Yläkerran kuulumisia

Meinasin väläytellä yläkerran kuulumisia kuvien kera, mutta sitten totesin, ettei siellä juuri ole mitään kuvattavaa tällä hetkellä lievän kaaoksen vuoksi. Tyydyn siis vain kertomaan, että vihdoin jo ennen kesää kaavailemamme tyttären ja meidän makuuhuoneidemme vaihtaminen päittäin on tapahtunut.

Vaihto tehtiin toissailtana äkillisesti päätettyämme vain ryhtyä puuhaan. Meidän sängynpääty on niin iso, ettei olisi mahtunut ovista, joten mies joutui muutaman metrin siirron vuoksi purkamaan sängyn atomeiksi. (Oli muuten tyytyväinen!) Nopeasti siirsimme tyttären kanssa tavarat jotakuinkin oikeisiin huoneisiin ja purimme tyttären huoneesta sorttiin lähteneen ison kirjahyllyn/tv-tason pois. Samalla sorttiin vietiin myö isovanhempieni vanha jalkalamppu, jonka sähköt alkoivat olla hengenvaaralliset. Harmitti luopua, mutta turvallisuus ennen kaikkea. Ehkä 60-luvulta oleva valaisin on jo tekniikaltaan hieman vanhentunutta.

Eilen kävimme maalikaupassa. Jahkasimme molemmat tyttären kanssa sävyjen kanssa ihan viime hetkiin saakka. Tyttären huoneeseen tulee tehosteseinäksi lämmintä greigeä Tikkurilan Ajopuu -sävyn myötä. Itse olin jo kesällä päättänyt maalata meidän huoneeseemme tehosteeksi rauhallista vihreää ja jahkailun jälkeen valitsin sävyksi Tikkurilan Laakson. Todennäköisesti sunnuntaina alamme maalauspuuhiin, jonka jälkeen alamme siirtelemään vaatekaappien ja pikkusälän paikkoja. Osa saatiin eilen paikalleen, sillä haimme tyttärelle Ikeasta haluamansa valkoisen PS-kaapin ja sinne hän sai jo tavaroitaan laitettua. Minä sen puoleen löysin Ikeasta aivan ihanan kirja/koriste-esinekaapin makkariimme. Se oli vähän erilainen mitä olin alun perin ajatellut, mutta oikeastaan ihan täydellinen juuri siksi! Kaappia ei vielä ostettu, ajattelin esitellä idean miehelle ennen sen hankkimista. Hän ei yleensä ole juurikaan kovin kiinnostunut sisustuksellisista ratkaisuista ja antaa minulle vapaat kädet luottaen makuuni, mutta ajattelinpa olla kohtelias. ? Yllätyksekseni hänellä on muuten jostain syystä hänellä todella vahva mielipide yöpöydistä – katsotaan mihin päädytään niiden kanssa…

Lattian vaihto on myös tulossa. En malta odottaa, että saan vihdoin heittää hyvästit sille kirsikkapuunsävyiselle lattialle! Yh! Ensin maalataan kuitenkin seinät vanhan lattian vielä ollessa paikallaan, pääseepähän vähemmällä suojauksella. Lattia tehdään todennäköisesti seuraavassa sopivassa vapaapäiväputkessa (miehen siis), ehkä muutaman viikon kuluessa, mutta ihan ok niin. Sillä välin on tekemistä 10 kaapin järjestämisessä ja tietysti siinä kohtaa käydään kovalla kädellä läpi vaatteita ja tavaroita – tarvitseeko niitä kaikkia, vai lähteekö osa eteenpäin kierrätykseen/roskiin.

Viikonlopun ajan kotiasiat ovat kuitenkin holdissa. Me suuntaamme mökille ja siellä juhlitaan tänä viikonloppuna Venetsialaisia. Juhannukselta jäänyt kokko poltetaan nyt mökkinaapureiden kesken ja järven ympärille jokainen laittaa laitureilleen erilaisia valoja ja lyhtyjä. Tulee varmasti ihan upeannäköistä! Varustaudun siis kameralla viikonlopun viettoon.

Mukavaa viikonloppua teillekin!

2 kommenttia “Yläkerran kuulumisia

    1. Ajopuu on tosi kaunis! Meillä mietittiin Shaalia toisena vaihtoehtona, mutta jäi lopulta pois, koska se punersi liikaa. Ajopuu on just hyvä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *