2016 Sisustusprojektit

Tälle vuodelle olen kaavaillut muutamaa eri projektia kodin kunnostus- ja sisustuspuolella. Kunhan edessä siintävästä matkasta ollaan selvitty, voisikin ottaa ensimmäisen kohteen käsittelyyn; keittiön.

Teimme keittiöön mini faceliftin pari vuotta sitten uusimalla lieden, vaihtamalla tasot ja rappaamalla välitilan. Kuitenkin toinen välitilan seinä juurikin sen lieden takaa jäi laatoille. Olisi pitänyt tehdä tuokin seinänpätkä samalla, mutta korjattakoon asia nyt. Olen myös miettinyt keittiön kaapinovien väriä. Tähän asti vaaleanharmaa väri on miellyttänyt kovasti, mutta kyllähän valkoinen toisi ihanaa raikastusta! Samalla vetimet voisi uusia, niistäkin on jo visio. Jos olisi mahdollista, minähän kiskoisin yläkaapit samantien veks, mutta valitettavasti kaappien antama tila on enemmän tarpeen näin pienessä köökissä, kuin kauniit avohyllyt.

Uusia keittiökuvia en näillä päivänvaloilla ole saanut napsittua, joten muistellaan näiden kuvien kautta keittiön lisäksi loppukesää ja ihanaa valoa…

keitti%C3%B6%201.jpg

Toinen projekti on ehdotomasti tuulikaappi. Sitä tilaa ei ole tässä blogissa esitelty kertaakaan. Eikä esitellä, ennen kuin kaatopaikka saa freshimmän ilmeen. En vain tiedä miten n. yhden neliön tilaan sullotaan kolmen kenkäfriikin kengät, kun nytkin mielestäni tila on jo käytetty ihan maksimaalisesti hyödykseen. Tätä ei voi ottaa ekaksi projektiksi tänä vuonna, sillä tämä pähkinä tarvitsee aikaa tullakseen ensin ratkaistuksi ja sitten vasta sisustetuksi. Onneksi idea tämän tilan uusimiseen tuli mieheltä itseltään…:)

keitti%C3%B6%202.jpg

Yläkerran lattiat ovat myöskin to do -listallani hyvin korkealla. 1,5 vuotta sitten tehty alakerran remppa vei kaikki remonttihalut (mieheltä), eikä lattianvaihtoprojektiin ole ollut intoa. Kesään mennessä lattiat on kuitenkin tarkoitus vihdoin yläkerrastakin uusia. Homma on vaan aika isotöinen ja vaatii ihan kamalaa justeeraamista kalusteiden kanssa. Katsotaan missä välissä kevään kuluessa tämä saadaan tehtyä.

Remppapuoli alkaakin olemaan jotakuinkin tässä, mutta pari kalustehaavetta sen sijaan löytyy. En kyllä tiedä miten nämä haaveet perustelisi miehelle, nykyisissä kun ei ole varsinaisesti muuta vikaa, kuin mitoitus ja materiaali. Kyse on olkkarin sohvapöydästä ja keittiön ruokapöydästä. Haluaisin vaihtaa molemmat korkeakiiltovalkoiset kalusteet valkoisiin ja mattapintaisiin puukalusteisiin. Keittiön pöytä voisi olla lankkumainen, elämää nähnyt ja ehdottomasti vähän leveämpi kuin nykyinen pöytä. Plussaa olisi jatkettavuus. Arkioloissa kuuden hengen pöytä kolmihenkiselle perheelle on liian suuri, niinpä pöytä voisi olla normikoossaan neljälle ja jatkettuna sitten kuudelle. Näin keittiöönkin jäisi aavistus enemmän tilaa arkieloon. Nykyistä pöytäähän olen kuuden hengen vakiomitassaan käyttänyt vain neljällä tuolilla. Kaksi varatuolia majailee muualla.

keitti%C3%B6%203.jpg

Haaveissani myös sohvapöytä saisi lähtöpassit juurikin materiaalinsa (korkeakiiltovalkoinen mdf-levy kromisilla jaloilla) vuoksi. Nuo materiaalit eivät vain enää istu kotiimme. Lisäksi muoto olisi kiva päivittää suorakaiteesta pyöreään. Se toisi kivaa pehmeää linjaa muutoin melko kulmikkaan oloiseen olkkariin.

Tässähän näitä haaveita taas olisi roppakaupalla…! Onneksi unelmointi on ilmaista. 🙂

 

6 kommenttia “2016 Sisustusprojektit

 1. Pitäisi itsekin tehdä tämmöinen vuosikatsaus tulevaan. Jäsentäisi itsellekin mukavasti tekemättömiä ja suunnitteluasteella olevia juttuja! <br />
  <br />
  Meillä julkaisematon tila on keittiö! Se on niin kaamea, etten kuvaa sitä blogiin. Ruokailuryhmä näkyy, mutta muuten ei ;)! Meilläkin tulee remppaa sinne, joten pääsen kammotuksesta eroon! Huh! 😉

  1. Mietin mitä kaikkea pitäisi kotona tehdä ja laittaa ja aloin tekemään niistä listaa ja siitä se idea sitten postaukseenkin syntyi! Tuulikaappi on siitä paha, että siitä tullaan huusholliin sisään, olis kiva jos senkin ilme olisi siisti! :)<br />
   <br />
   Tsemppiä remppailuun! 🙂

 2. Mielenkiintoisia suunnitelmia siellä! Ennen ja jälkeen postaukset ovat todella mielenkiintoisia!!

  1. Tälläisista suunnitelmista saa niin paljon virtaa ja inspistä! 🙂 Teen aina muutostöistä ennen ja jälkeen jutut, ne on munkin mielestä ihan parhainta antia muiltakin bloggaajilta! 🙂

 3. Odotan tuota keittiösi muutosta. Mitä keksitte sille tehdä. Tuli mieleeni että jos maalaisitte pelkästään yläkaapit valkoisiksi?

  1. Hah, great minds think alike! 🙂 Mietin aiemmin itse juurikin sitä, että miltä näyttäisi jos ylä- ja alakaapit olisivat eri väriset, mutta taidan kuitenkin yhteinäisen ilmeen vuoksi päätyä ihan yksivärisiin. Katsotaan….! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *