Vaikka uudesta vuodesta lähtien olen enemmän keskittynyt entistä terveellisempään ja sokerittomampaan elämään, voi joskus viikonloppuna silti löysätä ja nauttia herkuista.
Viikolla syön melko kurinalaisesti 5 ateriaa päivässä. Aamiainen on useimmiten rahkaa marjoilla ja lounas koostuu kasviksista tai salaatista, proteiininlähteestä (useimmiten kana), hyvästä rasvasta ja joskus hiilarista, kuten pasta tai peruna tai eilispäivän iltaruoasta tehdyistä eväistä. Kotona illalla syömme ihan normaalia kotiruokaa, jonka huuhtelen alas maitolasillisella. Iltaisin menee vielä joku kevyt iltapala tyyliin viili tai marjasmoothie.
Leivoin kaikesta ohjelmasta vapaan viikonlopun kunniaksi jauhottoman mutakakun. Oikeasti tein sen ystävälleni, joka tuli kylään ja aikuisten oikeasti minä pistelin sitä pokkana monta pientä palaa kurkusta alas. Taisinkin kyllä mainita siinä uusi elämä -postauksessa, että en usko ehdottomuuteen… 🙂
Tässäpä tämä maan mainio herkkuohje ja huomatkaa, ei jauhoja! Käy siis meille viljavammaisille ja muillekin viljaa karttaville oikein hyvin. Hyvä mutakakku halkeilee pinnalta ja on sisältä kostea. Kuten kuvasta näkyy, tällä reseptillä täyttyy kumpikin vaade.
300g tummaa suklaata
175g voita
2 vaniljatankoa
5 munaa
1 dl kermaa
2 2/3 dl sokeria
Sulata voi ja suklaa kattilassa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Halkaise vaniljatangot ja rapsuta siemenet veitsellä, lisää ne kermaan
Vatkaa kerma vaniljatangon siementen kera vaahdoksi
Yhdistä vaahdot keskenään
Kääntele jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes pinta alkaa halkeilla
Syö sellaisenaan tai tarjoa vaniljajätskin kanssa
Voilá!
Nam, nam ! Tätä on tullut tehtyä monesti. Niin herkullista !
Aivan LIIAN herkullista!! 🙂 Mä olen kanssa kokeillut monella eri reseptillä mutakakkua, mutta tämä kummityttöni äidin reseptillä valmistettu on täydellistä!
Hih, rupesi ihan naurattamaan kun eksyin tänne. Niin samanlainen blogikuvaus ja monet jutuista kolahti, kuin olisi omalta näppäimistöltä lähtenyt :D<br />
Pitääkin jäädä lukijaksi.
Kiva kun eksyit! 🙂 Ja totta puhut, kävin vastavierailulla, aika samanlainen kuvaus:) Blogit on upea juttu, niiden kautta löytää vaikka mitä uusia lukututtavuuksia!<br />
<br />
Mahtavaa, tervetuloa seuraamaan juttujani!
Ai että! Nam. Toimisikohan tuo Stevialla, kun olen noi sokrutkin heivannut pois…<br />
Täytyykin koklata vklna. 🙂
Ehtaa steviaa? Ei kaupan sokeri-steviasekoitetta? Hmmm… En kyllä osaa sanoa. Sehän on jauhetta, eikö? Jäin miettimään vaahtoutuuko niin kuin sokru? Ja miten määrä suhteessa muniin, kun tuota steviaa laitetaan tosi vähän sokeriin verrattuna…<br />
<br />
Kuulen kyllä suurella mielenkiinnolla miten kävi! Muista raportoida tulos! 🙂
Ehtaa steviaa, ei siis mitään sokru-stevia seosta.<br />
Sitä mäkin jäin funtsimaan, että kuinkakohan käy, vaahtoutuukohan ollenkaan. Se on nimittäin todella kevyttä tavaraa… <br />
Pitää kysellä Vastarintaman M.ltä lisäohjeita, kun hän tekee kaiken ns. Paleona, myös jälkkärit, niin sieltä saa varmaan vinkin, että kuinka sen saisi vaahtoutumaan ilman sokeria. :)<br />
Jos jotain saan aikaan kyökissä, niin infoan tuloksista. 😉
Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo paleo-versio kaikesta. Yks tuttu kokeili kerran olla paleolla ja ei soveltunut hänelle. <br />
<br />
Jään odottamaan infoa! 🙂
Nams, kuulostaa herkulliselta!
Maistuu myös herkulliselta, suosittelen! 🙂