Lupaamani resepti tulee tässä!
Kesällä maistuu ainakin meidän perheessä uudet perunat, mutta aina ei jaksa sitä keitettyä perunaa sellaisenaan. Entäpä, jos kokeilisit tehdä helpon, mutta maistuvan, kylmän perunasalaatin ruoan lisukkeeksi tai nautittavaksi sellaisenaan? Minä tein tätä BBQ-juhliimme viime viikonloppuna ja salde sai aika paljon kehuja! Testaapa tätä:
Kesäinen perunasalaatti
1,5 kg uusia perunoita keitettynä ja kylmäksi jäähdytettynä
vajaa puntti ruohosipulia
1 kesäsipuli varsineen ohuiksi renkaiksi pilkottuna
3 maustekurkkua
Pilko kaikki ainekset suureen kulhoon. (Itse pilkon ruohosipulin saksilla, kaikista kätevintä!)
Kastike
1 keltuainen
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1,5 dl rypsiöljyä
150 g ranskankermaa
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Erottele kananmunan keltuainen kulhoon.
Lisää Dijon-sinappi, sitruunanmehu ja valkosipuli. Sekoita.
Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes kastikkeen koostumus vaikuttaa hyvältä.
Lisää joukkoon ranskankerma ja hunaja ja mausta soosi suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita kastike perunoiden sekaan.
Kannattaa antaa perunasalaatin maustua ja makujen tasoittua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Tämän voi tosin tehdä vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, se on seuraavana päivänä vielä parempaa!
Omnomnom… 🙂