Matka-asupohdintaa

Viikonloppuna tuli selailtua vaatekaapin sisältöä ja tsekkailtua matka-garderobia. Manhattanille povataan ensi viikon alkuun jopa +38 astetta – panee miettimään, millä vaatetuksella sinne oikein lähtee! Rakastan aurinkoa ja kuumia säitä, mutta onhan tuo aikamoinen lämpötila kaupunkilomalle. Nyt ei pääse altaan reunalle vilvottelemaan, mutta ehkä me suunnataan sitten museoihin tai tavarataloihin jäähdyttelemään! 🙂 Emme ota asiasta stressiä, lomallehan tässä suunnataan!

Yleensä matkustamme tällaisiin lämpötiloihin hiekkarannan tai vähintäänkin altaan reunalle ja vaatetus on ollut sen mukainen; bikineitä, toppeja, pieniä shortseja ja rantamekkoja. Nyt kun matka suuntautuukin suureen metropoliin, ei rantsukamoilla siellä oikein parane kävellä. Kokosin eri ala- ja yläosia yhteen kartoittaakseni vähän mitä pakkaisin reissulle mukaan. Aloitetaanpa ensin klassisesta mustan ja valkoisen liitosta. Mustien shortsien kanssa pidettävät yläosat kaupungilla hengailuun voisi olla vaikka nämä t-paidat:

IMG_7572.jpg

IMG_7574.jpg

Vähän väriä ja aavistuksen siistimpää lookkia saa myös seuraavista topeista shortsien kaveriksi:

IMG_7575.jpg

Teeppareita voi helposti ottaa mukaan reilumminkin. Ne eivät paina mitään ja noissa lämpöasteissa hikoilee varmasti. Koska en aio pyykata tällä reissulla yhtään, otan mukaan hyvän määrän yläosia, niin ei tarvitse laittaa pienenkään hikoilun jälkeen samaa paitaa enää päälle.

IMG_7581.jpg

 Tummansiniset shortsit lähtee mukaan myös. Niiden kanssa sopii kirkkaat värit. Varsinkin oranssin eri sävyt ovat raikas pari tummansiniselle.

IMG_7578.jpg

Olen yrittänyt miettiä mahdollisimman monikäyttöisiä asupareja. Esim. valkoisen farkkuhameen kanssa käy oikein hyvin päiväksi rennompi raitatoppi (joka jo esiintyi ylempänä shortsien parina) tai iltaan musta pitsitoppi, sama, joka käy  shortsienkin kanssa. Kengillä ja laukulla pystyy asua maustamaan lisää; sandaaleilla ja korikassilla arkisemmaksi – koroilla ja pikkulaukulla iltamenoihin.

IMG_7587.jpg

Myös pari hellemekkoa lähtee mukaan, tosin nämä ovat selkeitä päivällä käytettäviä asuja. Tykkään kovasti raidoista ja näissä niitä riittää! Ohuita, vlipoisia ja rentoja mekkoja kaupungille käppäilyyn. Sini-valkoinen armahtaa myös vähän rusketusraidoilta (joita muuten vihaan!) ollessaan täysin olkaimeton. Täytyykin yrittää kikkailla eri hihapituuksilla, ettei syntyisi kamalia olkain- tai t-paitarajoja.

IMG_7594.jpg

Alla olevien mekkojen välillä vielä vähän arvon, mutta raikkaan sininen Mangon mekko on tosi nätti päällä ja se taitaa kyllä lähteä mukaan. Esim. ruskealla vyöllä ja ruskeilla sandaaleilla mekosta tulee näppärä illanviettoa silmällä pitäen. Myös 2/3-hihoilla varustettu kuvio-mekko olisi kiva. Materiaali on ihanan ohutta, joten kuuma ei pidemmilläkään hihoilla tule.

IMG_7592.jpg

Minulla on kaksi Noomin samanlaista mekkoa, toinen sinisin ja toinen mustin raidoin. Nämä aion mitä todennäköisimmin laittaa matkalaukkuun mukaan molemmat. Käy jälleen niin päivä- kuin iltakäyttöönkin asusteista riippuen.

IMG_7593.jpg

Pohdin vielä valkoisten farkku-caprien ja lököhousujen tarpeellisuutta. Toisaalta tekisi mieli ottaa mukaan myös pitkää housua, toisaalta ajatus varsinkin farkkukankaasta ahdistaa niillä lämpöasteilla! Tällä hetkellä laukkuun on menossa ainoastaan shortseja ja mekkoja. Nuo lököhousut ovat super vilpoisia pitää päällä kuumallakin säällä ja niistä saa ihan edustuskelpoiset myös iltamenoihin; vähän siistimmän topin helmaa housun reunasta sisään, pienempää laukkua ja sirompaa sandaalia jalkaan…

IMG_7588.jpg

Kengiksi tulee mukaan sandaaleita ja ballerinoja. Olkoonkin, ettei ne ole juurikaan kävelemiseen tarkoitettuja. En kuitenkaan usko pystyväni muhimaan jalkojani tennareissa tai lenkkareissa tuntitolkulla noissa lämpötiloissa. Vaikka näissä kuvissa on paljon vaatteita, laskeskelin, että yläosia otan mukaan yhtä monta, kuin on lomapäiviäkin. Lämpötila on liki 40 ja ulkona liikutaan kävellen maili toisensa perään, voi tehdä mieli vaihtaa puhdas paita aika usein, joten on sitten varaa vaihtaa. Shortseja on kolmet, hameita yksi ja mekkoja otan mukaan ehkä neljä. Pienen pohdinnan jälkeen saatan vielä pudottaa jotain näistä pois, yleensä teen sen pakkausvaiheessa.

Lisäksi otan mukaan tietty aurinkovoidetta, tarpeellisen kosmetiikan, pienen lääkevaraston ja matkalaukkuvaa’an. (Sitä ilman ei shoppailumatkasta selviä…!:) Juu, ja lukemista pitkille lennoille. Järkkärin otan mukaan myös, mutta jo etukäteen olen päättänyt, etten aio raahata sitä joka päivä mukana. Suurin osa must-paikoista on kuvattu jo viime reissulla ja tuolla helteellä muutaman kilon lisäpaino kameralaukkuineen ei houkuttele kyllä yhtään hartioita painamassa. Aionkin kuvata puhelimella enimmäkseen.

Muutamia ostoshaaveita on To Shop -listalleni kertynyt jo viime Nykin reissun jälkeen, postailen tästä haavelistasta piakkoin lisää!

 

Mainos alkaa

Mainos päättyy

4 kommenttia “Matka-asupohdintaa

  1. Ihanaa matkaa ja lomaa! Nauttikaa. P.S Trikoovaatteet hiostavat hirvittävästi ja liimautuvat ihoon!

    1. Kiitos, varmasti nautitaan! 🙂 Luulen, että noilla keleillä kaupungilla kävellessä hiki lentää ja kaikki mahdollinen liimaantuu ihoon… 😉

    1. Kiitos! Meillä on varmasti taas ihan mahtava reissu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *