Pienesti pääsiäistä kotiin

Pääsiäisen tunnelmaa saa aika pienillä jutuilla kotiin. Meille se tulee kukilla, pajunkissoilla ja muutamilla pääsiäismunilla.

_MG_9760.jpg

Harmillisesti sipulikukat eivät montaa päivää kestä kuivassa sisäilmassa ja niinpä kotona on jo kerennyt kukkimaan ja kuihtumaan monta helmililjaa ja narsissia. Minulla on muutama ruukku aina takapihan terassilla ja kun edellinen on sisällä kupsahtanut, haen uuden terassilta kotiin ja taas on kauniit kukat jonkun päivää sisälläkin.

Pajunkissoja oli tänä vuonna vaikea löytää. Erään matkan varrelta oli kuitenkin juuri pantu kokonainen metsikkö sileäksi, liekö tulevien talojen alta, ja sieltä kävi yksi jos toinen koiranulkoiluttaja taittamassa oksat. Mies tuumasi, että oli hullunpuuhaa pysäyttää auto tiensivuun ja emäntä loikkii vesisateessa pienillä tennareilla mutaiseen ojanmutkaan kaatuneita oksia haalimaan. Miehet. Ne ei sitten ymmärrä välillä mitään.

_MG_9735.jpg

Odotan pääsiäistä jo ihan hirmuisesti. Vaikka kevät on itse asiassa edennyt aika mukavalla tahdilla, tulee muutaman päivän ekstravapaa aina tarpeeseen. En ole kuntokuurin takia pystynyt heilumaan keittiössä tavalliseen tapaan ja ikävä on jo erilaisten ruokien tekemistä ja reseptien kokeilemista ja ennen kaikkea leipomista!

Kunhan rairuoho vielä kasvaa vihreäksi matoksi, niin siinä alkaa olemaan meidän pääsiäiskoristelut. No juu, ruokapöytä tosiaan katetaan pyhien aikana moneen otteeseen ja sehän on melkein kuin yksi iso koriste.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *