Valaisinhaaveita

Mieheltä jos kysyisi, meillä ei olisi mitään sisustukseen liittyvääkään haavelistalla tänä vuonna. Eikä remontoimiseen. Jälkimmäisen allekirjoitan, ne hommat on nyt vähäksi aikaa tehty, mutta koska kodin sisustus ei ole koskaan valmis, jotain jäi viime vuodeltakin hampaan koloon ja kaikkia asioita ei saatu tehtyä / hankittua. Muutaman postauksen verran sain tulevalle vuodelle haaveita kerrytettyä. Aloitetaan ensimmäisestä tarpeesta:

Valaistus

Makkarissa ei ole vieläkään kattovalaisinta, sillä syyskuussa terassilta siirtämäni pallovalot roikkuvat edelleen makkarin katon rajassa ja ne ovat niin kivat, että tuskin poistan niitä vähään aikaan vieläkään. Pimeä talvi on kuitenkin osoittanut, että kattovaloa tarvitaan.

Olkkarissa on palvellut hetken mielijohteesta ostettu Ikean pallon muotoinen valaisin jo vuosia. Kaipasin ajat sitten pois vaihdetun viisihaaraisen kynttelikön tilalle jotain yksinkertaista ja tuo pallo on kiikkunut katossa siitä lähtien. Olenkin miettinyt, että jos tuon yksinkertaisen pallon, josta pidän edelleen, siirtäisikin makkariin ja hankkisi olkkariin uuden valaisimen, josta ajatuksena pidän vielä enemmän. Tässä vähän jotain, mitkä kutkuttaa. Kovin isoa, alaspäin tulevaa riippuvalaisinta en halua ja kollaasissa olenkin karsinut riippuvalaisimet pois.

valaisimet.jpg

Ylärivissä keveyttä ja lasia Yki Nummen Kuplat, Muuton Fluid  ja Kartellin F/ly  -valaisimien muodossa. Näistä suosikikseni nousee Kuplat. Pidän tuosta upeasta harmaasta väristä ja tuplareunuksesta ja myöskin muoto miellyttää. F/ly miellyttää läpinäkyvyytensä takia, mutta ei tuossa värissä. Harmikseni valaisimen valkoinen väri ei olekaan enää läpikuultava, vaan matta ja se muuttaa radikaalisti yleisilmettä. Samasta syystä Muuton Fluid jää myös vähän taka-alalle.

Keskellä kunnon struktuurivalaisimia Le Klint, Norm 12 ja Norm 69. Näistä jostain syystä Norm 12 tuntuu muotoilultaan tosi kivalta ja kotoisalta. Mieleen tulee apilankukka tai ehkä jopa käpy. 69 on ehkä liian moderni makuuni, mutta näyttäisi varmasti upealta! Klint taas saattaa mennä aaltoilevalla tyylillään liian romanttiseen, vaikka olenkin aina pitänyt kyseisestä valaisimesta. Näistä kolmesta on vaikeinta valita suosikki.

Alimmalla rivillä hieman aasialaisvivahteita minussa herättää niin Normann Copenhagenin Ikono, kuin keskellä oleva tanskalaissuunnittelija Louis Poulsenin Doo-Wop. Eniten industriaalista tyyliä edustaa Bloomingvillen Network. Tämän rivin muotoilua vierastan ehkä kaikista eniten, mutta olisin valmis kokeilemaan rohkeasti miten nämä istuisivat olkkariimme.

Nyt sitten vähän mielipiteitä kehiin –
Minkä näistä sinä valitsisit meille? Olen avoin myös uusille valaisinvinkeille! 🙂

2 kommenttia “Valaisinhaaveita

  1. Kuplat, Ikono ja Doo-Wop saavat kannatusta täältä 🙂

    1. Kuplat on kyllä tosi ihana ja kotimaista designia kaiken lisäksi. Ikono ja Doo-Wop ovat aika samanlaisia, ehkä Doo-Wop kuitenkin hieman pyöreälinjaisempana tuntuisi paremmalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *