Rapujuhlien aikaan

Tämän kauden ekat ja näillä näkymin myös vikat rapujuhlat vietettiin mökillämme viime lauantaina. Nämä juhlat ovat kyllä loppukesän parhainta antia! Mahtava viettää iltaa ystävien kanssa, kun puitteet ja tarjoilut on kohdallaan. Vielä sattui ihanan lämmin ja aurinkoinen viikonloppu kohdalle – mikä onni!

IMG_8014.jpg

IMG_8052.jpg

IMG_8009.jpg

Rapujuhliin kuuluu tietenkin teemaan sopiva kattaus ja koristukset. Meillä mentiin perinteisellä puna-valko-värityksellä, eihän ne ole edes rapujuhlat ilman näitä värejä!

Me syömme mökkioloissa ravut kertsilautasilta, mutta niiden huonoihin puoliin kuuluu pahvin (olkoonkin muovitettu pinta) nopea hajoaminen rapunesteistä. Viime vuonna oli aika ikävä hinkata pöydästä myös pöytäliinan läpi menneitä liemiä, joten tänä vuonna kattasin suuret punaiset katelautaset kertsien alle. Miten kätevää ja myös kaunista! Pöytäliinaksi valikoitui punaisten katelautasten vuoksi valkoinen liina, jota piristettiin punaisilla tuikkukipoilla ja punaisilla servieteillä.

IMG_8019.jpg

Halusin suuresta ruokailualueesta vähän intiimimmän tuntuisen, sillä tämänvuotiset rapujuhlat olivat vain 5-henkiset. Kaikki ylhäältä alaspäin tuleva pienentää tilaa ja tuo sen lähemmäs, joten ripustin punaista serpentiiniä suuresta aurinkovarjosta pöydän ylle roikkumaan. Pieni lisä – suuri vaikutus.

IMG_8013.jpg

Juomana rapujen kanssa tietenkin raikas valkoviini sekä kohmeinen kirkas snapsi! Lauluvihkoja ei myöskään rapujuhlista sovi unohtaa ja niin raikasi iloisesti Helan Går ja kaikki muutkin rapulaulut meidän mäellä!

IMG_8055.jpg

IMG_8046.jpg

IMG_8051.jpg

IMG_8060.jpg

Rapujahan nautitaan vain alkuruoaksi, joten masun täytteeksi grillasimme tuhdit pihvit. Lisukkeena grillatut bataattikiekot ja fetasalaatti. Oi nam! Emme yleensä nauti rapujuhlissa jälkkäriä, mutta tällä kertaa olin vähän sitä vailla. Suussa sulavan herkun paikan voitti päässäni käydyn mittelön jälkeen aina ihana juustokakku. Tällä kertaa pienellä vadelmaisella twistillä. Harmi vaan, että nuo herkut vetäisimme parempiin suihin ennen kuvia!

Loppuilta sujui rennosti saunoen, jutellen, ikivanhoja biisejä kuunnellen ja ihan vaan iltaa istuen pihapöydän ääressä. Miten kesäinen sääkin meitä vielä helli! Ihan täydellinen juhlasää!

IMG_8027.jpg

Meillä oli aivan mahtavat rapujuhlat! Vietetäänkö teillä niitä?

PS: Vielä on huomiseen pe klo 23.59 asti aikaa osallistua Habitare-messulippujen arvontaan täällä.

4 kommenttia “Rapujuhlien aikaan

  1. Ah, näyttää niin ihanalta ♥ Mä olen kerran elämässäni ollut rapujuhlissa!! Thats it 🙂 Oli kyllä hauskaa!

    1. Kaikki juhlat on ihania! &hearts; Rapujuhlissa on kuitenkin ihan oma fiiliksensä! <br />
      <br />
      Voi ei… toivottavasti pääset vielä joku päivä uudelleen! Tai hei… järjestä ne vaikka itse! Vaikka ravut on kalliita ja rekvisiittaakin joutuu usein hankkimaan kaulureista rapuveitsiin, saa juhlat kuitenkin edullisesti kasaan jos kaikki osanottajat osallistuvat kuluihin. 🙂

  2. Kaunista ja just sen näköistä,kuin rapujuhlissa pitääkin olla.Varmasti kivat juhlat!

    1. Juhlissa taidettiin viettää kesän parhaimpia hetkiä, mutta niinhän se aina on, kun saa ystäviä saman katon alle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *