RAPATTU VÄLITILA KEITTIÖÖN

Lauantainen yllättävä laattojen putoaminen työtasojen vaihdon yhteydessä poiki ehkä yhden nerokkaimmista ideoistamme pitkään aikaan! Päätimme rapata välitilan. Ihan uniikki ideahan tuo ei ole, onhan noita näkynyt ennenkin, mutta meistä se tuntui välittömästi oikealta juuri meidän keittiöön. Päätös rapatusta pinnasta syntyi minuuteissa.

Halusimme tosi rouhean pinnan ja sitä saimme!

IMG_4367.jpg

Rautakaupasta löytyi pian tarvitsemamme tuote – Presto kevyttasoite. Se on siis ihan valmista kamaa seinään lätkittäväksi. Ei tarvitse lotrata jauheen ja veden kanssa poraan asennettavien vispilöiden kera, sen kun vaan lasta käteen ja purkista laastia suoraan seinään. Mitään erityisempiä pohjatöitä meidän ei tarvinnut tehdä, pinta kun oli pelkkää betonia jo ennestään.

IMG_4295.jpg

IMG_4297.jpg

Laasti oli helppo ja nopea laittaa seinään. Lastalla jälki jäi aivan liian tasaiseksi, joten kun toinen lätki laastia, toinen tuli pesusienen kanssa perässä kuvioita tehden.

IMG_4298.jpg

Tuputus sinne, sutaisu tänne. Ihan sattumanvaraisia kuvioita sinne tänne ja kovin väärinhän tuossa ei voinut mitään tehdä:) Mitä persoonallisempaa jälkeä, sen parempi! Laasti saatiin nopeasti ja helposti seinään, ei vienyt kuin puolisen tuntia. Sen kuivumista odottelimme n. viitisen tuntia (kuivumisaika 2-24 tuntia, eli melko suuri haarukka!) Kuivumiseen vaikuttaa kosteus, lämpötila jne.

Kuivumisen jälkeen aloimmekin heti sutimaan päälle Luja-maalia. Se valikoitui sen takia, koska se antaa pinnalle kosteudensuojan ja homesuojan ja kestää kulutusta ja pesemistä. Emme siis pelkää, jos tomaattinen pastakastike tai punajuuriliemi lentää seinään, sen voi pestä pois tai pahimmassa tapauksessa sutia uusi kerros maalia niskaan 🙂 Luja-maali soveltuu myös epäsuoraan elintarvikekosketukseen ja sitä käytetäänkin mm. suurtalouskeittiöissä. Lujan voi myös sävyttää, mutta me päätimme mennä sillä värillä mikä purkista tulisi! Kaksi kerrosta Lujaa meni seinään ja n. 3,5 tunnin kuivatusaika tietty välissä.

IMG_4359.jpg

IMG_4360.jpg

Tasojen, työvalojen ja muiden asentaminen siirtyi tälle päivälle, sillä maalikerroksen piti antaa kunnolla kuivua yön yli. Välitila näytti jo eilen illalla niin huikean hyvältä, saati nyt kun uusi tasokin on siihen saatu! Ai että, olen todella tyytyväinen! Ilme keittiössä on täysin erilainen kuin entinen race flag meininki!

Joskus on tosiaan onni onnettomuudessa! 🙂 Kalliiksi ei tämä välitilan muutos tullut, vain noin viitisenkymppiä. Työaikaa kului n. 9 tuntia, joista karhunosa kuivumisvaiheisiin. (Työajassa ei ole mukana laattojen irroitusvaihetta, ainoastaan rappaustyö maalauksineen.)

Tasot on nyt paikallaan ja mies vetää silikoneja parhaillaan tasojen ja seinien väliin. Keittiö (vesi/astianpesukone) oli ollut pois käytöstä jo kolmatta päivää, wc:n käsienpesualtaassa astioiden tiskaus ja salaatinpesu alkoi jo vähän tökkimään, joten oli kiva saada keittiö taas toimintakuntoon. Tämä viikko meneekin sitten keittiötä järjestellessä ja somistaessa.

Seinä on todella raffin näköinen, pientä mustaa on jo seinäänkin ilmestynyt…:)

IMG_4368.jpg

Kuvia uudesta ilmeestä laitan heti, kun keittiö on valmis, mutta loppuviikkoon se varmaan menee.

Heidi / Checklist - -

23 kommenttia “RAPATTU VÄLITILA KEITTIÖÖN

 1. Mä olen tehnyt samanmoisen jo kolmeen kämppään ja tykkään edelleen kovasti! Alkusysäys meilläkin oli se, että laatat tipahtivat syliin. Omani olen maalannut betoluxilla. Kaikki roiskeet lähtevät pienellä rätinheilautuksella.

  1. Tuo rapattu pinta on miellyttänyt aina myös omaa silmää. Kiva kuulla, ettei siihen kyllästy helposti! 🙂

 2. Minkä värinen lopputulos on? Pinta näyttää tosi kivalta! Tykkään 🙂

  1. Lopputulos on ihan valkoinen, vaikka varsinkin alimmassa kuvassa loisteputki ja kameran väärät säädöt muuttaakin värin kellertäväksi. En jaksanut alkaa säätää kameran kanssa enää illalla, mutta heti kun keittiö on valmis kaikkinensa, otan päivän valossa paremmat kuvat, myös kokonaisuudesta. Tuossa kohtaa keittiö oli vielä pommin jäljiltä ja kaikki vielä puolivalmista. <br />
   <br />
   Oikea väri näkyy noissa maalauskuvissa, missä Lujaa suditaan seinään, eli valkoista siis! 🙂

 3. Vau, näyttää kivalta! Blogissani olisi muuten sinulle haaste tänään 😉

  1. Kiitti! Tuota oli myös erittäin hauska tehdä, ei käynyt edes työstä;)<br />
   <br />
   Kiitos haasteesta, laitan sen toteutukseen, mutta siirrän sitä hieman tuonnemmaksi.

  1. Kiva kuulla, me myös! 🙂 Odotan innolla, että pääsen näyttämään kokonaisuutta!

 4. WAUUU! Tulipa hieno :)! Pitää savee tää postaus 🙂

  1. Kiitti! 🙂 Se onnistui kyllä paremmin kuin uskalsimme toivoakaan:) Ootappa vaan, kunnes laitan laajempia kuvia keittiöstä, eroa entiseen on kuin yöllä ja päivällä!:)

 5. Näyttääpä upealta!! &hearts; Ihanan touhea pinta, tykkään kovasti! Mä olen kans miettinyt välitilan rappaamista, tästä sain lisää intoa sen toteuttamiseen 🙂 Vielä kun saisin sen innon tarttumaan mieheenikin 😉

  1. Nyt sitä on tässä pari päivää kerennyt kotona ihastelemaan ja se miellyttää silmää vaan koko ajan enemmän. Jopa siinä määrin, että mies ehdotti jos samanlaista pintaa tulisi muuallekin…! 🙂 Noi on noi miehet aina välillä vähän hitaasti lämpiäviä…;)

 6. Todella hieno lopputulos! Voikohan tasoitteen laittaa hyväkuntoisten kaakelien päälle? (nopeuttaisi remonttia todella paljon:-)

  1. Kiitti! Se onnistui kyllä yli odotusten! :)<br />
   <br />
   Kyllä voi laittaa myös kaakeleiden päälle, mutta siihen alle ennen laastia tarvitsisi varmaan tehdä joku pohjatyö esim. maalipesu, niin laasti tarttuu kaakelin pintaan paremmin. Meillä kun tuo pinta oli &quot;raaka&quot;, niin mitään pohjatöitä ei tarvinnut tehdä.

 7. Moi!<br />
  <br />
  Ootte saaneet hienoa jälkeä aikaiseksi! Miten rappaus on kestänyt aikaa? Kerään rohkeutta samanlaiseen projektiin, halutaan nimittäin samantyylinen välitila omaan keittiöön.. Ollaan kuitenkin vähän arkoja aloittamaan laastin levitys. Kun tarkastelin kuviasi, kiinnitin huomioni työtason ja seinän väliin. Miksi siinä on tuollainen vaalea raita, laitoitteko siihen jotakin ainetta? Muistatko yhtään, että kuinka syvä tason ja seinän välinen rako oli? Meillä mahtuu sormenpäät väliin, ja mielestäni se on paljon. Laastit ja maalit jne on ostettu, luottamus omiin remppataitoihin vaan puuttuu 🙂

  1. Moi, pahoittelut, että sait odottaa vastausta – tulin eilen etelän reissusta ja siellä ei oikein wifi toiminut, että olisi päässyt aiemmin vastaamaan.<br />
   <br />
   Kannattaa rohkeasti vain tarttua toimeen, ei mekään oltu aiemmin vastaavaa tehty! 🙂 Laasti on maailman helpoin levittää ja koska itse päätät kuvioinnin, ei se kovin väärin voi mennä. Huomaat kyllä heti paljonko laastia pitää laittaa, että kuvioita siihen syntyy. Meillä myös oli rako työtason ja seinän välissä ja se täytettiin värittömällä silikonilla. Rako oli jostain kohdista pienempi, toisissa kohdissa sinne mahtui sormet, eli seinät olivat aika vinot. Työtaso piti kuitenkin kohdistaa tiskialtaan mukaan tietenkin, joten silikoni toimi täyteaineena tason ja seinän välissä. Näissä tämän postauksen kuvissa rakoahan ei ole vielä täytetty, vaan se tehtiin ihan viimeiseksi. Jos kurkkaat kuvia tästä:<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/06/uusittu-keittio&quot; target="_blank">https://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/06/uusittu-keittio</a&gt; huomaat, että rako on melko huomaamaton. Siihen olisi voinut valita myös valkoisen silikonin, mutta väritön näytti meistä paremmalta. Varsinkin kun silikoni tulee rosterista tiskiallasta vasten, valkoinen täyteaine olisi näkynyt siinä tosi selvästi. <br />
   <br />
   Kerrothan, miten projekti onnistui! 🙂

  2. Nonni, keittiö on nyt vihdoin (melkein) valmis! Slammaus onnistui loistavasti, vaikka laasti loppui melkein kesken. Onneksi sen kanssa pystyi vähän soveltamaan, joten lopulta levitettiin sitä aiottua ohuempi kerros. Kiitos ideoista ja rohkaisusta! 🙂

  3. Voi miten mahtavaa! Tosi kiva kuulla, että rohkaistuitte tekemään ja se onnistui hyvin! Hienoa! Ja kiitos, kun tulit vielä kommentoimaan miten meni! Mä sitä jo tuossa yksi päivä ajattelinkin, että mahdoitteko ryhtyä tuumasta toimeen…! 🙂

 8. Kiitos vastauksesta ja vinkeistä! Mä olen jo ostanut valkoisen silikonin, mutta toi väritön voisi olla sittenkin parempi vaihtoehto. Saatan vaihtaa vielä valkoisen maalin harmaaseen, joten silikonin vaihto olisi ehkä myös ihan järkevää.. Remontti toivottavasti jatkuu viimeistään ensi viikolla. Laitan sulle viestiä kun jotain edistystä on tapahtunut 🙂

 9. Kiitos erittäin hyvästä kirjoituksesta ja millä sävyllä kirjoitit, bravo. Minäkin kokeilin ja hienoa jälkeä tuli. Heitin maaliksi sävytetyn grafiitin ja varjot ja valot saavat hienon kontrastin.<br />
  Kannattaa kokeilla, suosittelen. Ja vielä kerran kirjoittajalle kiitos, ei yhtään negatiivista sanaa…

  1. Moikka! Ja kiitos kivasta kommentista! 🙂 Kiva kuulla, että sait homman onnistumaan, tuollainen rapattu pinta on yllättävän helppo toteuttaa! Ja niin kivan näköinenkin on! Tykkään omistamme (meillä myös olkkarissa samanlainen seinä) edelleen näin kolmen vuoden jälkeen! 🙂

 10. Mitenköhän tuo välitila on kestänyt käytössä? Pohdin tällä hetkellä tuonlaista välitilaa ja idean sain täältä sinun blogistasi! Kiitos siitä <3 Vaihtoehtona on myös välitilalevy tai mikrosementti mutta tässä versiossa houkuttaa rouhea ulkonäkö, halpa hinta ja se, että saisin itse sen tehtyä..

  1. Moikka Sanni! Ja suuret pahoittelut, että vastauksessani on kestänyt! Välitilan rappaus on kestänyt käytössä loistavasti kaikki nämä vuodet! Ja olen itse asiassa juuri postaamassa keittiöstä ja välitilasta, sillä meillähän jäi laiskuuttamme tekemättä toinen puoli seinästä, mutta nyt ryhdistäydyin ja rappasin senkin. Lukaisepa tunnin sisään ilmestyvä postaus myös, siinä kerron enemmän. Kiva kuulla, että olet saanut inspistä tästä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *