MINI-QUICHE SUOLAISEN NÄLKÄÄN

IMG_5928_2.jpg

Näyttävät, mutta helposti tehtävät pienet, suolaiset piirakat ovat tarjoilupöydän ehdotonta eliittiä! Ne ovat kuin suolaiset muffinit ja sopivat helposti sormilla syötäviksi. Variaatioiden edessä seisoo ainoastaan mielikuvitus ja nämä on helppo valmistaa myös gluteenittomina, kuten minä tein.

IMG_5901_2.jpg

MINI-QUICHE

Piirakkapohja
125 g maitorahkaa
125 g leivontamargariinia
2,5 dl jauhoja (gluteenittomia)
1 tl leivinjauhetta
suolaa

Sekoita maitorahka pehmeään margariiniin.
Sekoita jauhot ja suola keskenään ja lisää ne rahka-margariiniseokseen. Sekoita hyvin.
Kauli / taputtele taikina tasaiseksi levyksi ja painele lasin avulla pieniä pyöreitä taikinalettuja.
Voitele muffinivuokapelti ja aseta taikinalettu pohjalle ja vähän reunoille.

Täytekastike
3 munaa
1 purkki ranskankermaa
2 dl kermaa
150 g juustoraastetta
mustapippuria

Sekoita munat, juustoraaste ja kermat keskenään. Lisää pippuri

Täytteet
kinkkua
tomattia
sipulia
tuoreita yrtteja
mustapippuria
tuoreita yrttejä (basilikaa tms.)

Pilko kinkut, sipulit ja tomaatit.
 Lisää jokaisen taikinapohjan päälle pieni määrä täytettä.

Kaada juusto-kermakastiketta täytteiden päälle niin, että taikinareunat peittyvät.

mini%20quiche.jpg

Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia, että täyte on hyytynyt.

IMG_5920_2.jpg

Valmistin näitä valmistujaisjuhliini ja herkut katosivat parempiin suihin hetkessä! Nämä maistuvat sekä lämpiminä että kylminä!

Makoisaa viikonlopun jatkoa!

14 kommenttia “MINI-QUICHE SUOLAISEN NÄLKÄÄN

  1. Tosi kiva resepti! Täytyypä kokeilla joskus. Näen jo täytteenä vuohenjuustoa ja pestoa..! 🙂

    1. Oi, pesto on oma suosikki, se toimii aina! 🙂 Näissä on tosiaan vain mielikuvitus rajana ja yhdelle pellille voi tehdä montaa eri makua!

  2. Oi että kiitos hurjasti, mä oon niin kaivannut jotain kivaa ja tietty hyvääkin pikkusuolaisen reseptiä 🙂 Toimii varmasti vaikka pikkujoulun aikaankin… !<br />
    Hauskaa iltaa &hearts;

    1. Nämä on kyllä ihan suussa sulavia, joskaan ei mitään laihduttajan unelmia… 😉

    1. Käytän poikkeuksetta Semperiä. Näissä käytin Grov Mixiä. Se on vähän karkeampaa, niin sopii taikinaan paremmin. Kaulimis/painamisvaiheessa kannattaa käyttää paljon jauhoja, niin saa taikinakiekot irti tasosta 🙂

    2. Kiitoksia! Olisin ostanut sunnuntain jauhoja, onneksi kysyin 🙂 Keliaakikkovieraille näitä juhliin ajattelin tehdä.

    3. Eipä kestä! 🙂 Varmaan Sunnuntain jauhotkin olisi toimineet ihan hyvin, en itse ole vain käyttänyt niitä ikinä. Jotenkin jäänyt noihin Sempereihin, kun on havainnut ne hyviksi. Toivottavasti piiraat maistuu! 🙂

  3. Hei onnistuuko nämä sillä lailla että tekis päivää etukäteen vai onko sun suositus tehä samana päivänä?

    1. Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, olen tällä hetkellä reissun päällä.<br />
      <br />
      Nämä voi tehdä edellisenä päivänä mielestäni ihan hyvin. Meillä syötiin nämä juuri niin, käytin vain uunin kautta ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *