Tätä reseptiä et voi ohittaa olankohautuksella! Tein super herkullista (gluteenitonta) mysliä ja kyseessä on todellakin maailman paras mysli. Vaatimattomasti. 🙂
Mieleni on tehnyt mysliä jo pitkään, mutta kaupan valikoimista ei ole löytynyt sellaista gluteenitonta mysliä mitä haluaisin. Mietin, ettei tuon teko nyt mitään kvanttifysiikkaa voi olla ja googlettelin sopivia reseptejä inspiraation saamiseksi. Ahkeran surffailun tuloksena yhdistelin paria eri reseptiä oman mieleni mukaiseksi ja niin syntyi tämä herkku. Jo pelkkä tuoksu saa veden herahtamaan kielelle! Tekeminen on helppoa ja nopeaa, suurin aika menee paahtamiseen.
Herkkumysli
(suluissa omat käyttämäni)
6 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
2 dl mantelilastuja
2 dl siemeniä (kurpitsa/pinja/auringonkukka)
3 dl pähkinöitä (cashew)
2 dl rusinoita
2 dl kuivattuja marjoja/hedelmiä (kuivapakastettu mansikka)
1,5 dl vettä
0,5 dl fariini- tai ruokosokeria
1 dl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljauutetta
-Sekoita hiutaleet, lastut, siemenet, murskatut pähkinät ja mausteet kulhossa keskenään
-Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut veteen
-Lisää joukkoon öljy, suola, vaniljauute ja vaahterasiirappi
-Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita hyvin
-Levitä seos uunipellille ja paahda 150 asteessa n. 45 minuuttia, muista käännellä seosta välillä
-Jäähdytä ja sekoita joukkoon rusinat ja kuivatut marjat/hedelmät
-Purkita ilmatiiviseen lasipurkkiin
_________________
Ystävä piipahti kylään kesken myslinteon ja hän nappasi reseptin samantien mukaansa. Tuosta lähtee ihan huumaava tuoksu! Myös mies, suuri myslinystävä sanoi, että tämä sekoitus vie kyllä kielen mennessään. Tämä mysli on kauniin väristä ja maku on ihanan mausteinen ja paahteinen. Tuota kun ripottelee luonnonjogurtin päälle, niin avot! 🙂
Täytyy vielä mainita, että tämä mysli oli myös oikein kamerankestävä. Kuvia oli kiva ottaa! Olenkin huomannut, että tykkään tosi paljon ottaa ruokakuvia, niiden kanssa joutuu olemaan jotenkin tosi tarkka ja niistä saa pienellä vaivalla tosi houkuttelevan näköiset.
No niin, sitten ei kun myslintekoon joka iikka!
Täällä (aika myöhäiseksi) aamupalaksi syön parhaillaan luonnonjugurttia myslillä ja cashew pähkinöillä, joten tämä resepti kiinnosti kovasti! Ja ehdottomasti kokeilen joskus! Aivan ihanat kuvat!
Luonnonjogurtin kanssa minäkin tuota mysliä popsin. 🙂 Mukavan terveellinen resepti, kun sokeri per annos jää pieneen ja pähkinöistä saa vain hyvää rasvaa ja siemenistä kuituja. Kiitos, myslilä oli kyllä kiva kuvata 🙂 Olispa aina aikaa panostaa kuvaamiseen noin paljon…
Oijoi, aivan ihana resepti, menee kokeiluun! Ja kuvat on niin onnistuneet, että vesi herahtaa kielelle jo pelkästään niistä 😛
Suosittelen kokeilemaan, kotiinkin tulvahtaa ihana tuoksu! Kiitos, nyt osui kuvissa kaikki kohdalleen, ollapa useimminkin niin… 😉
Nams, mä oon tehnyt kans joskus mysliä itse! Se paloi silloin pohjaan ja sen jäleen en ole kokeillut ;). Heh!
Hmm, paloi pohjaan? 🙂 Unohditko sen uuniin…? 🙂 Mä tarvitsen aina ajastimen, kun on jotain uunissa, muuten se kyllä unohtuisi sinne!
Näyttää herkulliselta =) ihanaa päivää sinulle ♥
Kiitos samoin sulle! ♥
Hei kiitti tästä vinkistä! Pähkinäallergisena tämä vois toimia paremmin kuin hyvin, siis oman myslin valmistaminen. Hhmm.. En siis ole aijemmin edes ajatellut asiaa. <br />
<br />
Tuo sinun mysli näyttää kyllä todella herkulta!
Eipä kestä! 🙂 Itse olen osittainen pähkinäallergikko, hasselpähkinä ja saksanpähkinä ei käy, mutta voin syödä cashew- ja maapähkinää sekä manteleita. Itsellä tuo vilja-allergia vaikeuttaa kaikkea ja jostain syystä kaikki kaupassa tarjolla olevat gluteenittomat myslit eivät näytä, eikä kuulosta hyviltä. Tämä täyttää molemmat kriteerit! 🙂
Nam, ja tosi ihanat kuvat olet ottanut ♥ 🙂
Kiitos! ♥
Kuulostaa todella hyvältä! 😛 En ole koskaan kokeillut tehdä mysliä itse, mutta helppohan se on omista lemppari raaka-aineista tehdä 🙂 Kivaa viikonloppua ♥
Jep, näin on! Silloin saa sitä mitä haluaa! :)<br />
<br />
Samoin sinne! ♥