Marraskuu

Marraskuu. Tänään viritin takapihan tuijaan valot. Kausivalot. Pimeyttä torjumaan, ei niitä jouluvaloiksi vielä kutsuta. Pimeä tulee niin aikaisin, tänäänkään ei meinannut päivä valjeta lainkaan, että kaikki keinot on sallittu.

Vaikka olen aina pyrkinyt siihen, että aloitan joulusta tohottamisen virallisesti vasta 1. adventtisunnuntaina – silloin keitetään ekat glögit, paistetaan pipareita ja kuunnellaan Michael Bublén joululevyä – alkaa marraskuu perinteisesti minulla joulukorttien suunnittelulla. Se on perinne, jota olen noudattanut jo lapseni syntymästä asti. Ensin on vietetty lokakuun lopussa hänen synttärijuhlansa ja sen jälkeen on alettu miettimään reilu kuukauden päästä postiin laitettavia kortteja. Pidän perinteistä. Pidän siitä, että jotkut asiat tehdään niin, kuin ne on aina tehty. Pidän siitä, että jotkut perinteet ovat periytyneet isovanhemmiltaniltani tai vanhemmilta, osan olen luonut itse. Pidän myös ajatuksesta, että siirrän niitä eteenpäin tyttärelleni ja hän jatkaa niitä joskus oman perheensä parissa.

IMG_3483.jpg

Marraskuu alkaa parilla koulupäivällä heti huomenna ja tiistaina. Kivaa vaihtelua työviikkoihin, vaikka noiden päivien jälkeen onkin aina ihan poikki. Uutta tietoa tulee enemmän, kuin aivot pystyy käsittelemään.

Maanantai-iltoihin kuuluu myös aina jooga. Siinä on yksi asia, josta en ole luopunut, vaikka mitenkään muuten en olisi jaksanut urheilemiseen panostaa. Joogasta on tullut tosi tärkeä väylä hiljentymiseen, totaaliseen rentoutumiseen ja siihen, ettei tunnin aikana liiku päässä yhtäkään ajatusta. Fyysiset voimat ovat alkaneet palaamaan muutenkin rankan kesän ja alkusyksyn jälkeen, jumpissa on taas tullut käytyä ja eiköhän sitä salitreenaustakin voisi taas käynnistellä. PT-treenit jäi pahasti alkutekijöihinsä, mutta ihan siihen sitoutumiseen en vielä ole valmis. Onneksi on vielä reilu puoli vuotta aikaa käyttää maksamani treenauskerrat.

IMG_3484.jpg

No tässähän tätä sunnuntai-illan sillisalaattia sitten olikin! 🙂 Ensi viikolla juttua olkkarin uudesta matosta (joo, luitte oikein, TAAS uusi matto, mutta tällä kertaa siihen oli oikeasti painava syy!!), uudistetun eteisen ”jälkeen” kuvat ja vaikka mitä muuta!

Kivaa alkavaa uutta viikkoa kaikille!

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “Marraskuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *