Juhannuksen jälkeen

Lähdimme juhannuksen viettoon heti torstaina ja sen ansiosta mennyt viikonloppu tuntuikin tosi pitkältä. Jonkin verran tuli valvottua, mutta otimme sitten takaisin aamulla.

Vielä torstaina teimme pieniä maalaustöitä mökille saavuttuamme, mutta aattona keskityttiin päiväsaunaan, grillailuun ja chillailuun. Lippu nostettiin salkoon kuuden maissa niin meillä kuin naapurissakin ja pitkän ajan vietimme ihanasti koleassa kesäillassa lämmittäneen kokon ääressä, joka perinteisesti sytytettiin ilta kymmeneltä. Juhannusaatto valui pitkälle aamuyöhön hyvässä mökkinaapuriseurassa jutellen ja kippistellen.

juhannus2.jpg

Juhannuspäivä pyhitettiin levolle ja oleskelulle. Hetkellisesti aurinko lämmitti niin mukavasti, että nautin jopa shortseissa ja topissa auringonotosta hyvä kirja kädessä. Vielä kun kaupasta tuotiin kylmä mehujää suoraan käteen, niin kylläpä maistui elämä makealta! Päivällä tuli mökkinaapureita kylään, meillä on tapana käydä toistemme luona kylässä ihan ilman erillistä kutsua ja ovet ovat aina auki ystäville missä talossa tahansa.

Grillissä valmistettujen hampurilaisten ja iltasaunan jälkeen paistettiin iltapalaksi vielä makkaraa ja paahdettiin vaahtokarkkeja. Pieni vesisade ei haitannut herkuttelua ja illemmalla oli mukava mennä lämpimän peiton alle nukkumaan vesisateen rummuttaessa kattohuopaa. Siihen ääneen oli mukava nukahtaa.

juhannus1.jpg

juhannus4.jpg

Kyllähän tuossa rennon ja pitkäntuntuisen jussin aikana vähän jo sai esimakua siitä miltä se loma maistuisikaan ja hieman harmitti virittää taas kelloa soimaan täksi aamuksi. Onneksi viikko on lyhyt, sillä me suuntaamme miehen kanssa perjantaiksi Kuopion viinijuhlille ja sen jälkeen onkin enää yksi vaivainen viikko puskettava toimistolla ennen kesälaitumille kirmaamista! Jaksaa, jaksaa…!

juhannus3.jpg

Eilisen sunnuntain aikana saimme todella hyvin viimeisteltyä mökkien ulkomaalaushommia tuntien ja taas tuntien työskentelyn jälkeen (siitä muuten kiittää niska ja selkä) ja nyt on enää pari ikkunanpokaa hoitamatta. Ne eivät kuitenkaan estä esittelemästä teille lopputulosta hyvien maalausvinkkien kera. Kunhan saan kuvatulvan käsiteltyä, tulee postausta hetimiten, joten pysytelkää siis kuulolla vielä tämän viikon aikana! Melkoisia muutoksia luvassa!

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Juhannuksen jälkeen

  1. Ihania tunnelmakuvia,herkullista ruokaa ja kaunis kattaus!Kesä ja ulkona syöminen/oleminen on ihanaa❤️

    1. Olet kyllä aivan oikeassa – kesällä ulkona oleminen ja hyvän ruoan nauttiminen on parasta mitä tiedän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *