Pääsiäinen alkaa jo olemaan mielen päällä aika paljon. Jaoin vähän ajatuksiani meidän perheen pääsiäisestä tässä postauksessa ja siinä vilahti nämä samaiset munat, joiden värjäämiseen ajattelin jakaa vinkin.
Kotona voi värjätä kananmunia eri värisiksi turvallisilla tavoilla, joiden jälkeen kananmunat ovat vielä täysin syömäkelpoisia vaikka aamiaispöydässä.
Tänä vuonna haen pääsiäiskoristeisiin ja kattaukseen luonnollista ja pehmeää ilmettä ja niinpä itse käytin keltasipulinkuoria saadakseni muniin kauniin hentoisen ruskean värin. Koska halusin pieniä raitoja muniin, kiepautin parin munan ympärille puuvillanarua. Sitä oli vähän hankala saada nätisti raa’an munan ympärille, mutta pienellä virittelyllä sekin onnistui. Ihan hauskoja raitoja onnistuin saamaan. (Nuo valkoiset ovat kaupasta ostettuja.)
Turvallisia ja luonnonmukaisia värjäyskeinoja on paljon.
-Keltaisia munia saa kurkumalla ja currylla
-Punaisia punajuurenliemellä
-Ruskeita pikakahvilla tai vaaleanruskeita keltasipulinkuorilla
-Sinisiä pakastemustikoilla
-Vihreitä pakastepinaatilla
-Vaaleanpunaisia puolukoilla tai vadelmilla
Laita väriaine ja munat kattilaan ja keitä 10 minuuttia.