Viime syksynä vietimme neljän kaveripariskuntamme kesken Neljän Tähden Illallisia. Jos olet seurannut tv-ohjelmaa, tiedätkin mistä on kyse. Käytännössä jokainen pariskunta valmisti vuorollaan kolmen ruokalajin illallisen ja sen jälkeen ohjelmanumeron. Pisteet annettiin salassa muilta pareilta ja voittaja julkistettiin viimeisten illallisten yhteydessä. Parhainta tässä illallis-rupeamassa oli se, että näimme toisiamme säännöllisesti kerran kuukaudessa hyvän ruoan ja juoman parissa. Olemme kaikki perheellisiä, joten aikaa ystäville on vain yksinkertaisesti aivan liian vähän tänä päivänä. Istuimme pitkää iltaa, juttelimme, nauroimme ja nautiskelimme. Ihan niin kuin elämässä kuuluukin tehdä!
Tänä syksynä päätimme samalla porukalla toteuttaa illalliset vähän rennommalla otteella. Illallisista poistui kilpailuasetelma, vaikka leikkimielinen se olikin ja nyt pointtina on nauttia vaan toistemme seurasta ja hyvästä sapuskasta. Tänä syksynä meillä oli aloitusvuoro. Kaikki minut hyvin tuntevat tietävät, että minähän en ryhdy mihinkään vasemmalla kädellä huitaisten! Olen perfektionisti ja esteetikko samassa paketissa ja kaiken on oltava mielestäni täydellistä, ennen kuin olen tyytyväinen. Pidän juhlien ja tapahtumien järjestämisestä yli kaiken. Pidän siitä, että näen ystävieni ja läheisteni vuoksi vaivaa saaden heille iloista mieltä ja hymyn kasvoille. Sellaisesta tulee itsellekin niin hyvä olo.
Täksi kerraksi valitsimme teemaksi Amerikan. Johtunee ehkä tuosta tulevasta New Yorkin matkasta, josta mainitsinkin jo tässä Matkasuunnitelma –postauksessa. Koristeet syntyivät yllättäen Amerikan lipun väreistä; sinisestä, punaisesta ja valkoisesta. Ruokapöydän ylle ripustin kattoon silkkipaperista askartelemiani pompomeja. Kattauksessa käytin valkoisia tabletteja, serviettejä, joissa oli joko Amerikan lippu tai 100 dollarin seteli sekä punaisia ja valkoisia chenille-palloja. Viimeisen silauksen somistukseen antoi kellarista, mieheni vanhoista lätkäkamoista löytämäni Jenkki-lippu! Kuumaliimasin sen keittiömme seinään ruokapöydän taustalle ja se oli kuin kirsikka kakun päällä!
Alkumaljaksi tarjoilimme suuren maailman tyyliin shampanjaa. Muutoin ruokajuomana oli tietysti joko Coca-colaa, Budweiseriä tai Milleriä – jenkkioluita, tottakai!
Ruoka pyöri yllättäen jenkkiteeman ympärillä myös. Alkuruoaksi valmistimme Hot Chicken Wingsejä ja Baby Ribsejä. Ribsejä pidimme uunissa useamman tunnin ja valelimme niitä coca-colalla vähän väliä. Pinnasta tuli ihanan rapsakka ja makea ja liha oli mureaa!
Esillepanoa vielä parannettiin tämän kuvanoton jälkeen 🙂 Ruoat aseteltiin kauniimmin ja lautanen pyyhittiin tahrattomaksi 🙂 |
Pääruoaksi teimme hampurilaisia. Valmistimme itse kurkkumajoneesin, jota käytimme sekä hampurilaiskastikkeena että dippinä ranskalaisia varten. Muina täytteinä burgereissa oli jäävuorisalaattia, 100g puoliraa’aksi jätetty paistijauhelihapihvi, cheddarjuustoa, paistettuja sipulirenkaita, ketsuppia ja sinappia. Lisukkeina oli mausteöljyllä maustettuja maalaisranskalaisia ja se majoneesidippi. Koristeeksi burgereihin olin väsännyt hammastikuista ja tulostamistani kuvista amerikan liput.
Illallisen kruunasi ruokapuolella New York Cheese Cake. Valitettavasti jälkkäristä en saanut kuvaa, ennen kuin herkut olivat jo kadonneet parempiin suihin! 🙂
Ohjelmanumerona meillä oli Arvaa, arvaa Amerikkaa – niminen kuva- ja musavisa. Ensimmäinen osa oli Power Pointilla toteuttu kuvavisa, joka näytettiin telkkariruudusta. Kaikki kuvat liittyivät Amerikkaan ja piti arvata henkilöitä, leffoja, paikkoja jne. Toinen osa liittyi tv-sarjojen ja leffojen tunnareihin. Soitimme pätkiä eri tunnusmusiikeista ja piti tietää mikä sarja tai leffa oli kyseessä. Palkinnoksi voittaja sai omavalintaisen New York-tuliaisen tulevalta matkaltamme. Tässä oli tietysti hintalappu päällä, ettei ihan lähtisi lapasesta tuliaistoiveet 😉
Seuraavat kolme illallista me saammekin miehen kanssa olla itse vailla huolen häivää järjestelyihin liittyen. Sen kuin vaan menemme paikalle valmiiseen pöytään! Kuukauden kuluttua on seuraavat dinnerit – tuskin maltan odottaa mitä kaverit ovat keksineet!
Viikot ne vaan sujahtaa ohitse – tänäänkin jo keskiviikko!
B
Oi, näyttääpä nuo ruuat herkullisilta 😛
Kiitos Reetta! Ne onnistuivat kyllä ihan nappiin 🙂
Ihana teema! Meidänkin on jo pitkään pitänyt järjestää illanistujaiset jenkkiteemalla, mikä loistava tekosyy syödä hamppareita. ;)<br />
<br />
Makeet koristelut; pienet liput hampparin päälle oli täälläkin suunnitelmissa, mutta nuo teemaväriin tehdyt pomit eivät ole käyneet mielessänikään. Onneksi bongasin tämän hauskan idean.<br />
<br />
Ja hei, jos matkapostaus NYCistä kiinnostaa, niin minun blogistani sellaisia löytyis. Jos hotellivalinta on auki, niin voin lämpimästi suositella Helmsley Park Lanea sekä Radison Martinique-hotellia. Jälkimmästä suosittelen ehkä hitusen enemmän. 😉
Moikka Jen!<br />
<br />
Teemaillat on tosi kivoja järjestää ja olla mukana. Pomit oli tosi nopea tehdä, netistä löytyy niihin kyllä ohjeita, mutta voit kysyä multakin tarvittaessa :)<br />
<br />
Ja kiitos vinkistä, käyn ehdottomasti lukemassa matkapostauksesi! Hotelli on tosiaan vielä auki, muutama potentiaalinen löytynyt, mutta vielä arvotaan, että mihin majoitutaan. Mahdollisesti yövymme kahdessa eri hotellissa eri kaupunginosissa. Onneksi on vielä aikaa mietiskellä!<br />
<br />
Kivaa perjantai-iltaa! Mä taidan näin saunan jälkeen nautiskella lasin valkkaria 🙂
Oo onpa upean ja herkullisen näköistä! 🙂
Kiitti:) Kiva, kun tulit vierailulle 🙂