Jouluna

Moni on jo paketoinut joulun blogiin kuvien ja tunnelmien myötä, joku jo siirtynyt miettimään yksinkertaistetumpaa sisustusta, osa riisunut joulun jo kodistaan kokonaan pois. Taidan tulla jälkijunassa täällä.

IMG_9023.jpg

Itse olen pyhittänyt koko joulun rennolle oleilulle, perheen yhteiselle ajalle ja olen pysytellyt poissa blogeista, niin omastani kuin muidenkin. Myönnän suoraan, ettei halua ole ollut vielä purkaa ajatuksia tai kuvia koneelle, sillä joulun päivät ovat olleet niin otollisia ihanalle olemisen keveydelle 🙂 En muista koska viimeksi olisin vain ollut näin paljon. Pysytellyt pyjama päällä päivästä toiseen, katsonut jouluisia leffoja, lukenut, syönyt suklaata ja nauttinut olosta näin suunnattomasti. Joulu on mitä mahtavinta aikaa nollata pää ja keho kaikesta.

IMG_8957.jpg

Aattona söimme puuron vielä pienoisen hämärän aikaan aamulla. Sitten alkoi valmistelut aaton pääruokailua varten. Pieniä kattauskuvia niistä jo aiemmin laittelin ja tällaisia virityksiä niistä sitten syntyi.

IMG_8961.jpg

IMG_9020.jpg

IMG_9008.jpg

Ripustin metsästä jo marraskuussa löytämäni risun pöydän ylle ja pieni ajatus oli ripustaa siihen valosarja. Ajatus kuitenkin kaatui lievään kiinnityksen painonkestämis-ongelmaan, enkä jaksanut lähteä miettimään mitään patenttiratkaisuja. Niinpä tavoistani poiketen annoin homman jäädä sikseen.

IMG_8984.jpg

IMG_8985.jpg

Huomasin muuten, että tänä jouluna otin paljon vähemmän stressiä mistään ja se tuntui muuten kovin vapauttavalta. Ehkä pitäisi useimmin pyrkiä pois tästä omasta täydellisyyden tavoittelusta, sillä joulu onnistui varsin hyvin pienemmälläkin päänvaivaamisella. 

IMG_9045.jpg

IMG_9030.jpg

Ilta sujui rattoisasti jutellen ja lahjoja avaten. Varsinaisen kilttejä oli näköjään kaikki paikalla olijat olleet! Laskin muuten, että 7 hengen seurueessamme oli kirjalahjat tänä vuonna suuressa huudossa. Niitä vaihdettiin kaikkinensa 11 kappaletta! 🙂 Itse sain monia mieluisia lahjoja, myöskin pari kirjaa. Sen lisäksi paketeista kääriytyi uudet pyjamahousut, lämpöisiä sukkia, suklaata, keittiötekstiilejä, treenipaita, posliininen kannu sun muita kivoja lahjoja!

IMG_9065.jpg

Aaton kääntyessä iltaan jäimme kolmin kotiin jouluisia leffoja katselemaan. Täydellisen rento päätös täydellisen rentoon päivään!

Joulupäivänä kävimme aurinkoisella kävelylenkillä, illastimme vanhempieni luona ja jatkoimme kotisohvalla joululeffojen katselua. Voin todeta, että aika hiton monta telkkarinkatselutuntia mahtuu tähän jouluun, mutta nyt aivojen narikkaan heittämiselle oli tilausta. Varsinkin miehen työsyksy on ollut rankka ja joululoma täydellisellä tekemättömyydellään tuli tarpeeseen. Tapaninpäivänä emme viettäneet synttäreitäni viinilasillisia ihmeellisemmin. Söimme viimeiset jouluruoat ystävän kanssa ja jatkoimme iltaa pelaten eri lautapelejä. Kyllä synttärit voi noinkin viettää 🙂

IMG_9137.jpg

Tänään lähdimme ihmisten ilmoille. Tyttärellä poltti taskussa lahjaksi saadut rahat ja niillä löytyikin pukinkontista poisjäänyt lahja, aina ei pysty valitsemaan toisen puolesta kaikkea. Täydensimme ruokavarastoja ja jatkoimme sohvien valloitusta. Huominen sujunee täysin samoissa fiiliksissä, uunissa valmistui tuplasatsi Burgundin-pataa, joten huomenna säästytään ruoankin laittamiselta. Arki koittaa maanantaina töiden taas alkaessa. Sitä ennen jatkan kokovartalomuottini ikuistamista sohvanpatjoihin.

Toivottavasti kaikilla on ollut ihanat joulunpyhät. Eiköhän tästä itsekin taas aktivoiduta viikon kestäneen laiskottelun jälkeen? 🙂

10 kommenttia “Jouluna

 1. Totaalinen rentoutuminen on kyllä hyvästä. Itse olen pyrkinyt samaan sen jälkeen, kun joulupäivänä kotiuduin joulunvietosta. Maratoneja boksille tallennetuista ohjelmista ja puhdasta aikatauluttomuutta. 🙂 Kiva tuli muuten myös sun oksaviritelmästä, näyttää kivalta vaikkei toiminutkaan valaisimena!

  1. Ai että kun on tehnyt hyvää vain olla! 🙂 Jouluna saa kuitenkin luvan kanssa laiskotella ja herkutella ja ottaa aikaa ihan vaan itselle ja läheisille. Oksaviritys jäi vähän kaivelemaan, mutta koska en ollut valmis tekemään ylimääräisiä reikiä ja jälkiä madallettuun katto-osaan, jäi valot laittamatta. Kiva se oli noinkin. 🙂

 2. Mä en ole vielä ehtinyt käydä jouln kuvia läpi..hiljaa hyvää tulee ;)!! Kauniita kuvia teidän joulusta!

  1. Kyllä niitä kerkeää purkamaan, no stress! 🙂 Kiitos, meillä oli kyllä tosi kiva ja rento joulu! Toivottavasti teillä myös! 😉

 3. Upea kattaus ja niin kauniita kuvia! Kinnku näyttää niin herkulliselta, että melkein tekisi mieli taas vähän kinkkua ;D – mutta vain melkein :D.. Ihanaa sunnuntaita sinulle ♥

  1. Kiitos. Kinkku on hyvää, mutta jätän sen taas vuodeksi pois ruokalistalta! 😉 Kivaa päivää! ♥

 4. Upeita kuvia! Ja ihanan kuuloinen joulu teillä ollut 🙂 Itselläni meni koko joulu töissä, joten tänä vuonna tuntui joulu menneen hieman sivu suun….

  1. Oli kyllä mahtavan rento ja mukava joulu! 🙂 Harmi, että sun joulu on kulunut töissä, toisaalta tiedän mitä se on, sillä siippa on usein samassa tilanteessa.

 5. Niiiiin kaunis joulukattaus! Aivan mahtavalta kuulosti teidän joulu♥ Jouluna on tosiaankin ihana vaan olla ja rentoutua!

  1. Kiitos Viivi ♥ Toivottavasti teillä on ollut myös ihana joulu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *