MR. GREENGRASS

Olipa kerran maatalon emäntä, joka halusi jotain kivoja eläimiä rikastuttamaan idyllistä maalaismaisemaa ja ilahduttamaan omaa mieltä. Lampaat olisivat liian työläitä ja ehkäpä ne mieluiten voisivat olla sittenkin lintuja?

Tilalle muutti pian Mr. Greengrass. Hanhi.

20140621_132818.jpg

Parin viikon kuluttua Greengrass tuntui kuitenkin vähän yksinäiseltä, laumaeläin kun on. Niinpä seuraksi hankittiin pari hanhineitoa; Lady Gaga ja Miss Peggy.

20140621_133057.jpg

Kaakatus kolmen pienen koiran kokoisen hanhen kesken yltyy hetkittäin päätä huimaavaksi. Mr. Greengrass nappaa patongin palan melko hellästi sormista. Lady Gaga ottaa sen varovasti kaula pitkällä, kun Miss Peggy taas tyytyy seuraamaan sivusta ja naukkailemaan muruja maasta. Hän ei selvästikään ole vielä sinut ihmisten kanssa.

Hanhet asuttavat maatalon pihaa vapaasti vaappuen siellä täällä. Mikäs siellä on ollessa oman pienen lammen, nurmikentän ja emännän helmoissa heiluen. Mr Greengrass ja tytöt ovat ihan nuoria, vasta vuoden ja puolivuotiaiden ikäisiä.

20140621_135320.jpg

Ensimmäinen sulkasato oli käynnissä ja sulkia ja höyheniä saattoi poimia maasta turvallisin mielin. Mr Greengrass oli selvästi rohkein hanhi laumassa. Se asteli reippaasti ihmisen viereen, ylettyi pitkällä kaulallaan yli vyötärön korkeudelleen ja tuijotti silmiin samalla kaakattaen. Oli vaikea seurata hanhen ajatuksen kulkua, mitähän se yritti kertoa?

Hanhi tarkisti kovalla nokallaan, että kengänpohjat olivat tiukasti kiinni ja nokki kolitsihousujen saumoja, välillä puskien kuin kissanpoika. Ja kaakatti sitten taas kovaan ääneen. Antoipa jopa koskea silkinpehmeää päälakea, tuo hurmaava herra hanhi. Miten ihania otuksia! Mr Greengrass, Lady Gaga ja Miss Peggy elävät todellakin onnellista hanhen elämää. Talven varalle rakenteilla on oma talo. Sietääkin olla, kukapa sitä seuraavaa kolmeakymmentä vuotta taivasalla eläisi. Hanhet kun ovat  hyvin pitkäikäisiä kaakattajia.

20140621_140115.jpg

Hanhiparvi tulee aikaa myöden varmasti  erittäin kesyksi omistajilleen. Ne seurasivat jo nyt ihmisiä pitkin pihamaita vaappuen ja kaakattaen. Olivat kyllä niin mainioita tapauksia, että jos asuisin maatilalla, en miettisi pitkään hellyyttävien hanhien hankkimista! Rakastan eläimiä yli kaiken ja olin meistä vierailijoista varmasti kiinnostunein ja ihastunein! 🙂

20140621_133351.jpg

Mukavaa päivää kaikille, kvaak! 🙂

Blondi

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “MR. GREENGRASS

  1. Oi, ovatpa he suloisia! <br />
    Ystävälläni oli viime kesänä kanoja – rouvat pääsivät kanalasta jo eläkkeelle, mutta munivat riittävästi kotitarpeiksi. Yksi rouvista jopa onnistui kerran löytämään tiensä keittiöön ja kaakatti toruvasti kun hänet ystävällisesti ohjattiin takaisin ulkotiloihin. 🙂

    1. Ne oli kyllä tosi suloisia ja herra-hanhi varsinkin kova seuramies! 🙂 Eläimet ovat niin mahtavia kyllä! Kiva tuo kanan vierailu keittiössä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *