NEW YORK CHEESE CAKE

Perjantain kunniaksi lempireseptiäni jakoon!

Yksi suosikki-kakuistani on juustokakku. Ja nimenomaan uunissa paistettu versio, eli perinteisemmin New York Cheese Cake. Tein kyseistä kakkua vappupöytään jälkkäriksi ja kyllä se aina menee kuin kuumille kiville. Herkusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä pohjassa gluteenittomia keksejä.

Tarjoilen aina kaikki leivonnaiseni tai ruokani gluteenittomana, jotta voin itse syödä samaa ja koskaan vielä ei ole kukaan mausta valittanut. Joskus esim. tavallisen sokerikakkupohjan yhteydessä joku on huomannut rakenteessa eroa, gluteeniton leivonnainen kun murenee helpommin, mutta maun puolesta on uponnut aina jokaiseen.

IMG_3729.jpg

NEW YORK CHEESE CAKE

pohja:

                   150g digestivekeksejä

1-2 tl piparkakkumaustetta tai kanelia

50g sulatettua voita

täyte:

500g tuorejuustoa (minä laitoin maustamatonta sekä sitruunajuustoa)

2 dl sokeria

4 kananmunaa

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Murenna keksit koneessa tai käsin (minä laitoin blenderiin) ja lisää piparkakkumauste tai kaneli ja sulatettu voi ja sekoita. Painele keksimurut leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle tasaiseksi ja paista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita kananmunat, sokeri ja juusto tasaiseksi ja mausta pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Kaada seos vuokaan jäähtyneen pohjan päälle varovaisesti. (Keksinmurut nousevat helposti pintaan, jos kaataa täytteen liian reippaasti, eikä pinnasta tule silloin nätti)

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1 tunti. Pienennä tarvittaessa loppuvaiheessa n. 10 minuuttia ennen uuni 160 asteeseen, niin kakku saa kauniin värin ja juusto ehtii hyytyä 

Huomasin kotona, että minulla oli juustoa 100g liian vähän. Olin ostanut kaksi 200 gramman pakettia, joten hieman vajaaksi jäi tuo juustotäytteen osa. Onneksi se ei kuitenkaan makuun vaikuttanut! Kuvan pala ei myöskään ole mikään kaunotar, sillä tuo on kaikki mitä jäi jäljelle jälkkäripöydästä! 😉

Maukasta perjantaita!

B 🙂

6 kommenttia “NEW YORK CHEESE CAKE

  1. Mun on pakko tunnustaa: mulla on massiivinen musta aukko kulinaarisessa sivistyksessä, tai itseasiassa useampikin 😉 En ole koskaan maistanut juustokakkua, vaikka aina se on houkutellut ja kiinnostanut lähinnä amerikkalaisten leffojen ja telkkarisarjojen myötävaikutuksesta. Toinen mitä kiinnostaisi maistaa on se aitoamerikkalainen mac and cheece…

    1. What?!? 🙂 Et ole koskaan syönyt juustokakkua? 🙂 No hitto, nyt ota tästä resepti talteen ja pyöräytä kakku vaikka äitienpäivän kunniaksi kahvin seuraksi! Erittäin helppo tehdäkin vielä! Mac and cheese ei lukeudu omiin suosikkeihin, en tiedä oletko siinä menettänyt mitään ihmeempää…;)

  2. Oi oi , tää on mun lempikakkuni ihanaa ja kiitos reseptistä 🙂

    1. Mun oma suosikkini on porkkanakakku ja mutakakku (löytyy muuten reseptit niihin myös blogista), mutta juustokakku on heti kolmantena! 🙂 Tämä juustokakun resepti on tosi helppo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *