Kohti Reykjavikia!

Olen haaveillut Islannista jo aika pitkään! Viime vuoden lopulla varatessani lentoja Prahaan, oli Reykjavik ykköskohteeni, mutta koska aikailin lentovarausten kanssa, nousi lippujen hinnat sen verran korkealle, että yhden lipun hinnalla sai melkein kolme Prahaan. Niin jäi Reykjavik sillä kertaa väliin, mutta onneksi tilanne korjautuu nyt! Huomenna suuntaan tuliperäiselle saarelle ja pääsen kokemaan varmasti jotain ainutlaatuista!

Vierailulistalla on ekaksi Sininen Laguuni. Uinti 35-asteisessa turkoosinsinisessä ja täysin läpinäkymättömässä mineraalien rikastuttamassa vedessä keskellä autiota laavakenttää lohkareiden välissä täytyy olla jotain todella henkeäsalpaavaa!

blue%20lagoon.jpg

Lisäksi neljän päivän vierailun aikana on tarkoitus tutustua tietysti niihin kuuluisiin geysireihin, vesiputouksiin, kansallispuistoon ja Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen erkanemiskohtaan – jotain mitä, ei joka paikassa todellakaan näe! Odotan innolla karua luontoa, ihan uudenlaisia elämyksiä ja kokemuksia sekä tietysti Reykjavikin pienen pienen kaupungin nähtävyyksiä ja ostoskatua.

Sää ei Islannissa ole liki koskaan hyvä – edes meidän suomalaisten mittapuun mukaan. En tiedä miten islantilaiset pärjäävät ilman kesää, tyypillisin kesäpäivän lämpötila kun on vain +16 astetta. Hellettä ei esiinny. Meidän reissun ajaksi saarelle on luvattu n. +5-6 astetta ja puolipilvistä. Vettäkin voi tihuttaa. Aika samaa kuin siis täällä, mutta saarella tuulee ja patikointi mm. märillä poluilla saa ainakin meikäläisen pakkaamaan laukkuun kunnon ulkoiluvaatteet, pipon ja jotkut hyvät, vettäpitävät kengät.

Mukaan reissuun lähtee tietty myös kamera. Muistikortti varmasti p u r s u a a upeita luontokuvia kotiin palatessa!!

Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

Sinisen Laguunin kuva lainattu täältä

7 kommenttia “Kohti Reykjavikia!

 1. Moikka!<br />
  Kävin itse pari vuotta sitten koulusta Islannissa juurikin huhtikuussa! Jos on ylimääräistä aikaa, suosittelen kapuamista Esja-vuorelle, joka Reykjavikin laitamilla sijaitsee. Sieltä aukeaa aurinkoisena päivänä tosi upeat maisemat! Ei myöskään kannata unohtaa kameraa hotelliin kaupunkikierroksen ajaksi, niin ihanan värikkäitä katuja ja upeita maisemia sieltäkin löytyy 🙂

  1. Moikkamoi! Kiitos kovasti vinkistä! Kuulostaa upealta!! Olin itse todella kiinnostunut lähtemään jäätikkövaellukselle tms., mutta valitettavasti aikataulu matkan osalta on aika tiukkaan rytmitetty ja kaikkeen ei vaan kerkeä. Lähden isomman porukan kanssa, joten kompromisseja oli tehtävä matkan sisällön suhteen, mutta luulen, että tärkeimmät nähtävyydet saadaan klaarattua! Yllätyin siitä, että välimatkat ovat pienellä saarella yllättävän pitkät ja siirtymisiin kuluu rutkasti aikaa. <br />
   <br />
   Odotan innolla Reykjavikin katuja, satama-aluetta ja yleistä fiilistä. Islanti on minulle jotenkin sellainen mystinen maa – Pohjoismaa, mutta melkein jo täysin toisella mantereella. Hassunkuuloinen kieli ja rahakin on kuin leikkirahaa! 😉

 2. Islanti on ollut minunkin unelmien matkakohteena ihan lapsesta saakka, jostain syystä ei vain ole tullut sinne vielä matkattua. Jään siis innolla odottamaan matkakuviasia! Hauskaa reissua! 🙂

  1. Islanti tuntuu todella eksoottiselta kohteelta, kun luonto on niin erilaista. Varmasti siksi ainakin omalla To Visit -listallani. Postauksia tulossa ihan varmasti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *