Nyt taitaa tulla mehevät pullareseptit vähän myöhässä laskiaiseen nähden, mutta nämä tahmapullat maistuvat koska vain! Ja nämä on tehty onnistuneesti gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumin avulla ne kohosikin oikein mahtavasti.
Tahmeat kaneli-vaahterasiirappipuustit
Taikina
5 dl maito
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 15 dl jauhoja (gluteenittomia)
150 g pehmeää voita
Kanelisiirappi
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl vaahterasiirappia
3 rkl hunajaa
2 rkl kanelia
3 rkl voita
pari tippaa vanilja-aromia
Väliin
100 – 150 g pehmeää voita
Voiteluun
1 kananmuna
Koristeluun
1 dl tomusokeria
loraus vettä
(tai valmista sokerikuorrutetta)
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
Lisää jauhot vähitellen ja lisää pehmeä voi, kun n. puolet jauhoista on laitettu. Anna kohota 2-kertaiseksi.
Tee kanelisiirappi taikinan noustessa. Kaada kaikki ainekset kattilaan ja anna keittyä kasaan muutaman minuutin ajan Anna siirapin jäähtyä.
Kauli taikina isoksi levyksi ja levitä sen päälle tasainen kerros kanelisiirappia ja sen päälle ohuehko kerros voita.
Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä n. 4-5 cm paksuisia kiekkoja.
Laita ne vierekkäin vuokaan ja anna vielä vähän kohota. Voitele sitten munalla.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Koristele puustit lopuksi tomusokeri-vesimassalla tai sokerikuorrutteella.
Mmmmmaistuvia….!