Yksi lempparijälkkäreistani on pannacotta. Se on helppo valmistaa ja maistuu kaikille!
Tässä ihanan vaniljaisen ja valkosuklaisen pannacotan resepti teillekin jakoon. Valkosuklaan voi muuten myös jättää pois, mutta suosittelen kyllä lisäämään myös sen. Slurps!
Pannacotta
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
3 rkl sokeria
1 vaniljatanko
2 dl ranskankermaa
60g valkosuklaata
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä
Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet irti
Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri sekä paloiteltu valkosuklaa
Laita mukaan myös vaniljatangon puolikkaat sekä siemenet
Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia ja nosta sitten kattila pois liedeltä
Poista vaniljatanko ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet
Anna niiden liueta kuumaan maito-kermaseokseen
Anna jäähtyä 5-10 minuuttia kattilassa
Sekoita joukkoon ranskankerma. Älä vispaa, mutta katso, että seos on tasaista nestettä
Jaa seos heti pieniin laseihin, kulhoihin tms.
Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli
Tarjoilua varten pannacotan voi koristaa joko tuoreilla marjoilla tai kauramurulla, joka tehdään pannulla:
Kauramuru
3 rkl voita
3 rkl tummaa sokeria (fariini/ruokosokeri)
1 tl vaniljasokeri
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
Sulata rasva pannulla, lisää sokerit ja kaurahiutaleet
Anna seoksen paahtua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen (muutama minuutti)
Anna jäähtyä ja koristele pannacotat murulla
Nam! Kiitos tästä, hyvää vaihtelua ainaiselle annosmaljoihin tehdylle juustokakulle (ehkä se ainoa, mitä osaan leipoa :D)
Tämä on todella hyvä jälkkäri! Ja todella helppo tehdä! 🙂