Uudet pehmusteet pihakalusteisiin

Kaikki vapaa-aika kuluu tällä hetkellä (ja tulevaisuudessakin varmasti) mökillä. Menossa on parhaillaan kunnostus -ja remontointityöt, joista jo jotain vilahduksia täällä bloginkin puolella näkynyt. Eka mökki on loppusuoralla ja kaksi muuta vielä odottelee käsittelyä.

patio1.jpg

Vaikka pihahommien suhteen ei ole paniikkia, piti ulkokalusteisiin ehdottomasti uusia pehmusteet. Työn lomassa on kivempi istahtaa pation ääreen grilliruokaa ja kylmää juomaa nauttimaan, kun tuoleissa on mukavat pehmusteet.

Nyt kun rahareikiä on paljon ja eurot vaan vilisee menopuolella silmissä, on kiva jos välillä tekee edullisia löytöjä. Ja sellainen tehtiin onneksi Hong Kongista. Olimme varanneet uusiin pehmusteisiin n. 25-30 euroa kappaleelta, ei niitä useinkaan sen halvemmalla saa kun kyse on isoista selkänojallisista pehmusteista, ei pelkistä istuinalusista. Mikä ihana yllätys olikaan, kun uudet pehmusteet löytyivät tarjouksesta -50% hintalapulla Honkkarista ja niitä vielä sattui olemaan tuona tummanharmaana tarvitsemamme 6 kappaletta. Kyllä lämmitti sydäntä, kun budjettiin jäi vielä puolikkaan verran rahaa johonkin muuhun käytettäväksi.

pationtuoli_.jpg

Uudet pehmusteet ovat täydellisesti aivan samaa väriä viime kesänä uusitun aurinkovarjon kanssa. Materiaali on likaa hylkivää, josta iso plussa siitäkin. Pientä fiksausta joudumme tosin tekemään pehmusteen niskatyynyn kanssa. Tuoleissa on taaksepäin kaartuva yläosa ja pehmusteen kiinnityssysteemit ei ihan yletä tuon kaartuvan osan takia toisiinsa. Tuo on onneksi helppo juttu fiksata. 

patio3.jpg

Grillille on tarkoitus rakentaa oma jatkapala patioon, niin saadaan vielä enemmän tilaa tuohon oleskelualueeseen. Suihkulähde on vielä kenollaan, sillä siitä vietiin isot kivet kukkapenkin reunukseen. Ympäristökin näyttää vielä karulta kun puissa ei ole vielä lehtiä ja pation takana kiertävä syreenipensasaitakin on paljas. Onneksi nurmikko on jo alkanut vihertää kunnolla. Isoihin ruukkuihin istutettiin taas pallomaiset tuijat. Nuo tuijat kaivamme syksyihin maahan ison kuusen juureen talvehtimaan ja sieltä ne kaivetaan taas ruukkuihin keväisin. Näin ne on eläneet ilonamme jo vuosikausia! Tosi hyvä keino!

Viikonlopuksi on luvattu jo yli kaksikymmentä astetta! Meillä on perjantaina kavereiden isot synttärijuhlat, mutta lauantaina suuntaamme jo ajoissa aamulla mökille hommiin. Tiedossa on ainakin puusavottaa, ehkä puunkaatoakin sekä meikäläisellä ainakin aitan sisämaalausta. Pääsemme siis nyt jo toisen pienen mökin kimppuun, sillä eka alkaa olemaan valmis. Sieltä puuttuu vielä yksi kaluste ja piensisustushommat, mutta remontti sen osalta on nyt suoritettu. Palailen mökkitunnelmiin taas myöhemmin lisää.

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Uudet pehmusteet pihakalusteisiin

  1. Onpa nättiä!itse olen etsiskellyt juuri tuon tyyppisiä ulkokalusteita,vaan enpä ole löytänyt.Kivan muotoinen patio!odotan innolla postauksiasi mökiltä.itselläkin rutkasti pihahommia edessä,kunhan tästä hirveästä flunssasta tokenen:)

    1. Voi kiitos, patio on kyllä todella kiva meidänkin mielestä! Muoto on peräisin sen rakentaneelta puusepältä, joka upeasti mukaili maaston ja pation takana olevan ison kiven muotoja. Näistä kuvista se ei oikein erotukaan, mutta tuo grillin puoli on liki metrin maata korkeammalta, että aika isoja korkeuseroja on tuossa kohtaa pihaa. Kalusteet on jo vuosia vanhat, muistaakseni ne on tilattu Pellinkiläiseltä puusepältä. <br />
      <br />
      Kiva kuulla, että mökkipostaukset kiinnostaa! 🙂 Niitä on nyt tulossa ja onhan se aika kivaa vaihtelua itsellekin päivittää kuulumisia ja inspispostauksia välillä muistakin tiloista kuin jo aika nähdystä kodistamme. 🙂 Paranemisia sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *