Blogini parhaimmat osumat!

Tein taas parin vuoden tauon jälkeen vähän salapoliisityötä blogin tilastotietoihin. Tosi analysoijahan käyttäisi tuntikausia aikaa sukeltaen syvemmälle analytiikkaan tutkien yksittäisen kävijän reittiä blogin sivuilla, käytettyä aikaa, poistumissivua, maantieteellisiä tietoja sun muita ja osaisi käyttää niitä hyödykseen miettiessään erilaisia strategioita kävijämäärän kasvattamiseen ja tehdessään tiukempaa tutkimusta kiinnostavista teksteistä, mutta tällainen perus jantteri, joka kirjoittaa blogia omaksi ilokseen ilman Hollywood-tason sukseehaluja ja toivoo samalla tuottavansa mukavaa ja kepeää sisältöä sisustuksesta ja lifestyle -postauksista kiinnostuneille lukijoille, tyytyy katsomaan blogin kohdalta ihan perustietoja.

Ilokseni huomasin, että blogin parissa viihtyvien määrä on syksystä asti ollut maltillisessa, mutta tasaisessa nousussa. Siitä ilahduin suuresti!

kollaasi.jpg

Ylivoimaisesti suosituin hakusana, jolla blogiini päädytään, yllätti itsenikin. Se nimittäin paljastui Kinder-kakuksi! Mikäpä siinä, sehän onkin mainio pääsiäisajan herkku ja oli tosi paljon esillä mediassa viime pääsiäisen tienoilla. Ei siis ihme, että google-hauilla päädyttiin myös minunkin blogiini.

Todella paljon blogiini myös päädytään erilaisilla hakusanoilla liittyen kylpyhuoneeseen, muovimattoon, kaakelisaumojen käsittelyyn, keittiön välitilan rappaamiseen sekä dc-fixiä koskevilla hakusanoilla. Niitä onkin esiintynyt blogissani jonkun verran, sillä kylppärin make overin kohdalla pohdin juurikin muovimaton käsittelyä, saumojen kirkastamista ja onhan keittiön ovetkin tällä hetkellä päällystetty dc-fix kalvolla ja itse olemme rapanneet keittiön välitilankin. Niistä kaikista on tullut useampaan otteeseen kirjoitettua ja nuo postaukset keräävät aina vain paljon osumia. Kivaa, jos omat kirjoitukset ja kokemukset voivat olla muillekin hyödyksi!

IMG_6802.jpg

Yllättäen listoille on myös kohonnut useampi matkapostaus. Se on tosi ihanaa, matkustus kun on itselleni todella rakasta puuhaa. Varsinkin Lontoota ja Prahaa koskevia postauksia on luettu yllättävän paljon Amsterdamin shoppailusuosituksia tai aina yhtä ihanaa New Yorkia ja Outlet-ostoksia unohtamatta.

Matkapostaukset ovat työläitä (jos siis mikään on kovin helppo tehdä) ja keräävät heti ilmestyttyään todella vähän klikkejä. Se tuntuu välillä nurjalta, sillä minun on joskus vaikea hiffata miksei lukijat ole olleet yhtä innoissaan Vatikaanin kujista, Alppi-maisemista, kaupunkilomien kuulumisista tai etelän tuulissa huojuvista palmuista, kuin mitä ne itselleni merkitsee. 🙂 Kuitenkin matkapostaukseni ovat niitä, jotka keräävät ajan saatossa paljon klikkejä ja pysyvät vuosi toisensa jälkeen luetuimpien listoilla, sillä matkapostaukset ovat valideja läpi vuoden, eikä kulje samalla tavalla sesongeissa, kuten vaikkapa pääsiäisen kinder-kakku.

IMG_1539.jpg

IMG_0484_2.jpg

IMG_4962.jpg

Koska meillä rakastetaan tehdä ruokaa ja järjestää juhlia, liittyy aika moni hakusana myös ruokiin. Kermainen pekonipasta on kohonnut listalla korkealle, samoin intialainen butter chicken tai ihanan makuinen maustekakkuresepti. Listalla on myös gluteenittomat pororullat ja porkkanakakku.

Ylioppilasjuhliin liittyvillä hakusanoilla on yllätyksekseni päädytty blogiini myös todella monta kertaa ottaen huomioon, että ne olemme järjestäneet tasan kerran ja toisia ei tule. Ja vaikka kosmetiikka tai siihen liittyvä ei saa kovin isoa palstatilaa blogissani, on suosituimpien joukossa silti aina parhaaksi ylistämäni hiuslakka. Myös long bob -mittaista kuontaloa pohtii tilastojen mukaan aika moni, nahkalaukun hoitovinkkejä luetaan paljon tai sitten etsitään täsmäsanoilla sisustukseen liittyviä asioita kuten: ritilä seinälle tai lamelliverhokokemuksia. Sisustuspuolelta suosituimpia hakusanoja on sisustustakka ja pillikranssi.

suora%20vs%20laine.jpg

IMG_8208.jpg

Ja kyllähän tähän loppuun viime kerran tavoin listaan niitä oudoimpia hakusanoja, jotka vähän naurattavatkin. Näitä outoja ovat olleet mm. vilkkuluomet ja vihreä räkäallergia. En tiedä miten noilla hakusanoilla on blogiini päädytty, mutta olen melko varma, ettei ne kuulu kovinkaan usein blogissani käyttämiini sanoihin! 🙂

Lisäksi mietin, että jos on etsitty varastoa seinäjoelta tai ihmetelty miten vaikeaa on päästä opiskelemaan, että onko blogistani löytynyt vastausta noihinkaan. Itse sen sijaan ihmettelen mikä on valkea herkku, jota on haettu. Se kuulostaa kyllä ihan mielenkiintoiselta. En usko myöskään tarjoavani kovin paljon luettavaa vaihdevuosista tai osaa neuvoa uusien asiakkaiden hankintaan liittyviä asioita.

Oma mielenkiintoni heräsi nähtyäni, että joku on ihmetellyt mikä on maailman kallein laukku tai maailman suurin pääsiäismuna! Nuo olisikin ihan kivoja tietää! Lisäksi ihmettelen suuresti miksi vastausta Maria Veitolan kasvoissa olevaan arpeen on etsitty blogistani todella monin eri hakusanoin todella monta kertaa. Mainittakoonkin selvyyden vuoksi, että en todellakaan tiedä Marian arven alkuperää. Olen myös pahoillani kuullessani, että jonkun unelma on kellastunut. En tiedä miten tuohon olisi apua blogistani löytynyt, mutta onhan se ihan surkuteltava asia. Unelmien ei koskaan pitäisi kellastua!

Vaikka läjään näitä ihmettelyitä en osaa tarjota vastausta tai edes mitään tekstiä niihin littyen, onhan ne ihan hauskoja! Miten noilla hakusanoilla onkaan google tarjonnut blogiani osumaksi?! 🙂 Joskus on ihan huimaa, miten asioita yhdistellään toisiinsa tuolla bittimaailmassa!

Hauskaa päivää kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *