2013 SUMMA SUMMARUM

Viimeisiä viedään… 

Minulla on ollut tapana, lähinnä ajatustasolla vetää yhteen kulunutta vuotta, miettiä mitä vuosi on pitänyt sisällään. Mitä kaikkea on tapahtunut, mitä on tehnyt tai jäänyt tekemättä ja mistä pisteestä lähdetään uutta vuotta viettämään. Koska ensimmäistä kertaa voin tehdä yhteenvetoa blogiin, täältä pesee! 🙂

TAMMIKUU

header26.jpg

Tammikuun alkupäivinä sain tietää, että pääsin hakemaani koulutukseen ja koulu alkoikin vielä saman kuun loppupuolella. Uuteen asiaan sitoutuminen ja uuden ammatin opiskeleminen tuntui super-jännittävältä ja super-motivoivalta. Sitä se on edelleen, joten ihan oikein valintani tein. Jäljellä on vielä suurin puristus; viimeiset 6 kk, lopputyön ja portfolion tekoa.

HELMIKUU

Helmikuu meni opintosuunnitelmia tehdessä ja lemppari-talviurheilun parissa! 

20130202_152418.jpg

MAALISKUU

Kävin tekemässä ekoja duunikeikkoja Helsingin eri sisustusliikkeissä lähinnä näyteikkunoita suunnitellen ja tehden. Ihan mahtavan ennakkoluulottomia ihmisiä on olemassa ja sellaisia, jotka antavat aloittelijoille mahdollisuuksia! Kotiin taas oli jo pakko saada keväistä ihanaa väriloistoa ja pirteyttä!

20130418_164931.jpg

HUHTIKUU

Pääsiäinen on joulun jälkeen lempparijuhlapyhiäni! Silloin me yleensä kutsutaan mieluusti ystäviä syömään ja juomaan, minä kun noita illanistujaisia tykkään järjestää!

20130330_132532.jpg

TOUKOKUU

Toukokuussa selvisi vuosien terveysongelmat ja lukuisten testien jälkeen minulla diagnosoitiin aikuisiällä harvinainen vilja-allergia. Gluteenittoman ruokavalion noudattaminen alkoi välittömästi.  

Toukokuussa alkaa viherpeukalo ihan viimeistään kuumottaa ja pihahommiin on päästävä! Vaikka meidän piha on pieni rivitalopiha, kyllä siinäkin hommaa riittää. Viime vuonna meidän oli pakko uusia nurmikko, sillä onnistuimme ihan itse sen pilaamaan päästämällä pakkasen polttamaan viheriön. Onneksi kaupasta saa nurmikkoa valmiina, niin sen voi vaihtaa kuin maton 🙂

20130528_162822.jpg

KESÄKUU

Kesäkuusta mieleen on jäänyt juhannuksenvietto ja lähinnä surkea muisto sieltä, joka kuitenkin päättyi onnellisesti loppujen lopuksi! Olimme ystävien mökillä viettämässä juhannusta ja molemmat koiramme läträsivät pitkän päivän järvessä. Iltaa kohden koirat olivat mielestäni vähän outoja, mutta ajattelin niiden olevan vaan tosi väsyneitä koko päivän uimisesta. Aamuyöstä koirat alkoivat oksentaa ja ripuloida, aamu kuudelta kumpikaan ei pysynyt enää tolpillaan. Pakkasin koirat ja miehen autoon, olin onneksi ollut illan limppari-linjalla. Reilu tunnin matka Helsingin pieneläinklinikalle oli yhtä tuskaa. Koirat makasivat takapenkillä omissa oksennuksissaan ja kumpikaan ei enää reagoinut kosketukseen tai nimeltä kutsumiseen. Pelkäsin, että päästäisiinkö enää edes sairaalan pihaan asti koirien kanssa… Lopulta kävi ilmi, että koirat olivat saaneet vesimyrkytyksen. Todennäköisesti sinilevästä. Tiputuksen ja lääkityksen jälkeen saimme molemmat koirat kotiin, vaikkakin vielä aika heikossa kunnossa. Pari päivää kotona heitä hoidin jäämällä töistä pois, kunnes viikon kuluttua alkoi normaalisti suoli toimia ja ruoka maistua. 

20130609_190014.jpg

Tämä kyllä pelästytti ihan todella ja itkua väännettiin useamman kerran! Onneksi kaikki lopulta meni hyvin 🙂

HEINÄKUU

Lomakuu! Loma alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla; rakas vaarini siirtyi ajasta iäisyyteen. Olimme lähdössä Kreetalle seuraavana päivänä. Voitte uskoa, että hieman suru tuota matkariemua himmensi. Matka kuitenkin meni olosuhteisiin nähden kivasti ja pystyimme nauttimaan reissusta. 

20130711_203232.jpg

Heinäkuun lopulla oli myös hautajaiset, jonka jälkeen olotila alkoi onneksi helpottamaan. Herra-hauvamme kovan kohtalon kesä jatkui ja seuraavaksi kiidätimme koiraa eläinlääkäriin oudon silmävaurion takia. Koiran silmässä oli reikä! Sarveiskalvo oli revennyt ilmeisesti jonkun tikkuun juoksemisen seurauksena. Onneksi tämäkin hoitui lääkkeillä, huh!

ELOKUU

Paluu koulunpenkille loman jälkeen. Myös tyttärellä, joka aloitti lukion. 
Eräs haaveistani oli askelta lähempänä toteutumista, sillä varasimme elokuussa matkan NYCiin, jonne siis lähdemme parin kuukauden kuluttua.

maps.jpg

SYYSKUU

Checklist -blogi näkee päivänvalon 9.9.13. Kuinka jännittävää, hermostuttavaa, vähän pelottavaakin! Alkaako tätä muka joku lukea…?
ba.png

LOKAKUU

Lokakuu oli mielenkiintoinen opiskeluiden takia. Kävin tekemässä työharjoittelun Stockan visuaalisen markkinoinnin osastolla valmistellen Argos-hallin joulupuotia. Tästä voit lukea siitä lisää.

20131022_142256.jpg

MARRASKUU

Tälläiselle jouluhullulle marraskuu tarkoitti jo selkeästi ajatusten siirtämistä jouluun. Alkoi joulukorttien ja lahjojen valmistaminen. Stressikäppyrä puolestaan alkoi nousemaan koulussa isojen projektien ja vaativien tehtävien edessä. Koti alkoi saamaan jouluista ilmettä.

p%C3%A4hkin%C3%A4t.jpg

JOULUKUU

Joulukuun koin hyvin raskaaksi. Työt ja edelleen jatkuneet isot tehtäväkokonaisuudet ja ”ylimääräiset” kouluprojektit veivät energiaa tosi paljon ja olin hyvin väsynyt. Mutta koska joulu on itselleni äärimmäisen tärkeä vuodenaika, sain iloa pienistä asioista ja kunnialla hoidettua esim. mieltä vaivanneet kouluhommat ennen joululomalle jäämistä. Joulu oli jälleen mitä ihanin! Sai viettää kunnolla aikaa perheen ja läheisten kanssa ja tavata rakkaita ystäviä. Sain levätä, nukkua päikkäreitä, laiskotella yökkäri päällä koko päivän, katsella leffoja ja syödä herkkuja 🙂

IMG_0086.JPG

Ale-myynneistä ostin itselleni uuden kameran, jota olin kauan toivonut. Se olikin loppuvuoden kohokohtia!

Tässähän tätä turinaa olikin jo roppakaupalla, kuinkahan moni jaksoi lukea loppuun asti? 🙂
Tänä vuonna tapahtui paljon isoja ja kasvattavia asioita, mutta myös hienoja ja hauskoja hetkiä  ja uusia kokemuksia on mahtunut mukaan! Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut vuosi!

Olisi kiva kuulla miten teidän vuotenne on sujunut? 

Blondi

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “2013 SUMMA SUMMARUM

 1. Minä luin loppuun asti! Kiitos kun vinkkasit 😉 Olen niin huono vierailemaan blogeissa, vaikka haluaisin niitä lukeakin. Muilta saa ihania ideoita ja vinkkejä :)<br />
  <br />
  Hui noita teidän koirille sattuneita juttuja, onneksi heillä nyt kaikki hyvin &hearts;<br />
  Mielenkiintoista tuo sun opiskelu ja somistaminen. Nyt kun vihdoin olen vastavierailulla, niin jatkan lukemista ;)<br />
  <br />
  Suuri kiitos snulle ihana, kun jaksat niin usein minulle kommentoida. Arvostan! &hearts;

  1. Hei kiva kun tulit vastavierailulle! 🙂 <br />
   <br />
   No joo, koirillekin näköjään sattuu ja tapahtuu! Tyttö on jo niin iso, että sellaisia pienille lapsille sattuvia kommelluksia ei enää ole, niin nuo karvakorvat pitää huolen sitten niistä! :)<br />
   <br />
   Sulla on niin elämänmakuinen blogi, vaikka meidän elämäntilanteet onkin kovin erilaisia. Viihdyn sellaisten aitojen blogien parissa. 🙂

 2. On teillä kyllä sattunut ja tapahtunut vuoden aikana, niin hyvää kuin huonompaakin. Kokonaisuudessaan väittäisin näin lukemani perusteella kuitenkin vuottasi aika onnistuneeksi, tai siis sellaisen kuvan sain. :)<br />
  <br />
  Kiva, että aloitit bloggaamisen, blogiasi on ollut ilo seurailla! &hearts;

  1. Kyllä näin voi todeta, että 2013 jää historiaan hyvänä vuotena. 🙂 Mahtui siihen suurta suruakin, mutta niinhän elämääm aina?<br />
   <br />
   Voi ihana, kiitos sanoista:) ♡ Sä olitkin mun ekoja lukijoita! Hassua, että moni bloggari, joita mä olen seurannut pitkään, lukee nyt mun juttuja! Tuntuu, että ihan kuin tuntisi osan, vaikka ei ole ikinä tavannutkaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *