Lempikohtani kotonamme

Olen parissa blogissa nähnyt postauksia, jossa bloggaajat esittelevät lempikohtansa kotoaan.

Minusta tuota on vaikea määritellä, sillä vähän joka kohdalla on oma funktionsa. Tykkään kovasti keittiön harmaasta seinänurkasta, jossa kuvaan usein ruokakuvia tai muita fiilistelykuvia. Ruokapöydän äärellä on kiva syödä isolla porukalla tai nauttia rauhallisesta aamiaisesta ihan kolmin vain. Pidän myös olkkarin sohvannurkasta, jota tulee kuvattua aika paljon ja siinä nurkassa kyhjötän usein läppäri sylissä blogijuttuja tehden tai telkkaria töllötellen.

Kuitenkin tähän postaukseen lempikohta valikoitui oikeastaan vain sen visuaalisuuden takia. Minusta tuo porrasnurkkaus on kaunein kohta kotonamme.

IMG_2747.jpg

Pelastin oliivipuun jo kylmiltä säiltä sisälle. Saa nähdä kauan raasu tuossa jaksaa sinnitellä, kun en pysty sille sopivia talvehtimisoloja järjestämään. Samalla iso lyhty siirtyi sen viereen ja tuo söpö harmaa pöllökin.

IMG_2750.jpg

Tuohon nurkkaukseen tuo oman fiiliksensä myös isäni vanha piano lapsuusvuosiltaan. Se on kulkeutunut meille hänen lapsuudenkotinsa kautta minun lapsuudenkotiini ja sieltä tänne meille tähän kotiin muuttaessamme.

Piano oli ennen ahtaammassa paikassa takan tilalla ja se ei päässyt siinä oikeuksiinsa. Se oli lähinnä sellainen iso tumma möykky siellä. Haaveilinkin jossain vaiheessa pianon maalauttamisesta valkoiseksi. Nyt nuo haaveet ovat jääneet, sillä tuossa portaiden alla nurkassa piano on ihan paraatipaikalla ja värikin tuntuu taas hyvältä. Harmillisen vähän sitä tulee kylläkään enää soitettua…

IMG_2759.jpg

IMG_2749.jpg

Parasta kodissamme on ehkä kuitenkin tuo valkoinen lattia, josta haaveilin niiiiiiin monta vuotta! En luopuisi siitä enää mistään hinnasta! Lattian ansiosta vähäinenkin valonpilkahdus moninkertaistuu sisällä.

Mitä tulee alakertaan, mielessä muhii monta sisustusjuttua sitä koskien; maalausta, eteisen kaapiston uusimista, tuulikaapin tuunausta ja sen sellaista. On siis tekemistä syksyn pimeille illoille!

Kivaa lokakuun ensimmäistä kaikille!

4 kommenttia “Lempikohtani kotonamme

  1. Kaunis nurkkaus tosiaankin! Toivottavasti oliivipuu pärjää tuossa, sopii siihen nimittäin todella hyvin 🙂 Olisi kiva osata soittaa pianoa, mutta minulla ei ole ripaustakaan musikaalisuutta.

    1. Tuskin pärjää… 🙁 Ei ainakaan viime vuotinen yksilö pärjännyt, harmi kyllä. <br />
      <br />
      Itse soitin klassista kymmenen vuotta tunneilla käyden. Sitten se jäi sellaiseksi itsenäiseksi soitteluksi ja tänä päivänä soitan ulkomuistista ehkä kymmenkunta biisiä joululaulut mukaanlukien 🙂 Äkkiäkös sitä taas taidot vetreytyisi, jos vaan alkaisi soittamaan ja kaivelisi nuottikirjat esille, mutta se vaatii nykyään aika ison inspiksen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *