Lauantain kunniaksi päätin tehdä jotain hyvää. Tyttärellä on parin viikon päästä synttärit ja jotain kivaa tarjoilua sinnekin olisi keksittävä, joten teinpä koeversion Pavlovasta. Ja kyllä muuten tuli hyvää! Kakku on myöskin täysin gluteeniton ja saapa sen laktoosittomaksikin.
Marenkipohja on nopea tehdä, mutta kypsyttäminen vaatii pari tuntia.
Piirsin leivinpaperille sopivan kokoisen ympyrän, jotta marenkipohjasta tulisi oikean kokoinen tarjoilulautasta varten.
Pohja paistui uunissa tunnin verran ja pidin sitä uunin sammutuksen jälkeen toisen tunnin jälkilämmössä. Näin marenkiin tulee juuri oikea koostumus – kuori on rapea, mutta sisällä on vaahto-karkkimainen pehmeys!
Täytteeseen laitoin kermavaahtoa ja purkillisen mascarpone-juustoa, mutta en yhtään sokeria. Hyvää kirpakkuutta kakkuun toi kesän marjat, mustikat ja mansikat.
Kakusta tuli todella hyvää ja marengin kypsyys oli täydellinen, vaikka ensimmäistä kertaa Pavlovaa teinkin. Nams! Kakku ei nimestään huolimatta ole venäläinen, vaikka kantaakin ballerina Anna Pavlovan nimeä. Kakku keksittiin Australiassa/Uudessa Seelannissa Annan vierailtua siellä. Käsittääkseni siellä päin maailmaa Pavlovaa syödään joulun aikaan.
Tässä herkullinen Pavlova-resepti:
Täytä pohja täytteellä ja lisää marjat (tai hedelmät) kakun päälle.
Nämä voi myös sekoittaa täytteen sekaan, mutta itse pidän enemmän siitä,
että marjat ovat kakun päällä.
Päänsärky-osastoa on tuottanut koulutehtävä. Suunnittelen messuosastoa ja mittakaavaan 3D-kuvan piirtäminen ei ole ihan helppoa. Mieleen tuli yläasteen kuvaamataidon tunneilta samaiset pakopiste-piirrustukset… Eilen keskittymiskyky ei ollut mitä parhain tehtävän tekoon, mutta deadline alkaa painaa päälle. Onneksi miehellä leikkasi vähän terävämmin ja kysyinkin häneltä pari kertaa apua hahmotusongelmiini 🙂 Nyt tehtävä on jo voiton puolella, joten kivi on hiukan vierähtänyt sydämeltä.
Työskentelen muuten aina lattialla! Ei mikään maailman ergonomisin asento ehkä, mutta muistan tehneeni läksyjä jo peruskoulun aikaan lattialla. No, mikä vain tuntuu parhaalta, eikös vain? 🙂
Leppoisaa sunnuntain jatkoa,
B
Pavlova, oih! Pakko laittaa kokeiluun taas joku päivä. Viimeksi en malttanut odotella marengin valmistumista, niin meni vähän reisille, koko kakku. 😉
Joo, eihän tuo kakku marengin kypsyttelyn takia mikään pika-kakku ole, mutta muutenhan sen valmistaa nopeasti. Hyvä maku onneksi kompensoi odottelua! 😉