Viime viikolla mökiltä mukaani ottamat raparperit meinasivat ihan jäädä jääkaappiin, kunnes yhtäkkiä aloin tekemään niistä ja jääkaapista löytyneistä mansikoista mehua. En ole aiemmin valmistanut itse mehua, mutta eipä se kovin suuria ponnisteluja vaatinut ja reseptiäkin vähän muokkailin vauhdissa.
RAPARPERI-MANSIKKAMEHU
500g raparperinvarsia
250g mansikoita
1 sitruuna
1/2 limen mehu
150g sokeria
2 l vettä
Pilko pestyt raparperinvarret ja puolita mansikat. Heitä kattilaan siivutetun sitruunan kera ja lisää 100g sokeria. Kaada päälle 2 litraa vettä ja anna kiehua, kunnes raparperit ovat pehmeitä.
Siivilöi harsokankaan läpi. Minulla ei ollut harsokangasta, joten laitoin siivilään märkiä suodatinpapereita, jotka ajoivat asian yhtä lailla.
Kaada mehu takaisin kattilaan, lisää limen mehu ja 50g sokeria ja anna kiehua viitisen minuuttia niin, että sokeri sulaa mehuun.
Jäähdytä ja pullota.
Mansikoista tulee ihan mieletön väri mehuun ja antaahan ne toki makuakin!
Todella herkullista, kannattaa keitellä mehut, jos vaan raparperia löytyy!
Blondi