Kohti vapunviettoa

Vappu on yksi niistä juhlista, vähän kuin Uusi Vuosikin, joka ei itselleni ole ollut koskaan erityisen tärkeä. Pidän kyllä kovasti erilaisista juhlista ja teemoista (kuten kaikki jo varmaan tietääkin!), mutta mitään erityistä ei itselleni noihin juhlapyhiin liity. Uusi Vuosi on enemmänkin symbolisesti itselleni merkittävä, silloin käyn läpi vähän mennyttä vuotta ja mietin mitä seuraavalta toivon. Vappu taas on riehakas kevään juhla, jolloin on ihana aloitella grillikautta, nauttia toivottavasti jo keväisimmistä keleistä ja tavata ystäviä.

_MG_0167.jpg

Vilukissana ja mukavuudenhaluisena en pidä kovin paljoa piknikeistä. Minulle viltillä kylmässä maassa istuminen syöden kertakäyttöaterimilla Tupperwaren antimia ei ole mieleistä puuhaa. Ennemmin sitten istun terassilla tilaten lämpimän ruoan ravintolasta ja juoden hyvää skumppaa kunnon lasista. Ihan kaikista mieluiten vietän vappua kuitenkin kotona tai ystävien luona hyvällä porukalla takapihalla grillaillen, syöden pöydän ääressä skoolaten ja tarpeen tullen sisään lämpimään sohvan ääreen kerääntyen ja lautapelejä pelaillen.

Ja näin vappuaatto useimmiten meillä sujuukin, myös tänä vappuna. Ystäväpariskunta tulee kylään ja syömme pitkän kaavan mukaan. Alkuun voisi maistua ihanat ribsit ja sitten grillaamme hyvät pihvit. Niiden lisukkeena ajattelin tarjota kauden ekat uudet perunat ja pitkästä aikaa voisi tehdä jonkun ihanan kermaisen pippurikastikkeen pihvin kylkeen. Jälkkäriksi teen ystäväni lempparia, tiramisua ja yöpalaksi ajattelin varautua ihan vaan nakeilla ja perunasalaatilla.

_MG_0182.jpg

Vappupäivänä käymme usein Ullanlinnanmäellä, sillä ystäviimme kuuluu paljon sellaisia, joille vappupäivän piknik on juurikin koko se vapun ydin! He istuvat miellään tuhansien muiden tavoin Ulliksen nurtsilla erilaisin viltein ja tuolein varusteltuna eväitä syöden ja kylmää kuplajuomaa nauttien. Ja vaikka juuri totesin, ettei piknikit ole ehkä oma kuppi teetä, menemme silti joka vuosi tuonne, sillä on ihana nähdä ystäviä ja onhan se tietynlainen perinne käydä vähän fiilistelemässä iloista vappuhulinaa kaupungissakin.

_MG_0185.jpg

_MG_0180.jpg

Vappu on koristeidensa puolesta minusta hassu ja pirteä juhla kaikkine värikkäine ja hieman mauttomine karnevaalikamoineen! 🙂 Ei ehkä vastaa täysin omaa linjaa, mutta vappuna ei sovi pingottaa liikaa!

Tykkään kovasti ilmapalloista ja serpentiineistä, niistä tulee iloisen juhlava fiilis! Tänä vuonna päädyin kuitenkin värikkäiden pallojen sijaan mustiin ja niiden kanssa ajattelin ripustaa valkomustaa serpentiiniä. Kattaus saa myös noudattaa samaa musta-valkoista väriskaalaa, mutta vielä on kysymysmerkkinä mihin tuo kattaus tehdään – ulos terassille vai keittöön säältä suojaan? Haimme juuri eilen varastosta pihakalusteet, mutta kesäkeittiö on vielä pressun alla ja grillikin vaatii talven jäjiltä vuosihuoltoa, jos sitä mielii vappuna käyttää. Kerkeehän tässä toki vielä.

_MG_0187.jpg

Kattausta ja keittiöön laitettavia ilmapallo/serpentiini -koristeiden lisäksi ripustin olkkarin ikkunaan jo varmaan neljättä vuotta putkeen samat askartelemani pastelliset paperiviirinauhat. (Älkööt kukaan huomatko ikkunoitteni likaisuutta…!)

Maljakkoon ostan värikkäitä kukkia ja siinä alkaakin olemaan vappukoristelut kohdallaan! Pakko tähän loppuun vielä laittaa ilta-auringon oma taideteos, kun se heitti kauniit varjot ikkunaviiristä seinälle.

_MG_0192_.jpg

Minkälaisia vappusuunnitelmia teillä on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *