Näyttävä DIY-pillikranssi

Toissailtana sen väkersin – näyttävän, kolmiulotteisen kranssin, tarvikkeina satakunta pilliä, rautalankaa ja tunnin verran aikaa.

IMG_8205.jpg

IMG_8203.jpg

Tämä suuri, halkaisijaltaan 50-senttinen kranssi, jota melkein voisi jo kutsua ihan tilataiteeksi mahtavan kokonsa ja seinästä irti pomppaavan olemuksensa vuoksi kustansi vain pillien verran. Muistaakseni sadan kappaleen pillipaketti maksoi 1,60. Rautalankaa ostin myös varuiksi, sillä en ollut varma riittäisikö entinen rulla ja sekin maksoi vain 1,80. Oikeastaan eniten tuon teko kysyi aikaa ja hermoja – onnistuinhan kerran sitomaan yhden osan päin peetä ja ei kun purkuhommiin…

Loppujen lopuksi tuo syntyi aika helpolla ja mielessä muhii jo pari muuta pilliaskartelua. Minulla on sopiva koukku jo olkkarin katossakin…

IMG_8204.jpg

IMG_8208.jpg

Kranssi on mielestäni todella hienon näköinen! Mies naureskeli hommalle istuessani olkkarin matolla pillimeressä ja pilkkoessani rautalankaa kulmapihdeillä. Kävi sitten koiran kanssa ulkona ja sillä välin oli kranssi valmistunut ja löytänyt paikkansa eteisen seinältä. Ei naureskellut enää. Ei voinut uskoa, että se oli syntynyt pilleistä ja kävipä vielä tarkistamassa lähempääkin tuota teosta.

IMG_8203.jpg

IMG_8209.jpg

Sille löytyi ihan oma paikkansa eteisestä vanhaksi tuunatun penkin yltä entiseen tauluruuviin kiinnitettynä. Tuo on kuin kruunu eteisellemme – I love it!

Arvatkaa vaan, saako kaikki sukulaiset näitä lahjaksi tänä jouluna!!! 🙂

Kunniaa en tästä ihanasta DIY-ideasta voi kuitenkaan ottaa itselleni, vaan nappasin ohjeet täältä.

6 kommenttia “Näyttävä DIY-pillikranssi

  1. Olipa ihana ? Täytyypä alkaa etsimään mustia pillejä 🙂

    1. Niin on! Rakastuin tähän heti idean nähtyäni! Kranssin voi tehdä joko niistä tosi ohuista pilleistä, jolloin kranssista tulee siromman näköinen, tai sitten ihan tavallisen paksuisista pilleistä, niin kuin minä tein. Kaipasin itse tuollaista vähän jykevämpää lookkia. 🙂

  2. On kyllä upea! Olen itse haaveillut mustista pilleistä tehdystä himmelistä, mutta en ole löytänyt mustia pillejä mistään "normikaupasta", Clasulta tms. Mistä löysit pillejä?

    1. No pillejä hain itsekin monta päivää, vihdoin tärppäsi Forumin Buttericks -kaupassa! Siellä oli sopivasti juuri 12 cm pillejä (croci-laseihin), joten ei tarvinnut nähdä vaivaa lyhentelyynkään. Joistain nettiputiikeista niitä voisi myös löytää?

  3. Ihana! Itsekin olen tuollaisesta haaveillut (ja mustasta pillihimmelistä), mutta vielä ei ole inspis tekemiseen iskenyt 🙂

    1. Tuon tekeminen odotti kyllä itselläkin jonkin aikaa To Do -listalla, kunnes vihdoin sain aikaiseksi ryhtyä puuhaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *