Joulun tuntua sisustuksessa

Jouluun on pari viikkoa aikaa ja voin likipitäen huokaista helpotuksesta – kaikki hommat alkaa olemaan paketissa, ihan kirjaimellisestikin!

Joulukortit laitoin eilen postiin. Askartelin tuttuun tapaan kortit itse ja tänä vuonna mentiin hyvin yksinkertaisella ja tyylikkäällä ilmeellä. Pientä väkertelyä jokaisen kortin kohdalla oli silti, mutta ilmeen säilytin rauhallisena. Ehkä kortti on tänä vuonna enemmänkin talvinen kuin jouluinen, vaikka ei tuolla talvesta taas ole häivääkään ulkona…

Tämän viikonlopun aikana hankin viimeiset lahjat ja paketoin ne pukinkonttiin, nyt kun sukulaislasten vaatekootkin ja muut ovat selvillä. Aion myös tehdä vähän jouluaaton kattaukseen liittyviä ostoksia ja hei – joulu ei ole mitään ilman synttäreitäni! Tänä vuonna mittariin kajahtaakin sitten pyöreitä!

Kotona joulu on jo näkyvästi esillä, joskin vielä vähän liian hillitysti ollakseen makuuni tarpeeksi jouluinen. Joulukukkia ja kukka-asetelmia on kylläkin jokaisella tasolla, kynttilät palavat aina kun olen kotona ja joulumusiikki soi taustalla. Aiemmin syksyllä kietomani eucalyptys-kranssi on löytänyt uuden paikan taulun karmilta. Se näyttää siinä tosi kivalta. Vielä pohdin kiedonko kranssit astiakaapin oveen. Toisaalta se tuntuu liialta – kaapin päällä kun on jo näyttävä isohko havupuu, jokin katajan sukulainen, mutta toisaalta jouluna sisustus saa olla mielestäni yltäkylläinen ja runsas ja nyt kotona onkin vielä vähän liian pliisua.

Ei täällä mitään amerikkalaista sisustuksellista jouluräjähdystä koskaan nähdä, mutta vielä muutamia koristeita lisäillen alkaa tulemaan sitä runsautta ja jouluista fiilistä lisää. Jostain syystä astiakaapin kranssien lisäksi olen haaveillut pitkästä kranssista reunustamaan takkaa. Se kyllä jos mikä on melko amerikkalaista! 🙂

Taisinkin jo mainita, että tänä vuonna ajattelin kokeilla hyvin pitkästä aikaa punaista. Ostin ihan varta vasten tätä poikkitieteellistä koetta varten sohvalle punaisen tyynynpäällisen. Sen kaveriksi ajattelin yhdistää punaisen Iittalan Kivi-tuikun sohvapöydälle tuikkimaan. Annan kuitenkin itselleni oikeuden perua koko homman, jos tuntuu liian rohkealta!

Koko syksyn sohvalla on majaillut Ikean Ypperlig-malliston ja House Doctorin tyynyt. Pian ne vaihtuukin vitivalkoisiin ja pörröisiin tekstiileihin ja niillä mennäänkin sitten kohti joulua ja sen ylitse. Joitain joulukukkatäydennyksiä täytyy vielä tehdä, sillä yksi amaryllis on jo kukkansa kukkinut. Joulu ei nimittäin ole mitään ilman valkoisia amarylliksiä!

Joulukuusi kannetaan kotiin ensi viikonloppuna. Sitten jouluun on enää viikko aikaa. Hurjan nopeasti tuntuu tämäkin joulukuu etenevän! Ensi viikonloppuna on tiedossa myös kahdet pikkujoulut – ensin firman juhlat perjantaina ja ystävien kanssa vietettävät lauantaina, joista vielä suuntaamme jatkobileisiin tanssimaan! Voikin olla hieman väsynyt olo sunnuntaina kuusta noutaessa, heh.

Millä mallilla teidän jouluvalmistelut on?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *