Flunssan kourissa

Ei todellakaan loisto ajankohta sairastua, mutta flunssa sen kun tiukentaa otettaan. Reilu viikko sitten alkanut kova päänsärky, tukkoisuus ja kurja olo sai jatkumoa kurkkukivusta, lämmön noususta ja kuivasta, ärsyttävästä yskästä. Nyt päälle on hyökännyt ihan hirveä nuha! Olo on ihan vetämätön ja tänään onkin pakko rauhoittaa joulun askareita sohvalla makaamiseen ja Netflixiin.

20151219_154220_2.jpg

20151219_154515_2.jpg

Eilen ahkeroin kylppärin viimein kuntoon, siitä postailen kuitenkin vasta joulun jälkeen. Ei ehkä ollut viisain teko puolikuntoisena, mutta ärsytti niin kovin, kun homma oli jäänyt roikkumaan. Konttailin saunan lauteiden alla vahaten lattiaa, viimeistelin uusien suihkukalusteiden ulkonäön ja siivosin muutenkin tuosta tuunauksesta johtuneen, kattopaneelitkin valkoiseksi värjänneen pölyn pois. Teillekin selviää kyllä sitten myöhemmin, mistä ihmeestä se pöly oikein tuli. No, nyt se on kuitenkin tehty! Olen oikein tyytyväinen kylppärin uuteen ilmeeseen!

20151219_154317_2.jpg

Tänään listalla oli alakerran wc:n kaapiston siivous sekä makkarin siivous ja sängyn alla olevien säilytyslaatikoiden läpikäynti. Ties mitä roinaa sinnekin on taas kertynyt. Vaihdoin eilen lakanat ja samalla myös talvisemmat tekstiilit makkariin ja tänään olisi ollut kiva saada sekin huone täysin kuntoon. Oletettavasti tämä eilen tehty ahkerointi nyt sitten pahensi olotilaa niin, että tänään jää siivoukset ja kaikki muukin kyllä väliin.

20151219_154929_2.jpg

Onneksi meillä on aina perussiistiä, minulla ei ole tapana ollut muutenkaan mitään järkkyä joulusiivousta tehdä, joten jos jotain jää ennen joulua tekemättä, so be it. No, tätä itse asiassa halusinkin – leppoisia ja rauhallisia joulunaluspäiviä, jolloin olisi aikaa vain huilata ja nautiskella joutilaisuudesta. Harmillisesti siihen kuuluu nyt myös nessupaketti ja Finrexin…

20151219_155036_2.jpg

Postauksen tunnelmalliset kuvat ovat lauantailta. Kävimme tuolloin piipahtamassa Tuomaan markkinoilla fiilistelemässä vähän joulua. Kyllä jouluinen Helsinki on sitten kaunis vanhoine rakennuksineen ja tuhansine valoineen!

20151219_153428_2.jpg

Ollapa vielä lunta…!

4 kommenttia “Flunssan kourissa

  1. Paranemista! Ja ei sitä joulua siellä sängyn alla olevissa laatikoissa vietetä, joten ne ehtii siivota myöhemminkin. Meilläkin kun on aina perussiistiä, niin minä en jaksanut tänä vuonna ottaa stressiä joulusiivouksesta, vaikka kerrankin siihen olisi ollut aikaa. Viikko sitten lauantaina mies kantoi matot ulos ja siirteli minulle sohvia ja sänkyjä imuroinnin ja luuttuamisen tieltä, siinäpä meidän joulusiivouksemme 🙂 Kylppärin ja saunan lattiat ja seinät pesin tänään, ihana päästä aattona puhtaaseen saunaan. Mutta muutoin olen keskittynyt kuusen koristeluun, lahjojen paketointiin, joululaulujen kuuntelemiseen ja glögin juontiin. Siinäpä joulutunnelman virittelyä parhaimmillaan 🙂

    1. Jep, ihan oikeassa olet, ne laatikot voi siivota sitten joskus. 🙂 Nyt täytyy yrittää vaan levätä, että ei aatto menis sairastaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *