Rantakunto hääpäivälahjaksi

Hääpäivälahja tuottaa aina vähän ongelmia. Ei tosin tänä vuonna, sillä hommasimme miehen kanssa yhteisen lahjan: tästä päivästä lähtien tulee elämä olemaan kuuden viikon ajan hiukan erilaista kuin koskaan aiemmin. Päätin nimittäin jo viime vuonna, että tänä keväänä otan itselleni jonkun nettivalmennuksen, jonka avulla treenaan ja syön niin, että kesällä vedän biksut päälle tyytyväisenä omaan olotilaani. Asiaa auttaa aika paljon se, että myös mies innostui ideasta ja ryhdymme hommaan yksissä tuumin! Sovimme, että tänä vuonna hääpäivälahjana toimii tämä yhteinen hyvinvointiprojekti!

Selasin pitkään eri palveluntarjoajien valmennuksia tunnetuista nimistä vähän tuntemattomampiin. Lueskelin netistä kokemuksia, risuja ja ruusuja ja mietin mitä itse haen ja mikä fiilis eri valmennuksista syntyy. Myös aikataulu oli ratkaisevassa roolissa. Osa valmennuksista alkaa sillä sekunnilla, kun teet ostopäätöksen, osaa joutuisi odottamaan parhaimmillaan toukokuun loppuun, jolloin minun käsitykseni mukaan on jo melko myöhäistä etsiä kesäkuntoa…

_MG_8892.jpg

Ylipainoa meillä ei kummallakaan ole, tällaisia kukkakeppeja ollaan aina oltu molemmat, mutta on se kumma juttu, että keskivartaloon kertyy aina ylimääräistä. Ikäkään ei asiaa auta, aineenvaihdunta on heittänyt heipat jo kymmenen vuotta sitten – pari voipakettia voi helposti tiristää kropasta rasvaa pois! Ensisijaisesti haemme urheilullisempaa ja kiinteämpää kroppaa, jossa lihaskin saa näkyä. No, miehillä se tietty näkyy helpommin kuin meillä naisilla ja niin on meidänkin huushollissa. Saan ihan oikeasti huhkia hulluna, että kroppa alkaa muokkaantua, kun miehen ei tarvitse kuin pari kertaa punnertaa ja avot! Noin niinkuin karrikoidusti…

Treenejä meistä ei kumpikaan pelkää, ollaan totuttu tekemään kovaa ja osataan kumpikin puristaa itsestä se viimeinenkin tippa. Salilla ollaan käyty jo vuosia, joten tuttua puuhaa tämä tulee olemaan. Olen kuitenkin aivan varma, että näiden saatujen ohjelmien jälkeen tulee äitiä ikävä, sen verran tiukilta seteiltä näyttää ja tänään onkin eka tulikoe salilla. Luvassa on 4 salitreeniä viikossa ja kolme aamuaerobista päälle. Täytyy katsoa miten saan ujutettua myös joogaa väliin, sillä siitä en ihan heti ole valmis luopumaan. Rauhallinen yin-jooga sitä paitsi toimii loistavasti palauttavana ja energisoivana hoitona kipeille ja rasittuneille lihaksille. Ja pääkopalle. 

Totean heti ensimmäiseksi, että itse tarvitsen eniten ohjattua ruokavaliota. Tiedän kyllä miten syödä terveellisesti ja tajuan ravinnon makro-arvojen päälle, mutta en ole ikinä vielä löytänyt sopivia ruokamääriä ja makroja, jotka sopivat juuri itselleni ja omaan treenimäärääni nähden. Tässä valmiissa paketissa ne on molemmat mietitty valmiiksi ja minun ei tarvitse kuin toteuttaa se. Ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilen myös maidotonta ruokavaliota. Minä, joka rakastan maitoa niin paljon, että juon sitä jopa janooni ja yhdellä aterialla voi mennä jopa litra maitoa, aion nyt olla kuusi viikkoa ilman maitoa ja muita maitotuotteita. Siinä siis yksi todella iso muutos.

_MG_8897.jpg

Maidon tarpeellisuudesta ja terveellisyydestä on kahta koulukuntaa. Koska en täysin allekirjoita normaalia ruokaympyrämallia, olen avoin muillekin näkemyksille, kuten esim. biohakkeroinnille. En kuitenkaan jaksa tehdä taidetta tai ydinfysiikkaa niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin syömisestä, joten olen pyrkinyt valitsemaan jotakuinkin kultaisen keskitien. Maidonjuontia olen kuitenkin jo pitkään miettinyt. Sanotaan, että maito ylläpitää elimistön eri tulehdustiloja ja aiheuttaa mm. limankertymistä tms. No, minähän astmaatikkona ja allergikkona kärsin erinäköisistä tukkoisista olotiloista sun muista. Yksi asia on kuitenkin mietityttänyt ja se on juurikin tuo liman erittyminen. Palasimme kotiin 9 päivän reissusta, jossa en juonut maitoa laisinkaan. (Ulkomailla en sitä juo.) En tarvinnut astmapiippuani kertaakaan, eikä keuhkoissa tuntunut limaiselta. Palasimme kotiin ja join ekana iltana varmaan sen litran maitoa ja kas kummaa, tartuin piippuun samana iltana. Ja seuraavana. Kyllähän tuo vähän laittaa miettimään…

Valitsemamme valmennus kestää kuusi viikkoa. Sillä pääsee varmasti loistavaan alkuun ja aivan varmasti myös jotain muutosta tapahtuu. Meillä on ollut aikeissa tehdä tämän kuusiviikkoisen jälkeen vielä toinen kuuden viikon setti eri ohjelmalla, mutta tarkempi haju asiasta varmaan syntyy tämän ekan valmennuksen aikana. En lähde tässä nyt vielä huutelemaan mihin valmennukseen lopuksi päädyimme, haluan ensin saada omia kokemuksia ja näkökulmaa asiaan.

_MG_8894.jpg

Vaikka inhoan skeptisyyttä, huomaan, että nyt sitä on ilmassa. Vähän mietityttää toimiiko tämä varmasti. En epäile omaa sitoutumistani tähän, kuusi viikkoa nyt seisoo vaikka päällään! Olen kuitenkin nyt pari vuotta yrittänyt ihan toimivilla metodeilla ja mm. personal trainerin avulla treenata itseäni siihen kuntoon, missä haluan olla, mutta tavoitteesta uupuu vieläkin. Suurin ero entisen ja uuden yrityksen kohdalla onkin nyt ruokavalio. En ole vielä koskaan treenannut tiukalla ruokavaliolla, joten ehkä se on se tähän asti puuttunut pala. Odotan siis mielenkiinnolla miltä homma tulee tuntumaan – meneekö hermo sapuskoihin, jääkö nälkä, tuleeko ruokaraivo, pitääkö ahtaa väkisin suuria määriä, vaikkei millään uppoisi. Mitä jos ei ole energiaa treeneihin, entä jos ei palaudu tarpeeksi nopeasti, tuleeko ikävä maitoa… entä viiliä tai luonnonjogurttia, kyllästynkö yksitoikkoiseen raaka-ainemäärään… kaikkea tuota mietin. Ainakaan tässä ruokavaliossa ei ole sitä iänikuista mehukeittoa, maitorahkaa ja raejuustoa, joita kauhistelen. Meikäläinen kun ei taskulämmintä Ehrmannia suostu pukkarissa lusikoimaan ja mehukeitto saa jo pelkästä ajatuksesta puistatuksen aikaan. En tosin ole puuronkaan suurin ystävä, joten sen syöminen tulee olemaan vaikeaa.

Mietteistä huolimatta tänään on startattu treenit ja uudet ruokailutavat. Heräsin aamuviideltä tekemään tämän viikon ekan aamuaerobisen. Se meni itse asiassa aika kivuttomasti kuulokkeet korvissa Oscar-gaalaa katsoessa! Uudella höyryllä lähden kohta myös salille. Ostimme valmennuksen jo viime viikon puolivälissä, jotta pystyimme rauhassa tutustua tulevaan ruokavalioon ja käydä kaupassa ostamassa tarveaineita. Mietimme myös heti koko viikon ruokalistan ja mitä milloinkin syödään. Ennakointi on tässä hommassa varmasti parhain keino. Vaikka salitreenaus on vuosien ajalta tuttua, piti tutustua myös liikepankkiin ja tsekata uudet liikkeet, jotta osaa suorittaa ne puhtaasti.

Jos kiinnostaa, voin laittaa viikkokohtaisia kuulumisia tulemaan. Nyt kuitenkin toivottakaa tsemppiä tähän puristukseen – sitä tarvitaan! 🙂

4 kommenttia “Rantakunto hääpäivälahjaksi

  1. Tsemppiä! Itse olen ollut useamman kerran Fitfarmin nettivalmennuksilla ja kun kerran pääsee alkuun muuttuu homma koko ajan vaan helpommaksi. Ja tulokset tietenkin palkitsee : )

    1. Kiitos – tsemppiä tarvitaan!! Mietin pitkään näitä nettivalmennuksia ja nyt halusin tähän ryhtyä. Isot ruokamäärät vähän tökkii, joka sinäänsä on hassua, sillä samaan aikaan tunnen oloni nälkäiseksi koko ajan. Tilanne varmasti tasaantuu pian! Tällä hetkellä lihakset ovat niin tautisen kipeät toissapäiväisen jalkatreenin jäljiltä, että huominen jalkatreeni oikein pelottaa…! 😀 En oikein uskalla odottaa mitään tiettyjä tuloksia, mutta kyllä tällä treenitahdilla ja ruokavaliolla on PAKKO saada jotain aikaiseksi!

  2. Tsemppiä projektiin!! Mä olen vetänyt myös kuuden viikon nettivalmennuksen tyttöjen vauvavuotena, mutta mulla oli tuolloin eri tilanne, kun halusin saada jämähtäneet raskauskilot pois vyötäröltä, eli mulla oli silloin ennen kaikkea painonpudotus tavoitteena. Mutta, kun sen tekee oikealla ruokavaliolla ja kunnon lihastreeneillä, paino putoaa, mutta lisäksi saa lihasta. Kyllä sillä ruokavaliolla on se merkittävin osuus ja auttaa myös lihaskasvussa. Mä uskon, että nää nettivalmennukset pääasiallisesti toimii, sen verran tiukkaa treeniä ja ruokavaliota näissä on, mutta kyllä se edellyttää, että niitä itse henkisesti on valmis noudattamaan. Itsekuria ja omistautumista, niin varmasti tulee tulosta! Kerrothan, miten projekti etenee!

    1. Kiitokset tsempeistä! 🙂 Lihasta tässä tosiaan olisi tarkoitus saada enemmän ja tiristää rasvaa samalla pois. Sanonta siitä, että kropan rakennus on 80% ruokavaliota ja 20% treeniä pitää kyllä kutinsa! Aika kauan olen salilla treenannut ilman, että vieläkään olen siinä pisteessä missä haluan, joten nyt tosiaan on tuo ruokavalio tässä kohtaa isossa osassa. Tietty treenit on myös tosi rankkoja, eilenkin olin jo aivan loppu, kun piti vielä vetää intervalliosuus juoksumatolla perään. Siinä jo heti kysyttiin tahtotilaa ja siitähän tässä on kyse – täysillä vetämisestä ilman lipsumisia, joten kyllä tähän tosiaan täytyy satasella sitoutua! Laitan reportaasia tulemaan tämän ekan viikon jälkeen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *