DIY Kesäkeittiö terassille

Ylpeänä esittelen teille kesäkeittiömme! Omin pikku kätösin miehen kanssa yhdessä rakennettu keittiö on toiveitteni mukaisesti tehty alusta loppuun, enkä voisi olla tyytyväisempi! Ilmeeseen haettiin rouheutta karhealla betonilla, lämpöä aidolla puulla ja särmää mustilla yksityiskohdilla.

Mitäpä te tuumaatte tästä?

IMG_2081.jpg

Rakennusmateriaalina käytimme lekaharkkoja sekä tuppeensahattua leppää, joka käsiteltiin puuöljyllä. Malli ja inspiraatio kesäkeittiöön saatiin tv-tasostamme, joka sekin on itse suunnittelemamme ja tekemämme. Kesäkeittiössä työskentely suunniteltiin niin, että toiselle puolelle jäisi sopivalle korkeudelle työtaso esim. salaatin pilkkomista varten tai vaikkapa sivupöydäksi tarjoiluille. Toinen puoli jätettiin tarkoituksella matalammalle, jotta kun siihen sijoitetaan grilli, sen paistotaso on samalla korkeudella työtason kanssa ja työskentely on helppoa grillatessa. Kaasupullo sujahti hyvin keittiön ja talonseinän väliseen rakoon. Pidän siitä, että se on karkeasti näkösällä letkuineen kaikkineen.

Tähän keittiöön ei kuulu liian siloiteltu ilme. Sen pitää olla rento ja kutsuva. Vaikka yleensä olen simppelin tyylin ja vähän tavaran ystävä, tämä kesäkeittiö huutaa kaikkea pientä kivaa ja tavaroiden yltäkylläisyyttä, vai mitä?

IMG_2086.jpg

Rakensimme samasta puumateriaalista työtasoje ylle hyllyt, joissa kasvattelen yrttejä ja joilla on tilaa myös pienesineille. Aika monta erilaista yrttiä on jo kupsahtanut, sillä paikka on paahteinen. Persilja ja ruohosipuli ovat tykänneet vähän kyttyrää, sen sijaan rosmariini ja timjami sen kun rehottaa! Myös basilika viihtyy tuossa, mutta lehtevänä yrttinä kaipaa enemmän vettä.

Koska kanttahan ei tarvitse grillatessa koko aikaa, sille paikka keksittiin talon seinästä. Kun kansi täytyy poistaa ruoanlaiton yhteydessä, se on helppo heittää seinällä olevaan koukkuun. Kansi seinällä vain lisää keittiömäistä fiilistä!

Tasojen alla on hyvin hyllytilaa ja Ikean koreihin saa helposti grilliin tai ruoanlaittoon liityviä tarvikkeita, kuten grillin suojahupun, silavan, jota tarvitaan mm. grillin puhdistamiseen sekä teräksisen pannunalustan.

IMG_2103.jpg

Mietimme pitkään minkälaisen grillin ostaisimme, sillä kovin montaa pöytämallia ei markkinoilla ole. Päädyimme Muurikka -tuoteperheeseen ja kokosimme grillin haluamistamme osista – polttimo on tietysti tärkein, sekä pannut, joiksi valitsimme tavallisen muurikan sekä kuvassa näkyvän parilan. Sillä onkin jo paisteltu aika mehevät piffit raitoineen! Ostimme tietysti myös kannen sekä suuren suojahupun suojaamaan grilliä erilaisilta sääilmiöiltä.

muurikka.jpg

Muita kesäkeittiömme lisävarusteluita hankimme myös; jo yläkuvassa vilahtaneen pannunalusen, jonka avulla pannun voi nostaa vaikka ruokapöytään suoraan, jossa jokainen voi paistaa pihvinsä loppuun. Pannu säilyy kuumana huippupitkään ja mielestäni tuollainen ruokapöytään tuotava jättipannu tuo aika kivan säväyksen ruokailuhetkeen.

IMG_2090.jpg

Lisätilpehöörinä HM Home myymälästä löytynyt ihana hedelmäkori sekä tarjottimen virkaa toimittava ison muovisen kukkaruukun altakastelulautanen. Täydellinen sään armoille!

IMG_2083.jpg

Matkaan lähti tehtaanmyymälästä myös neopreenihanskat, ilman niitä ei ole mitään asiaa koskea tulikuumaan pannuun! Tavallisilla pannulapuilla tai hanskoilla ei tulisi kuin iso pipi! Ostimme myös uudet paistovälineet sekä teräsharjan grillin puhdistamiseen. Saimme oikein asiantuntevaa palvelua tehtaanmyymälästä Arabianrannan keskuksesta. (Ja ennen kuin kukaan älähtää – tämä ei ole blogiyhteistyö, vaan ostimme grillin ja kaikki tarvikkeet itse.)

IMG_2084.jpg

Ruoanlaittovälineet ripustimme Ikeasta löytämäämme naulakkoon heti grillin ylle. Hain välineiden esilleripustamisella nimenomaan keittiömäistä tunnelmaa. Raahasin myös mökiltä noita ihania pyöreitä halkoja! Niillähän ei toki tee oikeasti yhtään mitään, sillä grilli on kaasukäyttöinen, mutta minusta ne tuo ihanan lisän! Juuri sellaisen ulkokeittiö-fiiliksen.

IMG_2089.jpg

Ekan grillauskerran jälkeen huomasimme, että roiskeita syntyy aika helposti, sillä perinteiseen grilliin verrattuna Muurikan grillissä ei ole ylös- ja taaksepäin nousevaa kantta suojaamassa taustaseinää. Hetken mietittyäni keksin ostaa aidanseinää suojaamaan kirjoitusalustan. Se löytyi Ikeasta hurjaan 4 euron hintaan ja voi pojat, miten kätevä! Tuosta on helppo pyyhkäistä marinadiroiskeet ja mielestäni musta tausta luo kesäkeittiön grillausosaan aika kivan lisän. Vähän kuin raamit. Meinasin ensin töpötellä ruuvien kannat mustalla maalilla, mutta se sotisi tuota ”ei niin siloiteltua” -mentaliteettia vastaan. Annan niidenkin siis olla reippaasti esillä.

Pannut saa ostettua jo valmiiksi suojapusseissa. Se on tosi kätevä sekä samalla oikeaoppinen säilytyspaikka pannuille. Tuossa pussukassa meillä majailee tällä hetkellä perinteinen muurikkapannu, nyt kun parillapannu on grillissä käytössä. Kun muurikka otetaan käyttöön, sujahtaa parilla pussukkaan. Pannupussukka majailee näppärästi grillin alla hyllyssä.

IMG_2102.jpg

Kesällä maistuu niin ruoassa kuin drinksuissakin limet ja sitruunat. Niinpä niitä on hyvä säilyttää jo valmiiksi käden ulottuvilla kesäkeittiössä. Ovat samalla hyvä piristeväri!

IMG_2091.jpg

Olemme itse todella tyytyväisiä kesäkeittiöömme! Kyllä tuossa kelpaa kokkailla!

IMG_2081.jpg

Kertokaapas, mitä mieltä te olette?! 🙂

21 kommenttia “DIY Kesäkeittiö terassille

 1. Hyvänen aika, että tuli upea! Niin kutsuvan näköinen, aivan varmasti syntyy mielettömiä herkkuja tuossa 🙂

  1. Kiitos S. 🙂 Se onnistui kyllä hieman yli omienkin odotusten! 🙂

 2. ihana!!Tuossa kelpaa kokkailla.Puu ja betoni sopii tosi hyvin yhteen!

  1. Kiitti! 🙂 Puu ja betoni ovat kyllä aika hyvä parivaljakko! Toinen on kova ja karhea siinä missä toinen tuo lämpöä.

 3. WAU! Aivan mieletön kesäkeittiö! Täytyy näyttää tämä kyllä miehellekin 🙂

  1. Kiitti Jossu! 🙂 Näytä ihmeessä, kerrohan mitä tuumasi…! 😉

 4. Aivan upean kesäkeittiön olette tehneet! Niin hieno kokonaisuus ♥

 5. No kyllä kelpaa kokkailla! Aivan ihana kesäkeittiö 🙂

 6. Heti ekaa kuvaa katsoessa mulla heräsi kysymys, että mitä ihmettä noilla kauniin pyöreillä klapeilla tehdään. No, ei sitten näköjään mitään. Ei noin söpöjä klapeja kyllä raaskisi polttaakaan. Oikein hieno ja kätsä keittiö muuten, mutta mua vaan jonkinlaisena funktionalistina häiritsee tarpeettomat klapit 😉 Meitä on moneen junaan ja asemallekin vielä riittää! 🙂

  1. Kauniita klapit kyllä ovat, siksi halusinkin ne keittiöön. Ja ei, niillä ei kyllä tee yhtään mitään, ovat koristeena. 🙂 Me kyllä poltetaan noita mökillä aika läjä aina – niitä riittää nimittäin! Minusta klapit tuovat kivan lisän nimenomaan korostamaan tuota, että kyseessä on ulkona oleva keittiö ja aukko kyllä näyttäisi aika orvolta ilman niitä. En ole itsekään mikään krääsän kerääjä, mutta ainakin minulla on kotona ihan vain koristeena olevia esineitä, vailla sen suurempaa käyttötarkoitusta. Eiköhän kaikilla? 🙂 Onneksi meitä on tosiaan erilaisia ihmisiä. Jos kaikki olisivat samasta puusta veistettyjä, olisi maailma aika tylsä paikka! 😉

 7. Vautsi vau! Tiesin, että kesäkeittiöstä tulisi upea, mutta tämä on kyllä jotain vielä enemmän! Aivan mieletön! 🙂 Onko kaikki kokkailut nyt siirtynyt ulos? 🙂

  1. Kiitos Tiia! ♥ Keittiö onnistui kyllä yli odotusten! 🙂 Kyllä suurin osa ruokailusta ja kokkaamisesta tehdään ulkona. Tosin joinain päivinä ei kyllä tarkene edes syödä ulkona… Mur! Ei kyllä ole ollut mikään hääppöinen kesä säiden puolesta…

 8. Hienon kesäkeittiön olette tehneet! Tätä täytyy näyttää miehellekin, jos vaikka joskus (ens kesänä) meillekin tekisin jonkun vastaavan.

  1. Kiitos Marru! 🙂 Kesäkeittiö oli eilen hyvässä testissä ja osoittautui todella käteväksi apupöydäksi tarjoiluiden esillepanoa varten. Myös grilli palveli hyvin 8 hengen ruoanlaitossa! 🙂

 9. Wau! Kiitos hyvistä vinkeistä 🙂 Kovin olen koittanut etsiä ratkaisuja kivisen ulkogrillimme ilmeen päivitykseen ja nyt ne löytyi!

  1. Voi pahus, kun on jäänyt tämä kommentti täysin huomaamatta!! Pahoittelut! Ja kiitos kovasti kommentista – aika helpolla saa kivan näköisen kesäkeittiökokonaisuuden tehtyä! Kiva, jos löysit vinkkejä meidän versiosta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *