VAATTEET TEKEVÄT NAISEN

Tein pitkästä aikaa muutamia vaateostoksia. Maaliskuisen Nykin reissun jälkeen langetin itse itselleni ostolakon, mutta kesäilmojen saapuessa vaatekaappi huusi paria kevyttä puseroa. Pidin ostoksilla mielessä myös ystäväni pian koittavat valmistujaiset, mutta siitä myöhemmin lisää!

Käytän selvästi enemmän valkoisia vaatteita kesällä kuin talvella. Jotenkin kalpea iho ei kaipaa valkoisen vaatteen korostusta, mutta kesällä päivettyneeseen ihoon ei mikään sovi niin ihanasti, kuin valkoinen vaate! Viimeisimpänä valkoisena vaateostoksena Lindexistä huippulöytö!

                         valk.%20pusero%202.jpg

Olen vasta hiljattain ymmärtänyt minkälaiset vaatteet sopivat parhaiten kropalleni. Olen 170 senttinen  ja minulla on pitkät koivet. Yleensä pariksi pitkille koiville tulee lyhyt selkäranka, mutta kun minulla on sekin pitkä! Suurin osa ”normaalipituisista” paidoista on minulle lyhyitä. Annas olla jos nostan kädet ylös niin napahan sieltä vilkkuu. Oikeasti melko ärsyttävä ongelma. Jos raajojen pituudella on siunattu, niin se mitä puuttuu on tiimalasivartalo, jossa vyötärö olisi kuin Marilynilla konsanaan. Oma vyötärölinja on enemmänkin suora kuin kurvikas, joten käytän vanhaa ohjenuoraa ”korosta sitä mikä on hyvää ja peitä sitä vähemmän edustavaa”. 🙂

                              valk.%20pusero%201.jpg

Kauniisti laskeutuvat puserot ovat nykyisin mieleeni. Suorat, laskeutuvat puserot. A-linja leventää minua, samoin rintojen alle tulevat saumat, jotka antavat kroppaani heti illuusion +20 kilosta. En myöskään tykkää käyttää helmasta pussittavia vaatteita, niillä on minuun sama efekti. On tosi tärkeää pukeutua omalle kropalle sopivasti ja niin hassulta kuin se kuulostaakin, aika moni pukeutuu vaatteisiin, jotka eivät oikeasti istu hyvin päällä. Ainakin itsellä on erittäin epämiellyttävä olo koko päivän, jos päälle on valikoitunut jotain huonosti istuvaa vaatetta. Sitten niitä kiskoo ja repii päällään koko päivän, joka menee ihan pilalle vain yhden vaatteen takia ja olo on kaikkea muuta kuin itsevarma. Siksi kiinnitän tänä päivänä erittäin paljon huomiota siihen, että mikä minun vartalomallilleni oikeasti sopii – mitä korostan, mitä piilotan. Ihan kuin olisin vasta yhtäkkiä tajunnut oman kroppani mitat ja muodot 🙂  Korostan mielelläni hoikkia koipiani tiukoilla housuilla tai lyhyillä helmoilla. Yläosasta korostan mieluummin hartioita, kaulaa tai etumusta kuin sitä olematonta vyötäröä. Puseroista tai mekoista parhaiten käyvät ne nätisti omalla painollaan laskeutuvat yläosat.

                    puuteri%203.jpg

Henkkamaukasta löytämäni puuteriroosan sävyinen satiinimainen pusero on sekin noussut suosikikseni. Näyttää kivalta valkoisten farkkujen tai caprien kanssa, toimii myös hyvin mustien pillien kanssa. Tuohon kun vaihtaa mustan kynähameen tilalle niin sitten ollaan jo aika virallisella linjalla, jota harvemmin onneksi joudun töissäkään enää vetämään. Vuosikausia jakuissa pyöriminen on jättänyt traumoja:)        puuterikollaasi.jpg

Tällaisiä vaate- ja vartalopohdintoja tänään… 🙂 Kelien on luvattu taas kylmenevän, joten jotain pidempää lahjetta ja neuletakkia on taas alettava kaivamaan esille. Minä kun ihastuin näihin helteisiin…

Blondi

PS: Keittiöprojekti on edennyt hurjaa vauhtia – jos hyvin käy, saan jo illalla teille maistiaisia!!

 

Heidi / Checklist - -

8 kommenttia “VAATTEET TEKEVÄT NAISEN

 1. Sä olet tosi tyylikkään näköinen ja hyvältähän tuo kroppa näyttää. Kuvien ja kuvailujesi perusteella mä olen sun täydellinen vastakohtasi: tosi lyhyt, lyhyet jalat ja lyhyt selkä, paksut koivet. Mutta sitten multa löytyy se vyötärö, vaikkakin mahan alueelta saa ottaa silti paljon pyöreyttä pois. 😀 Mä haluaisin käyttää valkoisia vaatteita, mutta mua hävettää tuo keskivartalopyöreys. Näen ulkona ollessani paljon ylipainoisia ihmisiä ja mietin, että miksen voisi käyttää valkoista paitaa, käyttäähän monet muutkin vaikka ovat isokokoisia. Enhän mäkään kiinnitä huomiota siihen, että "onpa tuo iso ja sillä on valkoinen paita" vaan näen vain sen, että se on iso, mutten kiinnitä sillä tavalla negatiivisesti huomiota siihen, että jäisin asiaa enempää pohtimaan. Miksi siis ne muut kiinnittäisivät huomiota siihen, että mulla on valkoinen paita ja pyöreyttä? 😀 Ehkä se on sitten vaan se kuvaamasi mukavuudentunne vaatteessa, että jos tökkii niin sitten tökkii vaikka muut eivät huomaisi mitään.

  1. Voi kiitos! 🙂 Itsehän sitä on aina itsensä suurin kritisoija. Mä olen kylläkin oppinut iän myötä olemaan paljon armeliaampi itselleni 🙂 Tiedostan hyvät ja huonot puolet, mutta keskityn mieluummin niihin hyviin. Vyötäröstä mä olen kyllä kade! Olis ihana laittaa joku leveä vyö vyötärölle sitä korostamaan, mutta kattia kanssa – mitä vyötäröä?! 😉 <br />
   <br />
   Se on kuule just noin, muiden samantyyppisen vartalomallin omaavien ihmisten päällä joku vaate näyttää hyvältä, mutta sitten kun se vetää oman kropan ylle, se ei muka näytäkään niin hyvältä. Luulen, että se on usein omasta päästä kiinni 🙂

 2. Sulla on loistava maku kesävaatteiden suhteen. Farkut ja valkoinen paitis on mun kesäunivormuni. Todella kiva asu, tykkään!! 🙂

 3. Näyttää tosi kivalta, tuon tyylisestä tykkään minäkin 🙂 Kiitti vinkeistä!

  1. Kiitos ja kivaa, jos näistä kuvista joku inspiroituu! 🙂

 4. Kivoja vaatteita 🙂 Mulla sama ongelma paitojen pituuden suhteen, mutta juuri tuollaiset suorat paitapuserot pillimpien housujen kanssa minunkin mieleeni.

  1. Ihanaa, kohtalotoveri! 😉 Mä en tiedä miksen mä ole noita suoria puseroita löytänyt ennen!? 🙂 Noista on myös kiva työntää yksi paidankulma housujen sisään, niin heti olo on paljon stailatumpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *