RAPARPERI-MANSIKKAMEHU

IMG_5467_2.jpg

Viime viikolla mökiltä mukaani ottamat raparperit meinasivat ihan jäädä jääkaappiin, kunnes yhtäkkiä aloin tekemään niistä ja jääkaapista löytyneistä mansikoista mehua. En ole aiemmin valmistanut itse mehua, mutta eipä se kovin suuria ponnisteluja vaatinut ja reseptiäkin vähän muokkailin vauhdissa.

                IMG_5451.jpg

                                                               RAPARPERI-MANSIKKAMEHU

500g raparperinvarsia

250g mansikoita

1 sitruuna

1/2 limen mehu

150g sokeria

2 l vettä

IMG_5446.jpg

Pilko pestyt raparperinvarret ja puolita mansikat. Heitä kattilaan siivutetun sitruunan kera ja lisää 100g sokeria. Kaada päälle 2 litraa vettä ja anna kiehua, kunnes raparperit ovat pehmeitä.

Siivilöi harsokankaan läpi. Minulla ei ollut harsokangasta, joten laitoin siivilään märkiä suodatinpapereita, jotka ajoivat asian yhtä lailla.

Kaada mehu takaisin kattilaan, lisää limen mehu ja 50g sokeria ja anna kiehua viitisen minuuttia niin, että sokeri sulaa mehuun.

Jäähdytä ja pullota.

IMG_5452.jpg

Mansikoista tulee ihan mieletön väri mehuun ja antaahan ne toki makuakin!

IMG_5454.jpg

IMG_5458.jpg

Todella herkullista, kannattaa keitellä mehut, jos vaan raparperia löytyy!

Blondi

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *