SHOPPAILUN SIETÄMÄTÖN HELPPOUS

Minä tykkään käydä kaupoissa hypistelemässä fyysisesti tuotteita, oli ne sitten vaatteita, kirjoja tai vaikkapa ruokaa, sitäkin kun voi helposti tilata kotiovelle nykyään. Haluan tuntea kankaan käsissäni, nähdä värin luonnossa omin silmin, selata kirjaa ja haistaa tuoreen painomusteen tai puristella hedelmää todetakseni sen kypsyysasteen.

Verkkokaupat ovat kuitenkin tätä päivää ja kukapa niitä ei olisi käyttänyt. Hypistelyhalustani huolimatta tilaan netistä usein vaatteita ja sisustustavaraa pienesineistä tekstiileihin, kesällä monia huonekaluja. Pidän ajatuksesta, että suuremmat paketit voi hakea lähipostista/kaupasta tai ne tuodaan kotiovelle sen sijaan, että niitä raahaisi pidemmän matkan takaa itse. Ulkomailta olen tilannut myös tavaraa, vaatteita tai harrastuksiin/opiskeluihin liittyviä juttuja ja joka kerta on voinut olla tyytyväinen tuotteeseen ja nopeaan toimitukseen.

shop%202.jpg

Kesällä tehdyn rempan aikana tuli tilattua paljon tavaraa verkkokaupoista ja se helpotti elämää kyllä aika lailla, kun ei tarvinnut lähteä maalihöyryjen ja lattianvaihdon seasta juoksemaan kauppoja läpi. Eri tavaroita tuli tilattua mm. Kodin 1:sestä, H&M:stä, Ellokselta, Raamiin.fi -sivustolta sekä Scandinavian Design Centeristä. Kolme ensimmäistä olivat jo entuudestaan tuttuja, kahteen jälkimmäiseen tutustuin etsiessäni kotiimme sopivia printtejä. Kaikissa verkkokaupoissa asioiminen on tehty erittäin helpoksi – sen kun etsit sopivan tuotteen, klikkaat sen ostoskoriin ja suoritat maksun. Se, millä verkkokaupat voivat mielestäni erottautua keskenään (tietysti valikoiman lisäksi), on toimituksen nopeus. Sohvamme saapui Kodin 1:sestä vajaan viikon viiveellä alkuperäisestä toimituspäivästä poiketen. En ollut kovin tyytyväinen toimitukseen, vaikka tuote itsessään vastasikin unelmiani.

H&M:n toimituksiin taas olen usein pettynyt, sillä varastosta on likipitäen aina loppunut haluamani tuote, eikä koko tilaus ikinä tule kerralla, vaan osan toimitusaika saattaa venyä jopa kahdella kuukaudella – sietämätöntä! Ellos toimittaa viikon sisällä aina tuotteet ja kokeilinpa kesällä ensi kertaa myös pikatoimitusta, jolloin n. kuuden euron lisämaksulla tilaamani valaisin saapui kahdessa päivässä – erittäin tyytyväinen tuohon palveluun!

shop%205.jpg

Uusi tuttavuus, Raamiin.fi -sivusto yllätti positiivisesti nopeudellaan, tilaamani printit saapuivat parissa päivässä söpösti pakattuina. Tulin hyvälle tuulelle 🙂 Lähetykseni tuntui yksilöidyltä eikä liukuhihnapaketilta, joka lähtee suuresta varastosta. Jotenkin sellainen kotikutoisuus tuntui hyvältä. Ei se katsokaas paljon vaadi, että saadaan kuluttaja hyvälle tuulelle. Tässäkin tapauksessa vain ihana ruskea pakkauspaperi ja käsinkirjoitettu osoite. Symppistä! <3

Scandinavian Design Centeristä tilasin Olle Eksellin taidejulisteen ”Manhattan”. Etsin suurta 50×70 kokoista mustavalkoista julistetta ja kun törmäsin tuohon Eksellin julisteeseen, olin ihan myyty! Ihastuin siihen sen graafisuuden ja pienen huumorin takia ja se oli pakko saada 🙂 Niin, ja siksi koska rakastan New Yorkia! Scandinavian Design Centerin toimitusaika oli se melko normaali viikko ja olin siihen tyytyväinen.

diy.jpgVerkkokaupoissa pyörivälle ja sopivia etsivälle apuun voisi tulla sivustot, joihin on kootusti kerätty useiden verkkokauppojen linkit. Näistä hyvänä esimerkkinä yhteistyökumppanini designkaupat.fi -sivusto*, jonka alta löytää tuotemerkeittäin tai kaupoittain luetellut linkit verkkokauppoihin. Itse löysin sivustolta monta tuttua ja hyväksi havaittua kauppaa. Eri kauppoihin löytyvät alekoodit myös ilahduttavat, kukapa ei mielellään tilaisi samaa tuotetta pikkuisen halvemmalla!

Verkkokauppojen määrä on tänä päivänä melkoinen – itse esimerkiksi noita printtejä etsiessäni surffasin loputtomasti eri puolilla maailmaa sijaitsevien verkkokauppojen sivuilla, kunnes vihdoin löysin esim. Scandinavian Design Centerin sivut. Ehkäpä tuollaisen designkaupat.fi sivuston kaltaiset sivut, johon on koottu monia eri kauppoja, olisi helpottanut omaa etsimistäni…? Sivusto on perustettu viime vuoden marraskuussa ja palvelee kuluttajaa kooten yhdelle sivulle suurimmat muotoiluun ja designiin liittyvät verkkokaupat.

Joskus jotain tiettyä tuotetta myyvää verkkokauppaa joutuu vähän metsästämään. Mielestäni designkaupat.fi sivuston kätevin toiminto on se, että tietyn tuotemerkin alta löytyy kaikki kyseistä tuotetta myyvät verkkokaupat. Lisäksi yhdellä silmäyksellä näkee eri kauppojen toimitusajat -ja kulut. Vertailu on siis tehty melko helpoksi, sillä kuten jo aiemmin totesin, toimitusaika on itselleni erittäin merkittävä kriteeri verkkokaupan valinnassa. Mutta jos toimitusaika on sama, seuraavaksi kehiin astuukin sitten kulut. Jos valintakriteereihin vaikuttaa se, myykö verkkokauppa tuotteita laskulla tai saako tuotteen kotiinkuljetettuna, myös tämä fakta löytyy sivuston tiedoista. Ehdotonta plussaa siitä, että tiedonsaanti on tehty helpoksi. Alehaukkojen riemuksi sivuston alekoodit päivitetään heti, kun uusia tulee ja parhaitenhan niitä tulee aina uusien sesonkien alkaessa.

Mitkään sivustot tai verkkokaupat eivät omassa elämässä vie voittoa konkreettisista myymälöistä, mutta kyllähän tämä internetin ihmeellinen maailma tuo kaiken käden ulottuville ja sohvan pohjalle, josta pienellä klikkauksella voi tilata mitä vaan, mistä vaan! Mieletöntä! 🙂

Kumpi vie teillä voiton – perinteiset kaupat vai verkkoshoppailu?

 

*postaus toteutettu yhteistyössä designkaupat.fi -sivuston kanssa

Kuvat Pinterest -kansiostani

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *