OLKKARIN TUNNELMAA

Alati pimenevät päivät, yhä aiemmin saapuva hämärä ja ulkoilman kosteus, kylmyys ja tuulisuus saa ainakin minut rakentamaan kodista entistä kutsuvamman, lämpimämmän ja tunnelmallisemman. Sellaisen, jonne on hyvä tulla työpäivän jälkeen kurjasta sadekelistä, kääriytyä pehmoiseen vilttiin ja karkoittaa pimeä kynttilöillä tai muilla pienillä valoilla.

Niinpä kiiruhdin perjantaina töiden jälkeen lähimpään halpahalliin etsimään kausivaloja. (Ihan vielä noita ei jouluvaloiksi voi kutsua.) Facebookin puolella jo vilautinkin aiemmin kodin tämän hetkistä tunnelmaa. Käy ihmeessä tykkäämässä blogini Facebook -sivuista, sinne tulee laitettua vähän ekstraakin, mitä blogin puolella ei näy.

IMG_7375.jpg

Toin yläkerrasta valko-harmaaksi maalaamani Ikean risun ja kiepautin lyhyen valosarjan sen ympärille.
Se tuo ihanaa tunnelmaa tuossa sohvannurkassa.

IMG_7365.jpg

Lauantaiselta metsälenkiltä tarttui mukaan kaarnainen risu ja se päätyi tauluhyllylle. Mikähän noissa risuissa, kivissä, kävyissä ja muissa luonnonjutuissa on, kun niitä aina tulee kerättyä kotiin?

IMG_7363.jpg

Meillä on kotona tällä hetkellä ihan super kylmät lattiat! Veteraanin iässä oleva hauvamme ei tunnu enää viihtyvän lattialla paljoa, vaan hänet löytää yhä useammin sohvalta tai penkiltä makoilemasta. No, kukapa sitä lattialla viitsii palella? Olemmekin kaavailleet olohuoneen lattialle vähän paksumpaa ja lämpimämpää mattoa talveksi kylmää karkoittamaan. Kerrankin täysin perusteltu matto-ostos myös siipan mielestä. Olen miettinyt villamattoa, mutta mietityttää, jos se pistelee jalkojen alla…?

Ensihätään ostin lämpimän lampaantaljan takan eteen ja herra-hauva onkin viihtynyt taljalla erityisen hyvin. Ja tuohan se toki kotiinkin kivaa talvista tunnelmaa.

IMG_7370.jpg

IMG_7381.jpg

Syksyssä on omat ihanat puolensa. Tykkään niin kovasti käydä koiran kanssa metsässä, kahlata märissä lehdissä, haistella raikasta ilmaa. Pieni kosteus tai sadepisaratkaan ei haittaa. Kieltämättä ajatukset alkavat silti pikkuhiljaa kääntyä jo loppuvuoteen. Olen itse jo ihan valmis vastaanottamaan vaikka lumisen vaipan maan päälle.

Kivaa sunnuntai-iltaa kaikille.

 

2 kommenttia “OLKKARIN TUNNELMAA

  1. Voi kuinka ihana tunnelma ja kaunista! Ihastelen edelleen tuota teidän sohvaa, se on kyllä tosi upea ♥

    1. Voi kiitos! ♥ Sohva on kyllä omakin suosikki! Se oli riskiostos pelkän nettikuvan perusteella, mutta kyllä kannatti! Tykkään kovasti sen ilmavuudesta ja muotokielestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *