suklaasta päästä nauttimaan! 🙂
Rocky Road -reseptejä on yhtä monta kuin kokkiakin. Oma suosikki syntyy näin:
Sulata vesihauteessa 2 suklaalevyä; tummaa ja maitosuklaata
Lisää 50g voita ja sekoita
Murskaa suolapähkinöitä, cashew-pähkinöitä tai muita joukkoon
Lisää mini-vaahtokarkkeja
Itse heitän usein mukaan vielä mantelilastuja ja rusinoita
Levitä seos litteäksi levyksi pellille tai uunivuoalle leivinpaperin päälle
Ripottele päälle vielä vaahtiksia ja suolapähkinöitä koristeeksi
Anna jähmettyä jääkaappissa ainakin 5 tuntia
Paloittele käsin, niin paloista tulee kivemman näköisiä ja epätasaisempia, kuin veitsellä leikatut
Mukavaa päivää kaikille!
Tuota pitää taas tehdä! Senkin houkuttelija!
Haha 🙂