Leivonta-lauantai

Aamu alkoi tuoreen leivän leipomisella. Tai no, pataleipää ei tarvitse paljon leipoa, enemmänkin odotella hetkeä, kun saa upottaa hampaansa rapsakkaan, voilla voideltuun pintaan, ah! 🙂

IMG_8537.jpg

Aamu jatkui leivonnalla edelleen, kun kokeilin ekaa kertaa gluteenittoman pullataikinan tekoa. Ei yllätyksekseni poikennut normaalista (muistaakseni) ja niinpä pyöräytin siitä aivan ihanat, tahmaiset kanelisiirappipullat! Reseptiä tulossa teillekin pian! 🙂

Iltapäivällä käytiiin shoppailemassa koiralle uusi lämmin vaatekerta, harmaa neule. Mietin kahden koon välillä ja niinpä tietysti tuli otettua se pienempi, joka yllättäen sitten osoittautui liian pieneksi. (Miehen syy, käski ottamaan pienemmän…) Herra-hauva näytti hieman nololta liian pieni paita yllään, kun me naureskelimme vieressä – hyi meitä! 🙂

Nyt lauantai jatkuu leffaillalla ja tacoilla tyttären kanssa, mies painui pikkujouluihin.

Huomenna onkin jo 1. adventti!

3 kommenttia “Leivonta-lauantai

  1. Nam, nyt alkoi tekemään mieli leipää! En muista milloin viimeksi oisin syöny vaaleaa leipää, oon ollut kuukausia ilman leipää :)<br />
    <br />
    Mukavaa iltaa teille!

    1. Vilja-allergian toteamisen jälkeen (1,5 v. sitten) leivän syöntini on vähentynyt radikaalisti. Viikolla en syö leipää lainkaan, satunnaista gluteenitonta näkkäriä lukuunottamatta, mutta lauantai ja sunnuntai-aamuisin syön mielelläni leipää aamiaisella. Vaalea leipä oli aina suurin herkkuni ja ikävä on ollut mm. rapeaa kuorta. Kun sain äitini ystävältä pataleivän ohjeen, siinä tuli vastaus kaipaukseeni! Tuolla reseptillä myös gluteenittomaan leipään saa rapsakan kuoren! 🙂

  2. Yummyy. Meiän piti leipoa eilen sämpylöitä mut oltii liian väsyneit illalla!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *