Nyt jos on pääsiäiseksi herkkuresepti hakusessa, niin suosittelen kokeilemaan lakritsikakkua! Nams!
Tätä herkkua valmistin loppusyksystä tyttären 18-vuotispäiville ja se maistui kyllä kaikille lakun ja salmiakin ystäville! Kun lakun kaveriksi lisää kakkuun vielä ripauksen sitruunaa, on yhdistelmä kyllä aika lyömätön.
Lakritsikakku
Pohja
200g Digestivekeksiä
(vaihda keksit gluteenittomiin tarvittaessa, niin kakku soveltuu myös vilja-allergikoille/keliaakikoille)
75g voita
Täyte
5dl kuohukermaa
2.5dl vaniljakastiketta
400g maustamatonta tuorejuustoa (tai laita toinen purkki sitruunanmakuista)
½ dl salmiakki-jauhetta
1dl Turkinpippuri-crushia
10 liivatetta
n. 4rkl vettä
Valmistus:
Vuoraa irtopohjavuoka levinpaperilla.
Laita liivatelehdet likoamaan.
Murskaa keksit ja sulata voi joukkoon ja taputtele seos vuoan pohjalle.
Vaahdota kerma ja vaniljakastike ja lisää joukkoon tuorejuusto, salmiakkijauho ja turkinpippuri.
Sekoita tasaiseksi.
Purista liivatteista ylimääräinen vesipois, kiehauta vesi ja lisää liivatteet.
Yhdistä liivateseos kerman joukkoon kokoajan vatkaten.
Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vuorokaudeksi.
Koristele seuraavana päivänä.
Pieni vinkkivitonen koristeluun… tuo turkinpippurirouhe ei ollut parhain vaihtoehto. Se alkoi hikoilemaan kakun päällä ja siitä irronnut neste jäi kellumaan hyydykekakun päälle. Lakupalat voisivat toimia paremmin koristeina.
Juomapuolen vinkiksi sellainen, että tämän kakun kaverina toimi täydellisesti Fiorellinon extra kuiva Prosecco. Suosittelen kokeilemaan! Niinhän se on, että oikeanlaiset juomat tuovat ruokaherkkujen mauista esiin vielä enemmän!
NAM! 😛
Todellakin NAM!! 🙂