Sisustusvimma ja mattodilemma

Ai elämä, mikä kauhea tuskanhiki nousee otsalle joka kerta kun pitää miettiä olohuoneeseen mattoa. Olen tämän uuden, nyt jo paikallaan kolme vuotta olleen valkoisen lattian kanssa onnistunut tekemään yhden täydellisen matto-ostoksen ja se ansio ropsahtaa ”talvimatoksi” kutsumalleni harmaalle lyhytnukkaiselle matolle. Se on oikean kokoinen, oikean värinen ja ihanan lämmin talvella. Pari viimeistä vuotta lattioita on koristanut kesäaikaan myös valkoiset Pappelina -mattoja jäljittelevät Pilvi -muovimatot, jotka nekin täytynee mainita ihan onnistuneina investointeina. Muovimatot alkavat kuitenkin nyt olemaan pesua vailla ja sitä myöten ajattelin pakata ne varastoon taas lämpimämpiä säitä odottelemaan. Tarvitsemmekin kotiin uuden, vähän sellaisen välikauden maton, jos ei muusta, niin ihan silkasta vaihtelunhalusta.

Tein kesällä epäonnistuneen kokeen tilaamalla Elloksen Raleigh -maton kotiin. Tämä blogi-maton asemaan noussut valkoinen salmiakkikuvioinen matto ei istunut meille lainkaan. Ruutukuvio oli liian graafinen, vaikka maton valkoinen väri sopikin yllätyksekseni todella hyvin kylmänsävyiseen valkoiseen lattiaamme. Palautin maton ja olin taas lähtöpisteessä. Haluaisin jotain kuviota, mutta tunnen itseni niin hyvin, etten uskalla sellaista hankkia. Kyllästyminen voisi käydä liian nopeasti, enkä halua mitään hallitsevaa, se nähtiin jo tuon Raleighin kanssa. Olen miettinyt valkoista lyhytnukkaista mattoa tai sitten puuvillaista harmaata. Pehmeyttä ja rentoutta. Väripaletti on uskomattoman helppo – valkoista ja harmaata luulisi löytyvän! Vielä en kuitenkaan ole sitä unelma-mattoani löytänyt.

Kesästä lähtien minulla on ollut ihan törkeä sisustusvimma! Liekö tuo järisyttävän laaja mökkiremontti siihen vaikuttanut, vaikka luulisi, että sillä määrällä remppailua ja sisustelua olisi kiintiö hetken täynnä! Muutoshalu lähti olohuoneen pöydästä ja sai pontta yhtäkkiä tehdyistä keittiönpöytä-kaupoista. Keittiöön haaveilen lisää pienkalustemuutoksia ja olohuoneen maton lisäksi haluaisin tehdä jotain myös sohvan taustaseinälle. Mitään muutoksiahan olkkarissa ei ole sohvapöytää lukuun ottamatta kolmeen vuoteen tapahtunutkaan. Olen siellä pelannut ainoastaan piensisustuksella, eli tekstiileillä ja koriste-esineillä. Ehkä siksi nyt on taas mielen päällä isompi uudistushalu!

Olen selaillut niin monta tuntia eri nettikauppojen sivuilla, että osaan tarjonnan kohta ulkoa! Olen katsonut koristetyynyjä, torkkuhuopia, printtejä, tapetteja, maalisävyjä, mattoja, mattoja ja liian paljon mattoja! Onneksi on pakko ottaa hengähdystauko tähän vimmaan ja dilemmaan matkan ajaksi. Ehkä ajatus selkenee siellä kun mielen voi täyttää ihanilla maisemilla, aistit maistuvilla ruoilla, viileällä merivedellä ja auringon poltteella iholla. Montenegrossa on turkasen kallista käyttää mobiilidataa kun se ei kuulu tähän uuteen EU:n halpa-alueeseen, joten siellä ei tarvitse nettiä paljon selailla. Hotellissa on wifi, mutta sen toimivuudesta ei vielä tietoa. Tekee muuten hemmetin hyvää päästä hetkeksi karkuun (ihan kuin sitä ei voisi kotimaassa tehdä!!) kaikesta somesta ja tyhjänpäiväisestä surffailusta, jota olen ansiokkaasti viime viikot harrastanut! Pakkaan mukaan läjän kirjoja ja hemmottelen aivojani välillä kaunokirjallisuudella insta storyjen, FB-päivitysten ja blogipostauksien sijaan!

Niin tervetullut tauko!

2 kommenttia “Sisustusvimma ja mattodilemma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *