Makuuhuoneen muutos edessä

Makuuhuoneemme on ollut jo pitkään murheenkryyni. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin aina. En ole saanut sitä missään vaiheessa sellaiseen kuosiin, että se tyydyttäisi täydellisesti. Makuuhuoneemme on varmasti kokenut eniten muutoksia tässä kodissa; tyylejä, värejä ja erilaisia huonekaluvirityksiä on kokeiltu lukuisia vuosien saatossa, maalien väristä ja tapetista puhumattakaan, mutta aina tulos on ollut vähän sinnepäin ja jokseenkin tyydyttävä – ei koskaan täydellinen.

Makkari%20Collage.jpg

Tilan haasteena on ehdottomasti pienuus. Huoneeseen mahtuu 160cm leveä sänky ja siinä melkeinpä se. Pienet yöpöydät ovat joskus olleet käytössä, mutta en ole koskaan pitänyt sellaisesta symmetriasta, että sängyn molemminpuolin on samanlaiset kalusteet, joten ne ovat saaneet lähteä. Omalla puolellani yöpöydän virkaa toimittaa seinähylly, mies ei sellaista kuulemma tarvitse. Yö/lukuvalot on kiinnitetty suoraan sängynpäätyyn ja tämä onkin ainoa toimiva idea, josta tuskin luovun.

makkari%20Collage%202.jpg

Huoneessa on kaksi ehjää seinää, mutta minusta on luonnollista pitää pääpuoli mahdollisimman kaukana ovesta. Toinen vaihtoehto olisi kääntää sänky niin, että pääpuoli olisivat heti oven vieressä. En halua kuitenkaan tuollaista levottomuustekijää unen ja rauhan kannalta, joten nykyinen sängynpaikka on ainoa järkevä. Ikkunan eteen en sänkyä harkitse vedon vuoksi, enkä oikeastaan siksikään, että ikkuna ei ole keskellä huonetta. Minusta näyttäisi hoopolta, jos sänky ei ole keskellä suhteessa ikkunaan. Ehkä joku päivä, kun tytär muuttaa omaan kotiinsa, me valloitamme hänen huomattavasti suuremman huoneensa ja teemme tästä meidän pikkuruisesta makkarista kauan kaipaamani kirjasto/työ/vierashuoneen isolla, muhkealla nojatuolilla ja valkoisella, lasiovisella kirjakaapilla höystettynä.

Lähdin miettimään mitä oikein makkarilta haluan ja vastaus oli selkeä; tunnelmaa. Makkari tuntuu nyt jotenkin kylmältä, valjulta ja kolkolta, olkoonkin, että sänky sen täyttää. Haluan ilmeestä pehmeän ja kutsuvan. Tummanpuhuvan tunnelmallisen. Minusta makkari saa olla sellainen pesämäinen ja ehkä huoneen pienuus tässä kääntyykin voitoksi. Säilytys vastaa tällä hetkellä tarpeita; pieni yöpöytätaso minulle ja pari seinähyllyä kirjoille ja esineille. Mitä huoneesta puuttuu on persoonallisuus ja se pehmeys, jota kaipaan. Näissä parissa alla olevassa kuvassa on vähän sellaista fiilistä mitä haen:

mh%20Collage.jpg

Koska kalustepuoleen ei ole tulossa muutoksia, jää jäljelle värit ja tekstiilit ja piensisustus. Tässä kohtaa on aikomus tarttua maalisutiin ja vaikka tummat värit pienentävät tilaa, aion siitäkin huolimatta maalata päätyseinän tummalla maalilla. Sävyä vielä pohdin, että jääkö harmaaseen vai meneekö mustaksi… Siinä taidan kääntyä Tikkurilan Deco Grey -värikartan puoleen.

tikkurila.jpg

Haluan myös petaukseen muutosta ja harkitsenkin suurta päiväpeittoa. Nythän meillä on ollut käytössä hotellimainen pieni peitto vain jalkopäähän levitettäväksi ja suuri kasa tyynyjä koristeeksi. Tyynyt kuuluvat kuvaan uudessakin suunnitelmassa, mutta ne valikoituu sitten päiväpeiton värin mukaan. Alustavasti olen ajatellut vaaleanharmaata peittoa ja sävyyn sopivia tyynyjä valkoisten lisäksi. Piensisustuspuolella toteutan makkariin myös toisen pitkään kaavailemani idean – kuvakollaasin. Yksi kollaasi meiltä jo kotoa löytyykin portaista, mutta se sisältää perhekuvia, joten sitä ei blogissa näy. Sen sijaan tämä kollaasi tulisi pohjautumaan itse ottamiini kuviin ja suunnitelmissa on teettää kuvat mustavalkoisina. Kollaasin sijoittaisin sängyn yläpuolelle sille tummaksi maalatulle seinälle. Sitten enää puuttuu tunnelmanluojat, kuten jokin ihana lyhty, ehkä orkidea seinähyllylle… jotain sellaista.

Kesäloma alkaa pian – koko loma aikaa suunnitelman hiomiseen ja sen toteuttamiseen. Koska mies inhoaa maalaamista, eikä juurikaan ymmärrä päiväpeittojen päälle, taitaa jäädä koko homma meikäläisen tehtäväksi! 🙂

(makuuhuonekuvat lainattu täältä ja täältä. Maalikuvat Tikkurila)

Mainos alkaa

Mainos päättyy

6 kommenttia “Makuuhuoneen muutos edessä

    1. Harmaa on mun ehdoton lempiväri! On vaikea valita kaikkien ihanien harmaiden sävyjen väliltä! 🙂

  1. Hyvän kuuloiset suunnitelmat, eikun hihat heilumaan! 🙂 Itse haluaisin myös makkariin hieman tummemman seinän luomaan tunnelmaa, nimenomaan harmaana, mutta koska tällä hetkellä asustamme vuokra-asunnossa, ei seinien maalaus inspiroi.. Mutta ehkä sitten joskus, kun toivottavasti asutaan ihan omassa kodissa. :)<br />
    Ps. Mä taas tykkään symmetriasta yöpöytien ja valaisinten suhteen. 😉 Siksi ostoslistalta löytyykin toinen pieni Iittalan Lantern-valaisin miehen yöpöydälle, täytyy vaan vielä hetki odottaa, että Iittalan alekuponki tulee voimaan. 😀

    1. Ollaan me joskus vuokra-asunnossakin maalailtu, toki luvan kanssa, mutta ymmärrän, jos siihen ei halua ryhtyä. Aleja on fiksu odottaa, jos on jotain vailla. Kyllä siinä aina jonkun lantin säästää! 🙂

  2. Ihania ideoita! Tummat makuuhuoneet on alkanut kiehtoa täälläkin. En vaan millään jaksa alkaa tapettia irrottamaan, joten jospa tyydytän tumman makkarin himoa kuvia ihastellen 🙂

    1. Tapetin poistaminen vaatii aina vähän ekstra ponnisteluja, sen takia en usko, että meille tapettia enää tuleekaan…! 🙂 Maalaaminen on vaan niin paljon helpompaa. Katsotaan mihin sävyyn täällä päädyn…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *