Tehoa tuulikaappiin

Tuulikaappi. Todella hyvä keksintö, mutta aina aivan liian pieni!Tuulikaappi on tosiaan kätevä paikka jättää kuraiset kengät, koiranremmit ja märät takit ilman, että niitä pitää tuoda ”sisälle” asti, mutta miksi ihmeessä tuulikaapit ovat aina niin pieniä!? Meidänkin tuulikaappi on vain reilun puolentoista neliön kokoinen. Änge siihen sitten kolmen kenkäfriikin kengät, kumpparit, koiran tarvikkeet, pipot, hanskat ja muu roina ja yritä vielä saada se näyttämään hyvältä ja kutsuvalta.

Eteisen sanotaan olevan kodin käyntikortti. En sanoisi meidän entistä käyntikorttia kovin edustavaksi. Tuulikaappi ei ole vielä koskaan esiintynyt blogissa, mutta nyt kun se on uudistettu, niin laitan ennen ja jälkeen -kuvatkin katseltavaksi. Tässä kuitenkin kuva siitä, miltä se nyt näyttää, olisi aivan liian karua laittaa se ennen -kuva ensiksi! 🙂

IMG_6645.jpg

Tuulikaapin kuntoon laittaminen on ollut projektilistalla aika pitkään, mutta jotenkaan emme ole saaneet aikaiseksi tarttua haasteeseen. Nyt kun tyttären ylioppilasjuhlat lähestyvät ja koti täyttyy useista kymmenistä vieraista päivän aikana, alkoi jotenkin tuntumaan, että nyt se sisääntulo pitää laittaa kondikseen! Ja nyt se on!

Meidän tarpeita ajatellen tärkeintä on säilytys. Tarkemmin sanoen kenkäsäilytys. Tuulikaapissa haastetta lisää toisella seinällä sijaitseva patteri ja toisella seinällä sijaitseva sähkökaappi, jonka ansiosta pienen seinän sisällä risteilee aika läjä sähköjohtoja. Sille seinälle ei siis voi sijoittaa mitään. Patteriseinälle kalusteita voi sijoittaa vain sen yläpuolelle, sillä patterin eteen ei mielellään sijoita mitään suurta kalustetta.

IMG_6653_2.jpg

Mietimme jos jonkinlaista versiota kenkäsäilytykseen ja ykköstoiveena oli saada kengät piiloon katseilta. Vaikka kuinka mietimme, emme keksineet mitään valmista kalustetta, joka vetäisi tarpeeksi kenkiä sisäänsä ja minkä saisi nostettua seinälle. Mittasuhteet eivät myöskään olleet puolellamme valmiita säilytyskalusteita katsellessa. Yritimme pohtia jotain DIY-viritystäkin, mutta kaikki tuntui liian raskailta ja isoilta tilaan nähden. Vihdoin päädyimme avohyllyihin. Siinä kengät jäisivät edelleen näkyville, mutta tässä kohtaa käytännöllisyys meni kauneuden edelle.

Ja itse asiassa olen kyllä sitä mieltä, että kyllä tuo nyt on aika kiva ja kauniskin, kun kengät on sijoitettu hyllyille kuin kenkäkaupassa.

IMG_6646.jpg

Ensin maalasin harmaan seinän valkoiseksi. Sitten seinälle sijoitettiin kuusi hyllylevyä, jotka sahautimme Bauhausissa määrämittaan mäntyisestä liimapuulevystä ja jotka maalasin mustaksi. Mies porasi hyllyt seinälle tasavälein ja ylimmälle hyllylle laitoimme vanhat laatikot pipo- ja hanskasäilytystä varten. Kenkämäärää myös karsittiin.

Lattialle sijoitettiin Everyday Designin lehtikori, joka meillä toimii sateenvarjo/kenkälusikkatelineenä. Kori vetää sisäänsä myös pyöränpumput ja muut eteisroinat ja ulkoasu pysyy kuitenkin siistinä. Vieraita varten oven viereen kiinnitettiin pari koukkua takkisäilytystä silmällä pitäen. Alemmas oven viereen laitettiin myös pari koukkua koiran remmeille ja tassupyyhkeelle.

IMG_6652.jpg

Tuulikaappi on nyt mielestäni niin edustava ja siisti, kuin siitä näillä mittasuhteilla on mahdollista tehdä. Melkein hävettää laittaa kollaasin muodossa meidän tuulikaapista ne ”ennen” -kuvat, niin karmea sisääntulo se ennen oli, mutta tässä tulloo!

tuulikaappi%20ennen%20ja%20j%C3%A4lkeen%

Tässä näkyy oikein kunnolla se entinen kenkähelvetti!

tuulikaappi%20ennen%201.jpg

tuulikaappi%20ennen%20ja%20j%C3%A4lkeen%

Halusin tuon lattiatilan kokonaan tyhjäksi, jotta vieraiden kengillekin on tilaa. Kumpparit siirtyi raivattuun eteisen peilikaappiin, niitä nyt kuitenkin käytetään harvemmin. Nyt onkin ihanan siistiä myös lattiatasolla!

lattiatila%20ennen.jpg

Myös hattuhyllyt pursuilivat hanskoja ja varsinkin miehen lippiksiä. Hattuvarasto siirtyi sekin eteisen peilikaappiin ja nyt pysyy nuo laatikotkin siistimpinä.

yl%C3%A4hylly%20ennen%20ja%20j%C3%A4lkee

Huh! Kyllä valkoisella maalilla on vaan niin suuri merkitys varsinkin pienessä tilassa. Tuli ihan kuin monta neliötä lisää tilaa taas tuohonkin kopperoon!

IMG_6645.jpg

Kotona käy pyörremyrsky muunkin, kuin tuulikaapin suhteen. Eteisen komero on siivottu myös, samoin olkkarin astiakaappi. Keittiö on parhaillaan työn alla ja siellä onkin käynnissä taas vähän suuremman muutoksen aiheuttava pyörremyrsky….! Siitä pian lisää!

Mitäs muuten pidätte meidän uudistuneesta tuulikaapista?! 🙂

13 kommenttia “Tehoa tuulikaappiin

 1. Hieno muutos 🙂 Paljon siistimmän näköinen kuin ennen!

  1. Kiitt! 🙂 Ollaan kyllä itsekin tosi tyytyväisiä! Tuo pysyy nyt niin paljon siistimpänä koko ajan. Ennen oli vähän niin, että kun tila näytti jo muutenkin karsealta, ei paljoa jaksanut välittää, jos kengät jäi keskelle lattiaa.

 2. Tuulikaappi on tosi hankala. Meillä myös ihan pieni koppi…<br />
  Mutta muutos on selkeästi parempi ja siistimpi! 🙂

  1. Tuulikaapit on nimenomaan hankalia. Yritä saada ne samalla kertaa käytännöllisiksi ja sisustettua, kun tilaa on neliö tai kaksi – ei aina tunnu mahtuvan samaan tilaan molemmat. Tuo oli jotenkin niin kaoottinen tila, että siltä vain tahtoi sulkea silmänsä 🙂

 3. Mieletön muutos, ja todella onnistunut ja kivan näköinen lopputulos. 🙂 Nyt kun kengät ovat noin selkeästi esillä, niin on varmasti helpompi myös valita, että mitkäs kengät tänään päätyvät jalkaan. 🙂

 4. Onnistunut muutos! Tuulikaapit on kyllä todella hankalia sisustettavia. Meilläkin se koki aikoinaan freesauksen maalin, uuden kuramaton sekä piensisustuksen avulla 🙂 Halpaa ja helppoa, mutta silti vaikuttavaa! Eli ehkä se paras tapa rempata 🙂

  1. Kiitos! Ei tuokaan rahaa kovasti vaatinut, ehkä n. 70-80 euroa kaikkinensa ja mustaa maalia jäi vielä seuraaviin projekteihin 🙂 Yleensä se onkin se vaiva mikä kuntoon saamisesta aiheutuu, ei niinkään suuret kustannukset.

 5. Wau mikä muutos! Tuli kertaheitolla avaramman ja siistimmän näköiseksi 🙂

  1. Edellinen oli todellakin sekametelisoppa. Sitä vaan niin turhautui tuohon tilaan, että mieluiten vain sulki silmät! Nyt tuntuu ihan mukavalta, kun tuulikaappi on vihdoin kunnossa! 🙂

 6. Hei, tulipa muuten ihanan ilmava lopputulos! Kyllä mä vaan tarviin sut suunnittelemaan mun eteisen myös! 😉

  1. No tuo olikin sopiva ilmaisu! 🙂 Heti kun nostaa esineet pois lattiatasolta, tulee todellakin lisää tilantuntua. Ehkä voidaan pohtia sun eteisen kohtalo myös! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *