Herkkulauta ja muut synttärijutut

Miehen pyöreät synttärit juhlittiin onnistuneesti viime viikonloppuna, mutta juhlatunnelmien tuominen blogiin jäi koiran jalkoihin, kirjaimellisesti.

Aloitetaan kuvasaldo omasta juhlalookistani. Itse juhlin synttäreitä yksinkertaisessa mustassa mekossa höystettynä kultaisilla koruilla. Tykkään tehdä kampauksia ja tällä kertaa kiharsin hiukset, pörrötin tiukat kiharat vähän enemmän auki ja kiinnitin ne pinneillä toispuolisesti vähän sinnepäin. Muutama kihara sai jäädä roikkumaan ihan vapaasti. Silmiin laitoin mustan, tumman meikin.

IMG_5477.jpg

Synttärit olivat kyllä todella onnistuneet! Kaikilla oli hauska ilta, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, eikä janokaan varmasti päässyt yllättämään ketään. Jokunen synttärishotti tuli nautittua, tai ainakin aamulla vielä maistui mummon tohveli suussa.

Juhlien suurin hitti tarjoiluiden puolelta taisi olla ”herkkulauta”. Tämän toteutusta mietin ja viimeistelin aika pitkään, jos muidenkin tarjoiluiden suhteen käytin aikaa ja vaivaa ulkonäön eteen.

IMG_5486_2.jpg

IMG_5493.jpg

Herkkulauta sisälsi erilaisia juustoja, salamia, ilmakuivattua kinkkua, viikunoita, melonia, erilaisia suolakeksejä, mandariinia, viinirypäleitä, pikkukurkkuja, oliiveja,aurinkokuivattuja tomaatteja, hunajaa, balsamicoa ja pähkinöitä.

IMG_5507.jpg

IMG_5490.jpg

Pääruaoksi meillä oli kanan rintafileitä limekastikkeessa, fetasalaattia sekä itse tehtyä perunasalaattia ja tsatsikia. Tämän laudan idea oli toimia pääruoan lomassa fingerfoodina. Siitä sai napostella ohimennen suolaisia paloja ja voi pojat, siitä kyllä naposteltiinkin – moneen otteeseen!

IMG_5531.jpg

Lauta oli todella näyttävän näköinen herkkuineen, se kysyi vain vähän aikaa ja vaivaa. Itse puu on ylijäämäpala kesäkeittiöstämme. Tämä tuppeensahattu leppä rujoine reunoineen oli täydellinen tarjoilualusta! Siihen vaan ruoat suoraan pestyn puun päälle tarjolle.

Muita herkkuja suolaisten lisäksi oli tyttären valmistama tiramisu (resepti siihen täältä!), suklaaseen dipatut mustikka-vaahtokarkit sekä suklaamuffinit.

IMG_5462.jpg

IMG_5473.jpg

Muut herkut tarjoilin nekin astioiden sijaan joko pahvitörpöistä tai paperipusseista.

IMG_5577.jpg

Juomavalikoimaan kuului alkoholittomien lisäksi Proseccoa, jota skoolattiin onnitteluiden yhteydessä, edellisenä iltana miehen kanssa valmistettua mojito-boolia sekä yllärinä mummon tohveli -shotteja, jotka ovat yksi niistä harvoista shoteista, joita minä suostun kurkustani kumoamaan. Mummon tohvelihan on yksinkertaisuudessaan salmiakkikossua ja Baileys -kahvilikööriä. Ne todellakin ovat ihan täydellinen pari!

IMG_5585.jpg

Teemaväreinä oli musta ja valkoinen. Ilmapalloja ja serpentiiniä lukuun ottamatta muita koristeita ei ollut, paitsi ruoissa. Parhain koriste oli kaikki ne ystävät, jotka täyttivät kotimme iltapäivä viidestä aina aamukolmeen saakka! Anteeksi naapurit! 🙂 Voisi myös sanoa, että nuo muffineissa olleet viikset nousivat yhdeksi juhlien pääelementiksi myöskin… 🙂 Sen merkitystä jätänkin teidän arvuuttelemaan…:)

Oliipahan juhlat! Tällä porukalla kokoonnutaan onneksi jo pääsiäisenä uudelleen…!

16 kommenttia “Herkkulauta ja muut synttärijutut

 1. Siis aivan ihanan näköinen tuo herkkulauta! Täytyy ehdottomasti laittaa muistiin 🙂 Ja miten mä en oo ikinä kuullut mummon tohvelista? Salmiakkikossulla ja Baileysillä ei voi mennä vikaan 😀

  1. Kiitos! Se oli todella onnistunut ja loppujen lopuksi aika vähällä ruokamäärällä (vaikka lajeittain oli runsaasti) sai laudan näyttämään tosi täydeltä. Täydensimme ruokaa laudalle illan mittaan, niin ei tarvinnut pitää kaikkia koko iltaa huoneelämmössä, vaikka tosin juustothan vain paranee niin. <br />
   <br />
   Mitä?! Et ole kuullut mummon tohvelista! Ai että… nyt seuraaviin illanviettoihin pari shottia kehiin sitten! Tooooooosi hyvääää!!!! 😀

 2. Moikka! Mistä nuo mustat paperikassit, viikset ja pahvitörpöt ovat? Mahtava idea. Ja tuo lauta on erittäin bueno 🙂

  1. Moikkamoi! Kaikki tuotteet (kertakäyttölautaset, paperitörpöt, pussit ja lippukoristeet viikseineen) löytyi Espoosta Juhlamaailmasta. Aivan käsittämätön kauppa täynnä juhlajärjestelyihin tarvittavia tuotteita! Suosittelen! Jos ei pääse paikan päälle, heillä on myös nettikauppa: juhlamaailma.fi<br />
   <br />
   Lauta oli todellakin muy bueno!! 🙂

 3. Oi tuo herkkulauta on ihan mieletön keksintö! Ja muutenkin kuola suupielestä lähes valuen näitä kuvia katselin. Mahtavan kuuloiset juhlat kaikin puolin! Ja voi mummon toffelit. Ihan tulee nuoruus mieleen, hihii. 🙂

  1. Siis oli kyllä mainio tuo lauta! Se teki myös syömisestä sosiaalisempaa, kun ihmiset piipahtelivat sen äärellä vähän väliä yhdessä valkkailemassa, että mitä sitä taas söisi 🙂 Tuollainen sopii täydellisesti rentoon illanviettoon tai miksei illanviettoon, josta pitää tehdä rento…:) <br />
   <br />
   Jep…mummon tohvelit = nostalgiaa…! 🙂

 4. Ihan mielettömän upea herkkulauta!! 🙂 Visuaalisesti niin kaunis ja tyylikäs. Mulla ois kyllä vähän opittavaa ja opeteltavaa tarjoilujen esillelaittojen kanssa… 😀 <br />
  <br />
  Mummon tohveli kuulostaa mielenkiintoiselta drinkiltä, ja voih eih mikä herkkujen ja karkin himo iskee kun katselee noita sinun kuvia. Kiva kun teillä on ollut mukavat juhlat. &hearts;

  1. Lopputulos laudan suhteen oli itse asiassa parempi, kuin odotin! Sitä oli tosi kiva rakentaa ja miettiä ylipäätään mitä ruokaa siihen laittaa esille. Me päädyimme tuollaiseen tapas -henkiseen versioon miksattuna juustolautasella. Tykkään tosi paljon panostaa ruoan ulkonäköön, vaikkei tässä mitään super cheffejä ollakaan. Harjoittelemalla oppii! :)<br />
   <br />
   Söin muuten ekaa kertaa karkkia tänä vuonna noissa juhlissa. Ei montaa tarvinnut, kun sokerinhimo oli taltutettu! Meillä oli kyllä tosi ihanat ja onnistuneet juhlat. &hearts; Niiden voimalla jaksaa pitkään!!

 5. Oi mikä herkkulauta! Aivan ihana ja monta herkkua sieltä löysin 🙂 Yummyyy!!

  1. Oli todellakin yummyyy!!! 🙂 Monta omaakin suosikkia siinä todellakin oli!

 6. Tuo lauta herkkuineen on kyllä erittäin houkuttelevan näköinen! Tämä laitettava muistiin!

  1. Kannattaa panna korvan taakse – toimii täydellisesti illanistujaisissa ja tuo sellaista rentoa etelänmaalaista sosiaalista syömistä mukanaan!

 7. Siis WOW! Todella upeat tarjoilut! Huikean näköistä ja varmasti myös makuista 🙂

  1. Kiitos! Oli kyllä kaikin puolin tosi onnistuneet ja ihan täydellisesti mitoitetut ruokatarjoilut. Mä syön itse tosi paljon &quot;silmilläni&quot;, joten estetiikka on myös ruoan esillepanossa tärkeää. Kotona arjessa en asettele makaronilaatikkoa lautaselle sen ihmeemmin, mutta jos tulee heti joku oman perheen ulkopuolinen kylään, niin sitten kyllä heti nostetaan leveleitä…! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *