Aurinkotuolia etsimässä

Uudistuksen alla oleva terassimme kaipaa jotain löhöpaikkaa. Näyttää siltä, että olemme sittenkin hylkäämässä ajatukset divaani/kulmasohvasta. Pelkään, että terassimme menee ihan tukkoon isoista kalusteryhmistä, sillä terassilla on jo uusi ruokailuryhmä, joka on entistä settiä isompi. Lisäksi kesäkeittiön prototyyppi on nyt kasattu paikalleen ja sekin auttoi tilan hahmottamista. Ihan mikään pieni rakennelma sekään ei ole kaksimetrisenä.

Aloimmekin miettimään erilaisia aurinkotuoleja ja ajatuksien selkiyttämiseksi kokosin muutaman kollaasin. Oikeastaan ratkaisevina tekijöinä on materiaali, käyttömukavuus (saako tuolin myös makuuasentoon ja voiko siinä maata myös vatsallaan, eli päinmakuulla) sekä ulkonäkö.

aurinkotuolit%201.jpg

Jos etsisin aurinkotuolia vain istumiseen, valitsisin ehdottomasti oikeanpuoleisen, sillä siinä on mielestäni tosi kaunis muoto. Tuoli on polyrottinkia, joten se ei kaipaisi edes pehmustetta, ehkä jonkin pienen tyynyn selän taakse tueksi. Plussaa myös isoista, vähän lisää ilmettä tuovista käsinojista. Tykkään! Tällä hetkellä etsimme kuitenkin ehkä monikäyttöisempää, vuodemaisempaa versiota. Vasemmanpuoleinen on myös polyrottinkia ja se on hyvän pitunen, 182 senttiä. Pehmusteen kanssa siinä voisi lekotella myös vatsallaan, sellaisenaan se ei sovi, sillä tuo railo tuntuu varmasti. Tämä tuoli on miehen suosikki.

aurinkotuolit%202.jpg

Näistä tykkään molemmista. Vasemmanpuoleinen on pehmusteineen tosi mukavan ja pehmeän näköinen. Tuossa viettäisi aurinkoista päivää mielellään! Selkänoja menee moneen asentoon, joten siinä pystyisi mukavasti ottamaan arskaa myös vatsallaan. Oikeanpuoleinen tuoli on pehmeää verkkokangasta ja rengas helpottaa tuolin liikuttamista. Se tuo myös tuoliin pienen retromaisen henkäyksen sirouden lisäksi. Tästä taidan tykätä itse ehkä kaikista eniten…

aurinkotuolit%203.jpg

Näistä molemmat sopisivat vatsallaan makaamiseen, mutta toisivat lisää myös istumatilaa isommallekin porukalle, sillä laskemalla selkänojan, näistä muodostuisi pitkä penkki. Toisi hieman lisää monikäyttöisyyttä. Vasemmanpuoleisen vuoteen ilme miellyttävämpi noiden umpinaisten päätyseinien vuoksi, kun oikeanpuoleisessa on taas liikaa jalkoja makuuni. Nämä ovat löhöilyyn tosi kivoja, joskin aavistuksen ison näköisiä ja oloisia. Myös pituutta on karvan alle kaksi metriä, voisivat olla hieman sirompia.

Kaksi samanlaista aurinkovuodetta on tarkoitus hankkia. Näitähän on toki kaikki jyskit ja sotkat sun muut pullollaan, mutta kollaaseja on kiva tehdä, niistä selkiytyy hyvin omatkin ajatukset, kun tekee vertailuja.

Kuvat lainattu, 1. kollaasin kuvat täältä ja täältä. 2. kollaasin kuvan täältä ja täältä, 3. täältä ja täältä.

6 kommenttia “Aurinkotuolia etsimässä

 1. Tämä olikin hyvä postaus, kun itsekin olen miettinyt jo aurinkotuoleja sille toivottavasti tänä kesänä rakentuvalle terassille 🙂 Ja koska saattaa olla, ettemme pysty rakentamaan toivomaamme pihagrilliä terassin yhteyteen, niin siitä tulisi puhtaasti auringonottoterassi!

  1. No sitten sattui postaus hyvään saumaan! 🙂 Teillä onkin tulossa oikein pari terassia – kivaa! Meillä on pieni piha ja pieni terassi, joten täytyy miettiä hyviä ratkaisuja, että samaan tilaan saa monta toimintoa. Tämän takia me hylkäsimme nuo sohvatkin sitten loppuviimein ja päädyttin kasaan meneviin, mutta kuitenkin löhötuokion tarjoaviin aurinkotuoleihin.

 2. Aurinkotuolin hankkimista olen minäkin suunnitellut. Mistä tuo "helppo liikutella -tuoli on kotoisin? Linkki ei aukea…

  1. Kiitos kommentista, linkissä oli tosiaan jotain vikaa, mutta nyt päivitetty. Tuo helposti liikuteltava versio on Jyskistä. Tässä vielä suora linkki siihen: <a rel="external nofollow" href="http://jysk.fi/puutarha/aurinkovuoteet/aurinkovuode-hanstholm-70×195-alu-verkko&quot; target="_blank">http://jysk.fi/puutarha/aurinkovuoteet/aurinkovuode-hanstholm-70×195-alu-verkko</a><br />
   <br />
   Tuo renkaallinen tuoli on tosi kiva niin ulkonäöllisesti kuin helpomman liikuteltavuudenkin takia! 🙂

 3. Askolla oli viime kesänä vielä myynnissä Victo-aurinkotuoli. Se on poistunut valikoimasta. Harmittaa etten tarttunut viime kesänä tarjoukseen ja ostanut kyseisiä tuoleja. Meillä on terassilla pöytäryhmä joka on vähällä käytöllä. Haluaisinkin tilalle joko kaksi nojatuolia tai aurinkotuolit ja pienen pöydän laskutasoksi. Taitaa jäädä kuitenkin suunnitelma asteelle tänä kesänä, koska remontoimme ulkovaraston.

  1. Ei osunut silmään googlailulla Victo. Tuollaiset aina harmittaa, kun jää jahkailemaan jotain ja sitten tavaraa ei enää löydykään. Noin sen pitää mennäkin, miettiä omaa tarvetta ja tehdä hankinnat sen mukaan. Minäkin olen kaavaillut aurinkotuolien väliin pientä pöytää, sitä metsästänen seuraavaksi, sillä sen pitää kestää sään armoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *