Kylppärin Make Over osa I

Tässä ensimaistiainen uudistuksen alla olevasta kylppäristämme!

IMG_3992.jpg

Asiat ovat lähteneet rullaamaan kylppärin osalta huimaa vauhtia!

Homma lähti liikenteeseen siitä, kun päätimme ihan ensiksi uusia haljenneet käsienpesualtaat niin yläkerran kylppäriin kuin alakerran  vessaankin. Molempiin altaisiin on joskus pudonnut jotain kovaa (itse pudotin alakerran altaaseen kynsilakkapullon), joka aiheuttaa altaan pintaan pienen särön. Aikaa myöten se särö alkaa kasvamaan ja etenee, kunnes se muistuttaa hämähäkin seittiä. Varsinkin alakerran allas oli todella karmean näköinen.

IMG_4015.jpg

Valitsimme molempiin tiloihin hieman suoralinjaisemmat altaat, kuin mitä entiset olivat. Altaiden asennus vähän arvelutti itseäni, mutta mies vakuutti minut totaalisesti putkimiestaidoillaan! Ei mennyt kauaa, kun altaat oli vaihdettu! Ilme muuttui noinkin pienellä asialla jo hurjasti!

Koska mega kalliiseen remonttiin emme nyt ryhtyneet, päätimme kohentaa kylppärin ilmettä kaikilla muilla mahdollisilla keinoilla. Tähän sisältyy kalusteet, valaistus ja sisustus. Halusimme kylppäriin enemmän myös kodinhoitohuonemaista ilmettä ja toimintoja ja niinpä pesukoneen ympärille päätettiin rakentaa pyykkihuoltopiste lisäämällä kaappitilaa pesukoneen viereen ja niiden päälle taso mm. pyykkien viikkausta helpottamaan.

IMG_3998.jpg

Kaappi oli haasteellista löytää, sillä allas on tosi lähellä. Mikään normaalisti aukeava kaapinovi ei tullut kyseeseen, sillä se olisi osunut altaaseen. Tajusimme aika nopeasti, että mikään valmis kylppärikaluste ei tule olemaan sopiva ja teettäminen alkoi tuntumaan vaivalloiselta ja kaikkea muuta kuin kustannustehokkaalta. Koska kyseessä on märkätila, piti kalusteen jalat myös miettiä tarkkaan. Silloin miehellä välähti – hommataan rulokaappi. Tämä enemmänkin työ- ja toimistotiloissa palveleva kaappi olisi täydellinen tilaan! Kävimme hakemassa Ikeasta valkoisen kaapin metallinvärisellä rulo-ovella. Aluksi kavahdin tuota metallinsävyistä ovea, mutta se sopii tosi hyvin kylppäriin. Muita samansävyisiä juttuja on seinällä oleva kuivausteline, hanat, suihkut ja putket. Sitä paitsi tuon oven voi aina suhauttaa spray-maalilla valkoiseksi, mutta minusta tuo sopii kylppäriin hyvin. Ovi näyttääkin livenä paljon paremmalta kuin kuvassa. Sahautimme lisäksi tähän kokonaisuuteen sopivaksi Bauhausissa mittojen mukaan korkeakiiltovalkoisen taso ja sitten alkoikin asennus.

Olen kyllä huisin ylpeä siippani nikkarointitaidoista! Siinä hän pistosahalla teki tasoon tarvittavat letkujen reiät, kokosi kalusteet, asensi tason ja veti silikonit rakoihin tuosta vaan! Onneksi mies tykkää tällaisista remonttipuuhista ja tekee aina todella huolellista jälkeä! Tuon kaapin kokoaminen ja paikalleen saanti ei sekään ollut ihan yksinkertainen juttu muiden osien ja ahtaan tilan takia. Jätimme kaapista sokkelin asentamatta ja ostimme säädettävät jalat kaappiin, jotta saimme kaapin oikealle korkeudelle tasoa ajatellen.

IMG_4012.jpg

Kaapin sisälle hankittiin pyykkejä varten Ikeasta valkoisia muovilaatikoita, jokaiselle oma. Tila piti pystyä hyödyntämään ihan viimeisiä millejä myöten ja kyllä kesti kauan löytää sopivat pyykkilaatikot. Mitattiin yksi jos toinenkin kori ja laatikko ja vaikka mikä. Viimein nämä osuivat käsiimme ja ihan täydellisethän ne ovatkin! Kaapin sisään mahtui myös pesuämpäri ja muut siivousvälineet -ja aineet. Nyt ei myöskään tarvitse miettiä kaapinovien osumista altaaseen, rulo kun kääntyy ylös ja kaapin sisään tilaa viemättä. Ihan täydellinen ratkaisu!

Tason päälle laitoin tauluasetelman ihan vain letkuja ja johtoja piilottaakseni. Meillä on kaikki johdot ja systeemit pintavetoina ja tuon pienemmän taulun takana on mm. pesukoneen hana ja poistoletku. (Miten typerästi sekin keskellä seinää!) Tuohan nuo taulut toki viihtyisyyttäkin tilaan ja kyllähän kylpyhuonekin pitää sisustaa. Kehyksiin pääsi ihanaa käpypaperia sekä Desenio-yhteistyöstä saatu matkalaukkuprintti. (Huomasin juuri, että se on tipahtanut osittain paspiksen ulkopuolelle…)

IMG_4017.jpg

IMG_4016.jpg

Yksi hyvin paljon tilaan vaikuttava asia muuttui myös heti kättelyssä – valaistus!

Huomasin edellisistä postaamistani kylppärikuvista, että kaikki oli tosi keltaista. Tuo valon väri sai kylppärin näyttämään likaiselta ja tunkkaiselta ja vääristi kaikkia sävyjä, varsinkin lattian. Irrotin valot ja kipaisin uudet, kylmän sävyiset putket ja koko kylppäri raikastui! Valolla on niin älyttömän suuri vaikutus kaikkeen!

IMG_4023.jpg

Yöllä kirkasta valoa ei sen sijaan tarvitse, joten ripustin tuollaisen nipsuvalon peilikaapin viereen, joka palaa öisin. Kylppäriin tulee oikein kiva ja tunnelmallinen fiilis. Vessassa ei tarvitse käydä pilkkopimeässä, muttei myöskään sokaistua kirkkaista valoista, jos kesken unien sinne pitää lähteä.

IMG_4028.jpg

IMG_4027.jpg

Tässä nyt sitten vielä vertailun vuoksi ennen ja jälkeen kuvat.

Näissä näkee erityisen hyvin tuon valon värin vaikutuksen! Lattian väri on ihan toinen tässä kirkkaassa, puhtaan valkoisessa valossa. Tässäpä siis ihan ykkösvinkki kaikille – tsekatkaa aina tilan valaistus, sen väri ja teho. Tarkempia valaistusvinkkejä löydät muuten tästä postauksesta!

kylpp%C3%A4ri%20ennen%20j%C3%A4lkeen%201

Kamera pikkuisen vääristää, kylppärissä ei ole ihan noin sininen tunnelma, mutta kylmän sävyiset valot tuovat kyllä paljon kaivattua raikkautta ja valkoisuutta tilaan. Kylppäri ei ole vielä lähellekään valmis, mutta halusin kuitenkin jo nyt paljastaa tämän ”kodinhoitopuolen”.

Vielä täytyy ratkaista suihkunurkkauksen puoli sekä huoltaa tuo lattian muovimatto. Lisäksi laattojen saumat suihkun luona tarvitsevat käsittelyä ja olenpa miettinyt katonkin maalausta, mutta sitä vielä harkitsen. Värimaailma on hahmottumassa pikkuhiljaa, sitä on vähän aistittavissa jo näissä kuvissa ja tekstiilitkin pitäisi vielä valita. Vielä piisaa siis hommaa, mutta hiljaa hyvä tulee…

What say you – hitti vai huti tuo meidän rulo-ratkaisu…?!

 

14 kommenttia “Kylppärin Make Over osa I

 1. Oikein hyvä muutos! ♥ Tuo loisteputken vaihto voisi olla mulle myös hyvä vaihtoehto. Osaisitko kertoa mulle kaiken tarpeellisen sävystä yms, jotta voisin käydä nappaamassa sopivan lampun omaan peilikaappiini? 🙂

  1. Kiitos. Vielä se on kesken, mutta uskon, että lopputulos on hyvä! :)<br />
   <br />
   Lampunvaihdon yhteydessä kannattaa tsekata peilikaapin muovikupu lampun edessä. Ne kellastuu ajan myötä ja meilläkin se oli jo ihan keltainen. Se vääristää lisää sitä valon sävyä. Minä revin sen pokkana irti kokonaan.:) <br />
   <br />
   Wattimäärä kertoo tehon, (peilikaapeissa se on 18W, mutta sen voi tarkistaa vanhan lampun kyljestä) ja kelvinit kertoo valon värin. Meillä oli 2700 kelviniä olevat lamput, jotka vastaa lämmintä hehkulampun väriä, eli juuri sitä keltaista väriä. Valitsin samantien 4000 kelviniä olevan putken, niin valon väri on kylmä ja puhtaan valkoinen. Muistaakseni paketin kyljessä luki Cool White tms. Loisteputken vaihdon yhteydessä kannattaa aina vaihtaa myös sytytin. Tärkeintä putken ja sytyttimen ostossa on se pää, eli kannattaa ottaa joko lamppu mukaan (sen saa samalla jättää myymälään, loisteputkethan on ongelmajätettä) tai vaihtoehtoisesti ottaa niistä kuva, mutta silloin putken oikeaoppinen hävittäminen jää omalle vastuulle. Ostin oman lamppuni Clasulta. Maksoi sytyttimen kanssa muistaakseni jotain 13 euroa. Meillä on toisena lamppuna kylppärissä energiansäästölamppu katossa, mutta siihen en löytänyt kuin 3000 kelvinin lampun. Se on selvästi keltaisempi kuin loisteputki, mutta parempi kuitenkin kuin entinen! Valoissa on siis todellakin eroa!<br />
   <br />
   (Vielä vinkkinä loisteputken ja sytyttimen irroittamiseen: niitä tulee kiertää n. 1/2 kierrosta tai kierros ympäri paikallaan ja sitten se jo tulee lokosistaan ulos.)

  2. Noita peilikaapin valaisimen muovikupuja saa myös rautakaupoista (esim. Bauhausista) ihan muutamalla eurolla. Meillä riitti aikoinaan pelkkä kellastuneen kuvun vaihto valaistuksen parantamiseen, olisiko maksanut nelisen euroa silloin. Kannattaa tietysti ottaa vanha rumilus mukaan niin löytyy varmasti oikeanlainen. :)<br />
   <br />
   Ja muutos on ehdottomasti hitti! Jälleen todiste siitä miten pienellä rahalla ja vaivalla saa jo paljon näköä ja käytännöllisyyttä. 🙂 Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa. 🙂

  3. Meillä tuo kupu oli tässä &quot;Ennen&quot; -kuvassakin jo poistettu… ei siis oltaisi selvitty pelkällä kuvunvaihdollakaan. Rumia ne kyllä on, se on totta! 🙂 Meillä ei tällä hetkellä ole kupua lainkaan, täytyy napata sellainen mukaan rautakaupasta seuraavan kerran. Se oli niin pahasti kellastunut, että se oli pakko poistaa heti!<br />
   <br />
   Kiitos! Tämä oli kyllä mieheltä ihan loistoidis!! Seuraava idea tilan parantamiseen muhii jo tiukasti mielessä, pientä mielikuvituksen käyttöä siinäkin taas vaaditaan…

 2. Onpa todella hyvän näköinen tuo kaappiratkaisu! Yhtenäistää tilan ilmettä ja tasolle on varmasti myös käyttöä.

  1. Kiitos! Tästä annan kyllä täydet pojot miehelle! 🙂

 3. Hitti hitti hitti! Toi rulokaappi oli ihan loistoidea 🙂 Ja mieletön muutos pelkällä lampun vaihdolla. Mä olen niin värivammainen, että en ole tuohon valoihin perehtymiseen vielä uskaltautunut… Minä kun periaatteessa tykkään hehkulampun valosta (ja esim. kaikki kausivalot pitää olla semmoisia lämpimän sävyisiä, inhoan niitä sinertäviä led-valoja). Mutta juurikin tuo raikkaus, sitä toisi valkoisempi valo…. Ja sitten jos vaihdan kattovalot/kodin muut kiinteät valot valkoisempiin, niin kausivalot näyttää ihan pissankeltaisilta… Mies taisi joskus sanoa, että mun elämä olisi paljon helpompaa, jos en olisi niin perfektionisti 😀

  1. Haha 😀 Kiitos! Ruloa en olisi itse tajunnut edes ajatella. Onneksi miehellä välähti, sillä tuo on ihan täydellinen ratkaisu tuohon ahtaaseen tilaan! Mä tykkään myös enemmän pehmeästä hehkulampun väristä ja mm. pihavalot ja kotonakin olevat patteriledivalot on kaikki lämpimän sävyisiä. Tähän tilaan se ei kuitenkaan sopinut mitenkään ja tosiaan ilme raikastui kelvineitä lisäämällä ihan huimasti! <br />
   <br />
   Jep… täällä toinen perfektionismiin syyllistyvä. Joskus mietin itsekin, että jos vain antaisin joskus jonkun pienen asian olla, ei tarvitsisi stressata itseään vatsahaavaan saakka…:)

 4. Ohhoh, mikä pieni suuri muutos! Tuo kaappi ja taso ratkaisu paitsi näyttää hyvältä on varmasti myös kätevä. Valon sävy tekee ihmeitä koko tilalle ja lattialle 🙂

  1. Kiitos Syhi! 🙂 Täytyy sanoa, että näin muutaman päivän kokemuksella ratkaisu on todella käytännöllinen ja toimiva. Varsinkin tuo miehen idea myöskin noista jokaisen omasta pyykkikorista. Minä olin ostamassa kahta – toinen valko- ja toinen kirjopyykille, mutta tuo, että jokaisella on oma, toimii paljon paremmin! <br />
   <br />
   Valojen sävyjen vaihtaminen oli sekin maailman yksinkertaisin ja edullinenkin tapa kirkastaa tilaa! 🙂

 5. Hitti, ehdottomasti. &hearts; Upea muutos pienillä jutuilla! &hearts;

  1. Kiitos &hearts; Joskus isoihin muutoksiin riittää, kun korjaa ne pienet puutteet. 🙂

 6. Loistava idea mieheltäsi! Toiminnallisuus parani kylppärissä kertarysäyksellä.

  1. Joo, siis ihan neronleimaus suorastaan! 🙂 En olisi varmaan itse keksinyt vastaavaa. Ai että olen niin onnellinen nyt, kun pyykit on piilossa kaapin sisällä, eikä vain piilossa, vaan järjestelmällisestikin vielä kaiken lisäksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *