2014 siirtyy historiaan

Olen aina ollut sitä mieltä, että katsomalla taakse, ei voi päästä eteenpäin. Pidän kuitenkin tarpeellisena kerran vuodessa katsoa menneeseen ja miettiä mitä vuosi toi tullessaan, mitä koettiin ja mitä opittiin. Uusi Vuosi on mitä otollisin hetki tähän tarkoitukseen, joten tässä katsaus kuluneen vuoden tapahtumiin.

TAMMIKUU

Tammikuu vuosi sitten oli blogikirjoitusten mukaisesti melko iisi kaikin tavoin. Opettelin uuden kameran käyttöä, nautin ulkoilmasta ja maisemien kuvailusta, kokkasin ja leivoin paljon ja pähkäilin jo päätä pahkaa kesällä koittavaa remonttia. Viimeistelin myös opintojeni lopputyötä ja tammikuu oli sen suhteen melko kiireinen.

01-14.jpg

HELMIKUU

Yksi suurimmista matkaunelmista toteutui, kun suuntasimme miehen kanssa New Yorkiin viettämään 10-vuotis hääpäiväämme. Kymmenen päivää suurkaupungissa elämästä nautiskellen, lumoavia pilvenpiirtäjämaisemia ihaillen ja tuhottomasti shoppaillen oli terapiaa kaikin tavoin!

02-14_1.jpg

Sisustuksellisesti talvenharmaa sai väistyä kotona ja tilalle tuli hentoista vaaleanpunaista ja lilaa eri sävyissä. Muistan niin, miten nuo värit piristivät kotia ja mieltä!

02-14_2.jpg

MAALISKUU

Maaliskuussa alkoi kevät poltella niin rinnassa kuin lumisilla hangillakin ja kotiin alkoi ilmestyä keväistä sisustusta, narsisseja ja helmililjoja. Koirista tuli napattua kivoja kuvia makkarin sängyllä, jonne ne juoksivat ulkoa tultuaan suoraan vastapedatuille puhtaille lakanoille… 🙂 Herra-hauvallamme on tapana alkaa aina haukottelemaan kuvissa. Aivan liian pitkästyttävää touhua…? 🙂

03-14_1.jpg

Treeniaiheet olivat mielessä myöskin kevään puhjetessa ja ravinnosta ja liikkumisesta tuli kirjoiteltua erilaisia pohdintoja. 

03-14_2.jpg

HUHTIKUU

Huhtikuussa tapahtui blogihistoriani isoin käänne, kun liityin osaksi CASA Blogeja. Erittäin hyvä päätös! Olen saanut valtavasti lisää lukijoita, joista jokaisesta teistä olen kiitollinen, uskomattoman ihania blogisiskoja muista CASAlaisista ja kivoja yhteistyömahdollisuuksia. Itse ainakin tykkään kovasti yhteisöllisyydestä, jota portaaliin kuuluminen tuo.

Sieppaa.jpg

Myös pääsiäistä elettiin blogissa vahvasti kattausten ja kukkien muodossa huhtikuussa. 

04-14.jpg

TOUKOKUU

Toukokuussa otettiin varaslähtö remonttiin ja keittiö sai uutta ilmettä. Remonttipohdinnat täytti muutenkin kaikki ajatukset, joten postauksia tuosta aihepiiristä riitti! Blogini luetuimpia juttuja onkin tämä keittiön välitilan rappaus, jonka toteutimme hetken mielijohteesta laattojen pudotessa syliin tasoa irrottaessa.

05-14.jpg

Naisellisempia asioita rempan vastapainoksi pohdin vaatepostauksissa ja hiustenlaittoon liittyvissä kirjoituksissa. Asupostauksia pitäisi tehdä useammin – ne ovat aika kivoja! 🙂

05-14_2.jpg

KESÄKUU

Kesäkuu näyttää olleen erilaisten pohdintojen aikaa – ei pelkästään remppahommia, vaan kesäkuussa olen pohtinut niin työhyvinvointiin liityviä asioita kuin onnellisuuteen ja asenteeseen liittyviä asioita. Yksi suurimmista saavutuksistani oli lähteä opiskelemaan uudelleen näin aikuisiällä. Haasteellisen tilanteesta teki se, että suoritin tutkinnon kokopäiväisen työni ohella 1,5 vuodessa. Hiton rankkaa, mutta kyllä kannatti! Itsensä kouluttamiseen sijoitettu aika ei koskaan ole hukkaan heitettyä – päinvastoin!

06-14_1.jpg

Kesäkuussa tein myös mahtavan huonekalulöydön antiikkihallista; ruman ruskean viilutetun 60-luvun liinavaatekaapin, jonka tuunasin kuntoon.

kaappi%20projekti.jpg

Heinäkuu

Lomakuu = remonttikuu. Olin kerennyt hehkuttamaan remonttia blogissani jo kyllästymiseen saakka, kunnes vihdoin heinäkuun alussa kotoa revittiin irti kaikki lattiasta tapettiin ja suur-remontti alkoi! Ruskea lattia vaihtui upeaan, vitivalkoiseen lattiaan ja sillä oli ehdottomasti suurin rooli uuden ilmeen saavuttamiseksi. Myös alakerran wc:n laatoitimme ihan itse alusta loppuun saakka. Tapetit sai kyytiä ja rappaustekniikka levisi myös olkkarin puolelle.

07-14_1.jpg

Heinäkuussa kerettiin myös lomailla rempan lisäksi ja siihen mahtui rantaa, laituria, mökkeilyä, Tallinnan reissua, illanistujaisia ja pihahommia, grillailua ja chillailua!

kes%C3%A4%202014_1.jpg

kes%C3%A4%202014_2.jpg

ELOKUU

Elokuu oli mahtavaa kesäaikaa! Remontoitua kotia sisustettiin urakalla, vietettiin aikaa hellemekoissa terassilla itsetehtyä raparperimehua nautiskellen, suunniteltiin valmistujaisjuhlia sekä oltiin ostolakossa. Jotain historiallista tuli myöskin todistettua Stadikalla Cheekin keikalla!

08-14_1.jpg

SYYSKUU

Syyskuun ensimmäisinä päivinä juhlittiin valmistujaisiani! Miten mahtavat juhlat ne olivatkaan! 🙂 Pahoittelut vielä kerran naapureille – meni ihan hiton myöhään! 🙂

IMG_6019.jpg

Syyskuu kääntyi kuitenkin murheellisiin tunnelmiin ihan loppupuolella. Elämäni yksi surullisimmista päivistä koitti syyskuun 29. päivä 2014.

Rakas pieni koiraystävämme Emmy saatettiin pehmoisin paijauksin ikuiseen uneen. En pysty vieläkään ajattelemaan päivää ilman, että silmiin kihoaa kyyneleet. Tiedän kuitenkin, että toisin ei olisi voinut enää olla, koiran parasta ajatellen hänet piti päästää lepoon. Muistot elää mielessä ja valokuvissa ja ikävä on edelleen kova. <3 Suru on siitä ihmeellinen, että ajan saatossa se muuttaa muotoaan. Tänä päivänä muistot saa jo hymyn huulille ja hauskoimmille pystyy nauramaan ilman, että sattuu niin kovasti enää. Tulen ikuisesti muistamaan tuon pienen, sydämeni valloittaneen koiratytön ja hänen ihanat velmuilevat ilmeensä, sähäkän luonteensa ja ihmisrakkautensa. <3

IMG_4563.jpg

Syyskuussa päätin myös hylätä käyttämäni nimimerkin Blondin, sillä halusin olla täällä blogissakin enemmän minä. Miten se onnistuisi ilman omalla nimellä olemista?

LOKAKUU

Pieni sisustushaave toteutui lokakuussa, kun äitini kanssa tehty yhteinen tuolin entisöintiprojekti saatiin päätökseen ja keittiössä vaihtui tuolit. Tilalle tuli kaksi entisöimääni valkoista tuolia sekä kaksi kirpparilta ostettua mustaa kaunotarta. En ole katunut identtisten tuolien vaihtamista eriparisiksi hetkeään – päinvastoin! Tuolien vaihto ja eriparisuus tuo keittiöön kaivattua särmää!

10-14_1.jpg

Lokakuussa oli myös upea mahdollisuus päästä tutustumaan CASAlaisiin blogisiskoihini oikein kunnolla Eckerö Linen ja Matkavekan kanssa yhteistyössä toteutetun Tallinnan matkan muodossa. Mahtava reissu ja mahtavia mimmejä! 🙂

CASApikkujoulut2014_1655.jpg

MARRASKUU

Vuoden loppua kohti alkoi pahin stressi helpottaa joka tavalla. Pieniä jouluvalmisteluita tehtiin koko kuun ajan ja mieli kääntyi jo väkisin loppuvuoden juhlaa kohti. Jouluisia kukkaistutuksia, diy-juttuja ja leipomuksia tuli tehtyä. Myös eteinen sai uuden ihanan String-hyllyn seinälle.

11-11_1.jpg

Tarpeellinen breikki tuli Amsterdamin matkan myötä, jossa vietimme miehen kanssa kahdestaan pitkän viikonlopun. Tuosta reissusta jäi kyllä erittäin lämpimät muistot ja hyvät fiilikset! 🙂

11-14_2.jpg

JOULUKUU

Vuoden odotetuin juhla puhutti blogissa koko kuukauden ajan. Paljon DIY-juttuja, olohuoneen talvista ja jouluista sisustamista ja lahjamietiskelyä. Jouluun mahtuu aina ripaus hyväntekeväisyyttä, johon osallistuin taas Joulupuu-keräyksen myötä. Joulukuussa tein myös pientä katsausta blogini tilastoista ja parit naurut kirvoitti tekemäni löydöt blogini hakusanoista 🙂

12-14_1.jpg

Joululoma oli täydellinen päätös rankalle syksylle. Ihan kaikkia syksyn mittaan tapahtuneita asioita ei blogissa ole näkynyt. Jotkut asiat ovat vain liian yksityisä, eivätkä koske vain minua, joten minulla ei oikeutta niiden jakamiseen olekaan. Joulu kuitenkin oli ihanaa aikaa hyvien uutisten ympäröimänä ja joululoma oli täydellisen rentouttava!

12-14_2.jpg

Vuosi tulee huomenna päätökseen. Siihen liittyen minulla onkin jo postaus luonnoksissa. Tänä jouluna olen oivaltanut pari uutta asiaa itsestäni ja ensi vuonna yritän elää oivalluksieni mukaisesti.

Tähän päättyy 2014 vuoden katsaus. Vuosi oli täynnä suuria onnistumisia ja ilon hetkiä, kodin remontointia ja ahkeraa sisustamista, elämää mullistavia kokemuksia, surua ja uuvuttavaa väsymystä. Aika paljon tunneskaalaa ääripäästä toiseen. Vuoristorataa, jota elämäksikin kutsutaan.

Miltä sinun vuotesi on näyttänyt?

 

8 kommenttia “2014 siirtyy historiaan

 1. Ihania kuvia sinun vuodestasi &hearts; &hearts; Welcome 2015!!

 2. Näitä vuosikatsauksia on kiva lukea, ja oikeastaan näitä lukemalla tajuaa, kuinka hurjaa vauhtia yksi vuosi loppujen lopuksi kuluu.

  1. Ihan samaa mietin, kun kirjoitin tätä ja valikoin kuvia. Yhteen vuoteen mahtuu myös aika paljon kaikkea ja sekin tuli huomattua tätä postausta tehdessä. Pitäisi osata nauttia vähän enemmän hetkestä…

  1. Kiitos Susanna. &hearts; Eikä haittaa, vaikka Helit ja Heidit menikin sekaisin… 😉

 3. Ihana katsaus kuluneeseen vuoteen, vaikka suruakin siihen on mahtunut. Onnea tulevalle vuodelle! &hearts;

  1. Surukin on osa elämää ja sitä ei voi välttää. Toki toivon, että tämä vuosi olisi sisältänyt sitä hiukan vähemmän…<br />
   <br />
   Kiitos Jenni ja kaikkea hyvää, iloista ja ihanaa tulevalle vuodelle! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *